Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Z natáčení 11
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Z natáčení 11

Recenze (557)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tak z těchto paralelních světů by měl radost i Ray Bradbury. Silně návykový seriál, u kterého to chce vydržet přes pár slabších dílů první řady, potom už to zkrátka nejde nedokoukat. Abramsův rukopis je hodně poznat, stejně jako v Lost se v každé řadě objeví nějaká nová a překvapující linie, která je ale málokdy dotažená do konce. Narozdíl od Lost to ale dává i smysl a konec mě naprosto uspokojil. Viděno komplet - 5 řad. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams seriály skutečně umí a jeho aktuální Fringe coby úspěšně naklonovaný megahit Lost má modernímu seriálovému divákovi opět co nabídnout. Velmi podobná formální i dějová struktura (opět je tu ztroskotané letadlo, opět jsou tu přísně tajné vládní i nevládní projekty, opět korporace stojící za hodně podivnými aktivitami...), velmi podobná hudba (hlavně podbarvení dějových zvratů) a analogické dávkování napětí... Navíc asi nejoriginálněji ztvárněné mezititulky, co jsem kdy viděl... Fringe se docela povedlo, zbývá jen doufat, že ho studio Fox nebude z komerčních důvodů natahovat do nesnesitelných a nekonečných desítek řad... Podobné seriály: Ztraceni, Akta X ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pilot mě dost navnadil, ale u druhého dílu už jsem pocítil menší zklamání. Obšírnější koment nahodim po více epizodách. Edit: Tak nenahodím, protože jsem se přes "více" eipzod vůbec nedostal. Po šestém díle mě to přestalo bavit, takže jsem s Fringe skončil. Druhej Edit: Prý se kvalita zvyšuje, plánuju dosledovat... tak uvidíme. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akta-X pro dnešní generaci? Možná ... Avšak již teď je cítit kvalita. Co bude dál uvidíme. Druhý díl potěšil. Šílené téma, využité jak jen to šlo a viditelná snaha rozvětvit příběh a linii s potenciálem na několik sezon. Doufám, že to scénáristé mají připravené a pojedou přesně jako švýcarské hodinky. Potom to bude stát za to ... Massive Dynamic vládne světu... Už jen jeden díl do konce sezony a mé pocity jsou stále více než nadšené... Ve zkratce postřehy: Pozorovatel bez vlasů nemá naprosto chybu. Skvělá postava, skvělý casting a doufám i skvěle využitý potenciál. Update: začátek odvážné 4. sezony výborný, ať to autoři nezkazí, prosím. Konec série postrádal šťávu a připomínal trochu pohled na rychle ujíždějící vlak, ale prostě jen schválená další sezona. Update: pátá sezona. Poslední z posledních a jsem tomu rád, protože Fringe svůj potenciál již vyčerpal a tvůrci začali své staré dobré nápady recyklovat a měnit jejich význam. Od "Vzorce" až po Pozorovatele, od dvou světu až po osudovost jednoho páru. Poslední sezona chvílemi nevěděla, co vlastně chce, zda ukázat fascinující totalitní svět budoucnosti, kdy je lidstvo podmaněno "svou budoucí vylepšenou kopií" (borgové?:)) nebo ukázat poslední vzdor legendárního týmu. Hlavní je, že finále se vydařilo a přineslo víc emocí, než dvě poslední sezony dohromady. Fringe si tak celkově i přes výkyvy a jistou ztrátu vlastní identity udržel 4* mé prvotní hodnocení. I s trochou té nostalgie k úsměvu Anny Torv... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Některé díly katastrofální nuda, jiné jsou napínavé jak svině. Opravdu nevím, jak ten seriál hodnotit. Kvalita je jako na houpačce. Až na geniálně blbého vědce jsou postavy nečekaně sympatické, ale to je tak zatím všechno. Edit: Tak po shlédnuté první řadě musím říct, že se z toho nakonec vyklubalo obrovské překvapení. Posledních deset dílů je až na některé slabší články neskutečně zábavných a zajímavých. Tohle má do budoucna velký potenciál, pokud z toho neudělají Lost 2. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Po odchode Septembra (Michael Cerveris) zo scény je špeciálnym efektom odstránená jeho postava, ale jeho tieň ostáva naďalej viditeľný. (Broccoli_)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama