Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 18
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 18

Recenze (557)

swamp 

všechny recenze uživatele

Fringe zpočátku některými epizodami imitoval The X-files a stávalo se, že některé díly mě opravdu navýsost bavily. Potom tady byla ovšem i jakási dějová linie napříč seriálem, ve které mě některé odnože bavily tu více, jinde zas méně. Joshua Jackson rozhodně nepředvádí nikterak zajímavé herecké umění (kdo by to od něj taky čekal), Anna Torv je taková sympatická tvářička, ale všem vévodí morbidní Dr. Walter Bishop v podání Johna Nobla, který na sebe strhl celý seriál a jeho přítomnost na obrazovce odpovídá nadprůměrnějším momentům celého seriálu... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První dva díly na mě udělali dojem , že tento hybrid Akt X a Lost vydrží tak jednu sezonu a pak se začne vykrádat. Proč? Celé je to o tom jak kdysi v 70.letech jeden věděc dělal pro vládu experimenty a nyní jeho experimenty dělají neplechu. A tak je tu tým co jde ve stopách jeho experimentů. Ono to zní celkem dobře a člověku hned nabíhají nápady a příběhy co vše se mohlo odehrávat v laboratořích a co později na ulicích. Jenže tady je to celé utopené. Už tím jak je hlavní hrdinka pro mě nesympatická a její britský přízvuk bije do uší (agent FBI?).Do toho trhlý vědec co býval vědcem a vymýšlel nechutnosti a najednou má být roztomilý? Ke všemu Joshua Jackson se pořád snaží vymanit ze škatulky onoho teens seriálu. Ještě , že je tu starý známý z LOST. Plešatý vedoucí tohoto "super top secret" týmu , který má laboratoře ve volně dostupné univerzitě a jen tak se prohání po městě a loví superzločince. Tady si Abrahams ukousl dost velký krajíc. Kdyby aspon to nebylo porád to samé schéma a něčím překvapil (starý experiment - nyní ho někdo používá - starý muž si vzpomene - rychle se tento člověk zastaví). A ten motiv Massive Dynamic alá Dharma na mě tolik nepusobí jako Dharma. Kdo ví? Další díly napoví , ale já to vidím na jednu sérii maximálně dvě. Pokud nezapusobí mozek scenaristů a nebudou tolik šablonovití. Osobně doporučím jakýkoli díl Akt X než toto. Mulder a Scullyová prostě mají chemii , kterou blondatá australanka a ten z dawnsona světa prostě nemají. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Djkomovi, který mě k dokoukání první řady pobízel, to nakonec hodnotit nebudu. Kdybych ale měl, tak za prvních deset dílů dám dvě hvězdy z milosti. Tak nudný a rozvleklý seriál jsem snad nikdy neviděl. Všechny postavy, vyjma doktora magora, jsou charakterově ploché a nevýrazně. Zápletky každého dílů působí jak z béčkového horroru (asociaci k Akta X neberu) a vůbec celkově je Fringe mnohem více dokonalým práškem na spaní, než dalším napínavým kouskem z díly Abrams-Orci-Kurtzman. --- I vydal jsme se nakonec na strastiplnou cestu skrze dobrodružství ústřední trojice (ach, Walteře, jak já tě žeru) a prozatím končím se třetí sezónou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech zatím jakás takás spokojenost, mix Akt X (zatím) bez mimozemšťanů a Heroes bez hrdinů odsýpá vcelku dobře a určitě ještě mrknu na pár dalších dílů, ale buď už jsem vůči tajemným tajemstvím tajemných organizací trochu otupěl nebo je tu něco špatně a já vlastně nevím co, ale celé to pozadí kolem Vzorce mne za koule zatím moc nechytlo,ale zas ty jednotlivé příběhy na druhou stranu nepostrádají šmrnc a spád,navíc herecký ansámbl pro mě v čele s výborným Johnem Noblem zvedá laťku zas o stupínek výš, čili zatím těsné čtyři..uvidíme Po desátém dílu -- můj zájem začíná rapidně upadat, neumím si to pořádně vysvětlit, ale prostě mě asi celý ten tajemstvím prodchnutý příběh přestal zajímat..Hranice mi připadají čím dál víc jako tuctová sériová seriálová záležitost.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Akta X skombinované so seriálom Ztraceni. Všetko je dobre premyslené, do seba zapadajúce. No zároveň dostatočne otvorené a záhadné, že človek nevie čo môže očakávať v ďalšej časti. Výber hercov musím jednoznačne pochváliť. Konečne seriál, ktorý ide v stopách legendárnych Aktov X a zároveň dokáže posúvať nimi dosiahnuté hranice. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • V některých epizodách je možné si všimnout, že vozy agentů mají místo poznávacích značek jména robotů z filmové série Hvězdné války ohraničené jedničkami. Příkladem je značka 1C3PO1. (tomeek)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama