Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dallas je televízny seriálový fenomén. Pokiaľ tvorcovia držali pokope celý herecký tím, bolo to ok. Udržať však toľko rokov všetkých bolo nemožné a to platí aj o kvalite seriálu. Tá časom začala krívať. Jednoznačne si však myslím, že je to profesionálne natočená mydlová opera a kvalitou spracovania môže ísť príkladom viacerým seriálom. Mimochodom... J. R. Ewing je najväčšia sviňa na televíznom nebi... ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Džejár nejvíc...fuj ale tenhle serjál byl pěkná srágora. Si vemte jen kolikrát Sjů Elen začla chlastat páč jí džejár vykopnul. Furt dokola to samý a pitomý. Některé díly byly vyloženě slabé, jiné však absolutně hrozné :D Vlastně si ani nemyslim že by to bylo alespoň o trošičku lepší než jihoamerická braková invaze. V útoku na zdravý rozum a trpělivost diváka si mohou konkurovat, avšak dvě hvězdy za to, že jsem to jako malej prostě sledoval zažraně...to už mi nikdo neodpáře. ()

Reklama

zbysik 

všechny recenze uživatele

Nevim proc, ale kdyz zacnu vzpominat na sve detstvi, vzpomenu si prave na tenhle serial. Ja sem tenhle serial fakt zral, kdyz ho davali poprve na nove(nebo mozna na ct, ted nevim), tak sem vzdycky sedel prikovanej k televizi a s moji mamkou sme tohle fakt sledovali. Asi vas ale prekvapi, ze me bylo takovejch 8-9 let(sem rocnik 87). Jeste si vzpominam, jak se zabil otec bobbyho a JR ("džok") a jak se tam pak objevil nejakej chlapek (pracant na ranci), kterej se za nej vydaval, ze tu havarku prezil nebo co... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přišla revoluce a po ní "Dallas", nevídaný seriál z prostředí amerických boháčů. Národ byl okouzlen a fascinován, nebyl zvyklý na takové intriky, dynamickou zápletku i hudbu, atraktivní prostředí ranče, tohle byla ukázka jiného života než jsme v naší zaprděné zemičce znali... Ve své dětské morbiditě jsem si okamžitě oblíbila padoucha "Džejára" a pojala nechuť vůči zbytku rodiny. Dnes bych tomu dala jednu hvězdu a nikdo by mě nedonutil tuhle soap operu sledovat, ale tehdy jsem to vydržela překvapivě dlouho a kupodivu se i bavila (zvláště když měla Pamela asi dvousetdílový sen o Bobbyho smrti, to jsem se fakt posmála:-))). Takže ze sentimentu nechám 2*, oproti současným telenovelám (lhostejno zda jihoamerickým či z domácí produkce) je "Dallas" ještě seriálový skvost. 45% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

J.R. byl sice záporák, ale člověk si ho zamiloval. Sue Ellen zase alkoholička, která svým jménem dala světu přezdívku spoustě ženským, které mají rády alkohol. Ale mělo to své kouzlo, občas těch rodinných komlikovaných zvtahů a intrik bylo až příliš, spravedlnosti a rovného chování taky, kladné postavy byly kladné až nezdravě, ale pořád lepší než většina současných seriálů podobného ražení. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Několik herců včetně Barbary Bel Geddes a Jima Davise bylo natočeno s pistolí, která vystřelila po J.R., než bylo rozhodnuto, kdo byl oním střelcem. Tato zbraň je dnes vystavena ve skutečném Southforku. (Kulmon)
  • Larry Hagman (J. R. Ewing) ke své roli prohlásil: "Tuhle roli mám ze všech nejraději, i když mě stále dostává do kuriózních situací. Někdy se mi třeba stane, že mě na ulici vezme nějaká starší paní kabelkou po hlavě a vysvětlí mi, že to mám za to, co jsem prováděl v Dallasu." (JoranProvenzano)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama