Reklama

Reklama

Arrow

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2020), 119 h 44 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colton Haynes, Grant Gustin, Celina Jade, John Barrowman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(170)

Spravedlnost nikdy nemine svůj cíl! V adaptaci komiksové předlohy z dílny DC Comics před dnešním divákem znovu ožívá další kultovní kontroverzní hrdina. Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu. Je odhodlaný napravovat křivdy, které napáchal jeho otec a bránit město proti všem, kdo by mu chtěli škodit. Jeho tažení ale komplikují temná rodinná tajemství, netušené spojení nejlepšího přítele se zlem a žena, již miluje, ale kterou už kdysi zradil. Oliverova cesta z mučivé ostrovní izolace až k přízračnému městskému hrdinovi, to je velkolepé dobrodružství a doslova trefa do černého - ve 23 epizodách na 5 discích! (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele david141474 k tomuto seriálu (10)

Arrow (2012) 

Tak a je to, po půl roce mám dokoukáno a co bych o tom ještě dodal? Bude mi to mírně chybět, to ne že ne, bylo to o něco lepší než Flash (2014) a The Flash (1990). Stále se to má ale co učit, protože ta sedmá série byla vážně děsná. Nejslabší série v celým arrowverse, troufám si napsat. A to jsem zatím viděl jen 3 seriály, takže se to každou chvíli může změnit. Největším problémem arrowverse vždy byly lokace a CGI. Není to jako Flash u kterého se postupem času začalo CGI zlepšovat čím dál víc, ale tady se to spíš zhoršuje, nejlepší CGI bylo v šesté sérii, to byl takovej vrchol ledovce. No a lokace už jsem probíral v recenzi na sedmou sérii, takže už k tomu nemám co napsat. Soundtrack je dojemnej a zapamatovatelnej. Songy neomrzí, teda pokud to není nějakej odpad. Herecký výkony jsou v pohodě, není to jako Red Death (Javicia Leslie) ve flashoj, která opravdu neuměla hrát. Děj seriálu je zajímavej, jenom těma flashforwardama to trochu pojebali. Nejlepším záporákem seriálu je Deathstroke a nejslabším je Ra's Al Ghul, který byl zahrán dobře, ale prostě se neuměl prodat a ta linka s ním byla velice slabá. Mezi nejlepší série bezesporu patří první, druhá, pátá a šestá. No a ta nejslabší je sedmá. Nejlepším dílem celého seriálu je Kapiushon, 17. Díl 5. Série, který má neskutečnou atmosféru a je natočen tak, že mi malém spadla čelist. Nejhorší díly pak jsou Star City 2040 (S07E16) a Ztracený kanár (S07E18). I přes tyto dvě šílenosti jsem si seriál velice užil a bude mi chybět. 9,5/10 Tak a je šlus! ()

Série 1 (2012) (S01) 

Když jsem sledoval seriál Flash, tak jsem si říkal, že až to dokoukám, vrhnu se na Arrowa a tak se taky stalo. A teď mám za sebou už 3. Série a čtvrtou sleduju teď, přičemž první jsem dokoukal v červenci, ale až teď jsem se dokopal k tomu abych tu recenzi konečně napsal. Tak se na mě kdyžtak nezlobte, kdybych zapomněl něco zmínit. Arrow se po 5 letech vrací do (tenkrát ještě Starling City), přičemž se opět musí infiltrovat do normálního života. To se mu nepovede a tak se stane Arrowem, tenkrát mu ještě říkaly the Hood neboli Kapuce. Oba dva, čili jak Oliver Queen tak the Hood mají problém s detektivem Lancem. Ať už kvůli tomu co se stalo před pěti lety a nebo kvůli tomu co právě teď dělá. Vztah mezi Laurel a Oliverem je velice zajímavý sledovat, scenáristicky je to velice dobrá práce. Co se Oliver dozví ohledně Speedy, mu ze začátku udělá velký psychický problémy, ale nakonec se bude snažit to napravit. Co si budem, budování vztahu mezi Oliverem a Johnem je skvělý a při následným připojení k Oliemu začíná vznikat tým tak jak ho známe z crossoverů. No a pak je tu Felicity, která je skvělá. Soundtrack je skvělej. Postavy jsou božský. Herci jsou skvělí. Hlavní záporák z ligy zabijáků Malcolm Merlyn je skvělej a každou chvíli bys jste ho nejradši uškrtili a zabili rovnou. Tohle je důkaz dobrého hereckého výkonu a herci Johnu Barrowmanovi se to povedlo na výbornou, no a finále seriálu je jednoduše božský. No a co si budem druhá série taky není vůbec zlá. No a úryvky z minulosti ve kterých účinkuje Yao Fei jsou taky božský. Já jsem velice spokojen! 10/10 Jako začátek seriálu je to skvělý! ()

Série 2 (2013) (S02) 

Teď se vrhnu na psaní recenze na druhou sérii. No tak co si budem, neztrácí to kvalitu a je to stále skvělý. Arrow se po finále 1. Série přestěhoval zpět na Lien Yu, ani se mu nedivím, hned bych tam jel taky. Zdejší záporák 2. Série je Deathstroke, kterej je opravdu skvělej a taky je hodně napumpovanej Mirakurem. No nedivte se tomu co dělá. Minulost Olivera je tady v každém díle, už od prvního dílu první série a tady tomu nebylo jinak. Představilo se nám několik nových postav jako třeba Shado a další. Menší spoiler celá linka mezi Oliverem a Deathstrokem se točí jen okolo Shado. Soundtrack nebyl špatnej, právě naopak, byl velice solidní. CGI už bylo o něco lepší, ale furt to nebylo ono. Poprvé se nám tu představil Barry Allen, tentokrát ne jako Flash, ale jako forenzní vědec. No a finále celé série je skvělý a dost mě zajímá jak to dopadne se Speedy a Royem, protože tohle bylo fakt překvapení. 10/10 První pohled na Barryho Allena. ()

Série 3 (2014) (S03) 

Na začátku to bylo slabší, ale postupem času to bylo lepší a lepší. Na začátku série byl někdo zabit a tohle se vlastně řeší celou sérii a postupně se to vyvíjí. První polovina série, je slabší, ale postupem série mě to začalo vtahovat a já jsem vždycky potřeboval vidět další díl. Prostě a jednoduše jsem se od čtrnáctého dílu nemohl odlepit. V této sérii, je asi zatím nejslabší záporák tohoto seriálu a tím je nikdo jiný než Ra's Al Ghul. Bylo skvělý sledovat tuto postavu, která je navíc hlavou Ligy zabijáků. Když byl na scéně, tak si ji kradl pro sebe. Všem je snad jasný, proč? Všichni si pamatujeme devátý díl s názvem výstup, kdy to bylo velmi emotivní. Do třinácté epizody to bylo sice dobrý, ale mohlo to být lepší a od čtrnácté epizody si ten seriál valil neskutečný bomby a já byl do toho vtáhnut i s navijákem. Perfektní linka při hledání Arrowa. Perfektní scéna v policejním autě plném emocí, no byl to masterpiece. Herec Paul Blackthorne umí hrát a scény s ním byly vždycky strašně silný. No a finální část (snad dokonce nečekaná) série byla božská. Sice bylo finále už o dost slabší než u předchozích sérií, ale i tak to mělo emotivní náboj a já jsem byl spokojen. Nejvíc mě zajímá, jak dopadne vztah mezi Johnem a Oliverem, hlavně po tom únosu. No a málem bych zapomněl na minulost, která je pořád skvělá. Tentokrát to bylo v Hongkongu a já jsem si to opět užíval! 10/10 Stále to neztrácí na kvalitě! I když Speedy prchla na Corto Maltese. ()

Série 4 (2015) (S04) 

Arrow jede bomby! To je jediný co na to mohu říct. Začátek série je velice slabej, ale jak tomu bylo i u 3. série, postupem času to bylo lepší a lepší. Záporák Damien Darhk, vůdce organizace H.I.V.E. je o něco lepší než obávaný Ra's Al Ghul. Sice měl Ra's solidního herce, který ztvárnil tu postavu a silný charisma, ale Darhk byl přece jenom o něco lepší, protože ta atmosféra když se objevil na scéně byla šílená. No a všichni víme co se stalo v Havenrocku, že? Děj a zápletka celý série je zajímavá, až teda na ten začátek, kdy to byla docela slabota. Jedna z nejlepších linek je určitě John se svým bratrem. Tam je všechno, emoce, trýznivá atmosféra a všeho dalšího. No a pak je tu jedna z nejsilnějších a nejemotivnějších smrtí, jaký v tomhle seriálu byly. Já jsem s touto sérií spokojen a nečekal bych to! 8,5/10 Arrow jede bomby! ()

Série 5 (2016) (S05) 

Tak jsem dokoukal další sérii a musím říct, že to bylo naprosto perfektní! Celá série šlape a nenudí a to se v předchozích sériích tak často nestávalo, všude byl slabší díl, tady ale ne. Děj byl podle mého jeden z nejlepších co jsme v tomto seriálu viděli a záporák je taky naprosto perfektní. Mně bylo hnedka jasný, kdo jím je a nakonec to byla pravda, takže spokojenost samozřejmě. Nebyl to žádnej svatoušek, to vůbec ani jeho činy nebyly svatý, o to byli zajímavějším všechno sledovat. Do 17 dílu to bylo fajn, ale 17 díl všechno změnil. Naprosto mi vyrazil dech a nemohl jsem nic říct tak 2 hodiny. Ta neskutečná atmosféra, ty herecký výkony, za mě to bylo něco neskutečnýho! Ten díl změnil seriál. Minulost v Rusku je taky dost zajímavá a taky dobře natočená. Všichni nováčci tady mají svůj příběh, kterej se celou sérií buduje a samozřejmě že Havenrock nebyl bez následků, i zde se to řeší. Soundtrack byl fajn. Postavy byly naprosto perfektní, sice by někdy Thee a Felicity zakroutili krkem, ale to je na denním pořádku tohoto seriálu. Trochu mi vadilo, že se nedořešil Vigilante, kterej byl shozen ze střechy a pak nazdar, už tě tu nepotřebujeme. To mě docela zklamalo. No a to neskutečný finále mi taky vyrazilo dech tak na 2 hodiny, takže takhle nějak má vypadat kvalitní seriál a já mohu jen doporučit! 10/10 Sedmnáctý díl je troufám si říct zatím nejlepší z celého seriálu! ()

Kapiushon (2017) (S05E17) 

Tento díl změnil celý seriál! I když to bylo očekávaný už dávno. ()

Série 6 (2017) (S06) 

Trvalo to přibližně měsíc, ale už jsem dorazil ke konci a teď už mi zbývají poslední dvě série. Jo ani tahle série neztratila na kvalitě a já si troufám říct, že je jedna z nejlepších. Už na začátku mě to dokázalo neskutečně vtáhnout a zdejší hádka týmu byla naprosto perfektně natočená, ta atmosféra by se dala krájet. Všechno se to vlastně odehrálo po svatbě. A celej rozpad byl také perfektně zahrán a natočen. Záporáci se dali, jak Cayden James tak Díaz, ale už to nemělo takovou atmosféru, jako když město pustošili Prometheus s Deathstrokem. Tato série se nese v navrátivším duchu, pár postav se zde vrátí a díly s nimi jsou k nezaplacení. Tady je taky nutné říct, že někdy budete Olivera nenávidět a někdy mu budete fandit, takhle jsem to celou sérií pociťoval já. Finále série je slabší ale pořád dosti kvalitní. Bohužel zde zemře jedna z hlavních postav, takže ani o smutné scény tady není nouze. Když jsem se díval na první díl tak mě hned trklo, že tohle nebude jako předchozí série, protože co se týče kamery, akce a kulis tak si dost polepšili. Také jsme přišli o flashbacky. A ani to CGI už nevypadalo tak příšerně. Tato série také obsahuje nejsilnější crossover, protože tam také někdo zemře. Vždycky když ten crossover vidím mám slzu na krajíčku. Jak jsem říkal, je to jedna z nejlepších sérií, takže mohu jen doporučit! 10/10 Konečně jsme se dozvěděli kdo je Vigilante! ()

Série 7 (2018) (S07) 

Troufám si říct, že tohle byla nejslabší série celého seriálu a taky největší zklamání celého seriálu. Tato série měla příležitost stát se tou nejzajímavější, ale něco se pokazilo a stala se tou nejnudnější. Největším problémem celé série je nudný děj a příšerné flashforwardy, u kterých budete trpět stejně jako já. Co se týče CGI tak si velice pohoršili, chvilkama se na to ani nedalo dívat. Ten oheň ve vězení byl tak lacinej, že jsem se nevydržel nesmát. Po dějové stránce je to odfláklý jak sviňa, celý seriál netušíte kdo je hlavním záporákem, je to Diaz, Dante, Emiko nebo snad devátý kruh? Nejbližší tomu je asi Emiko. Linka s Emiko byla jedna z nejzajímavějších z celé série, ale to finále, to bylo otřesný. Jsou zde zajímavě natočené díly jako třeba prostřednictvím dokumentu nebo výslech u kterého se nám představuje celý příběh daného dílu. Dokonce se vrátí i Rory, ale jen na jednu scénu v dokumentu, takže zklamání. Soundtrack se dal. Kamera byla pěkná. Akční souboje byly cajk. Lokace nikdy nebyly silnou stránkou Arrowverse, a tak se většina akčních scén odehrává ve skladech. A už to začíná být ohranější než deska Waldemara Matušky. Bylo to rozběhnutý dobře, jenže to postupem času začalo upadat na kvalitě a to se projevilo i do hodnocení celé série. Výplňových dílů je tady přehršel. Jediný dobrý je devatenáctý, který vypráví příběh ohledně Diga a jeho nevlastního otce. No a o flashforwardech se ani nehodlám bavit, to je odpad už od pohledu. 6/10 Mělo to naději, ale postupem série ta kvalita upadala razantně dolů! ()

Série 8 (2019) (S08) 

Po té nudné 7. sérii a perfektním rozloučením s Felicity jsem doufal, že se to bude ubírat zajímavějším směrem. No prakticky jsem měl pravdu, ale zase tu byl strašlivě pomalej rozjezd. Tato série se nese v duchu nostalgie, takže se podíváme úplně na všechny významnější lokace kde se tento seriál odehrával. To mi přišlo zajímavý, alespoň mohl člověk zavzpomínat na začátky seriálu. Ty přiblblý flashforwardy zde ještě tvůrci museli pořádně podojit, protože tady hrají "důležitou" roli. Jako neříkám nic, ale spojení těchto dvou časových linií do jedné nebylo zase tak strašný. Bylo zajímavý sledovat debaty s jeho dospělýma dětma, to stejný platí pro Diga. Takže se tyto "děcka" přidali k Oliverově cestě nostalgií a během toho na něj změnili názor. Mezi nejlepší díly určitě patří třetí, pátý a samozřejmě ten desátý, ten poslední. Ve třetím díle se Oliver naposled rozloučí s Theou. V předchozí sérii mi chyběla Theina reakce na to, že má sestru a i zde mi to chybělo, tohle by tvůrci určitě neměli přehlížet. V pátém se naopak Oliver naposled rozloučí s Anatolym, kterého jsem si během celého seriálu velice oblíbil, navíc ho hraje David Nykl, takže o české zástupce není nouze. No a v desátém díle se všichni rozloučí s Oliverem a většina ze zemřelých vstane z mrtvých. A taky se Emiko potká s Theou a Moirou, emoce v tom necítím a tak je tato šance na poslední dobrou scénu totálně zprasena. Roy požádá Theu o ruku a ta samozřejmě souhlasí, protože je konec seriálu a dávalo by to samozřejmě smysl. Nejslabší díl je určitě devátý, který měl být pilotem pro nový seriál Green Arrow and The Canaries, který naštěstí nikdy nevznikl. Samozřejmě že se ty flashforwardy neuzavřeli a tak si ten konec můžeme jen domyslet. Děj byl v této sérii rozhodně zajímavější než v té předchozí. Taky to dost rychle uběhlo. Soundtrack byl v pohodě. Akce byla fajne. Lokace byly opět slabota. Celý pohřeb byl neskutečně emotivní. Většinou ty konce seriálu jsou dojemný a tady to mohu jen potvrdit. Kdo však byl v této záporákem? Byl to snad Mar Novu nebo samotná Crisis? Tato otázka mě bude ještě dlouho vrtat hlavou. No a celý crossover je naprosto skvělý, ale přece jenom Earth-X navždy zůstane mým nejoblíbenějším! A to je tak vše co bych k tomu řekl. 8/10 Oliverova cesta nostalgií je právě u konce. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama