Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

Had6 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle seriálu jsem poznal jak je svět nekonečných amerických sériií zajímavej. Zabijete hlavního hrdinu, ale nic vám nebrání ho do děje zase vrátit. Stačí jenom předstírat, že posledních 50 dílů se jenom někomu zdálo. To je geniální. A postavy celkově? J.R. už bude navždy synonymum pro hajzla a Sue Ellen pro alkoholičku. To byl ale páreček, co? ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi jinej a divnej :). Když to všichni, jak to k nám po revoluci přišlo, žrali a vychvalovali, já jsem si ťukal na čelo a myslem jsem si něco o jistých zvířatkách. Nedávno to znovu běželo na TV NOVA a kupodivu jsem nemohl od toho odtrhnout oči (a to se dívám jen na ČT2:). Precizní scénář a herecké výkony zameřené sice na efekt a emoce, přesto velmi realistické. Zaujalo mne to. Já Dalas 3-4 hvězdičky. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Téměř po dvaceti letech se na to dívám znovu a zase mne to dostalo. Ten seriál se nesmí brát tak vážně, jinak si jej člověk neužije a bude mu dávat nízké hodnocení. Je třeba hodnotit v kontextu jemu podobných seriálů a tam je Dallas bezkonkurenční, protože 5*. Úsměv J.R. je nezapomenutelný a k tomu ten dabing, je to nářez. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dallaský dorost mě donutil přehodnotit původní hodnocení. Nostalgicky vzpomínám na mikrosvět naftařských nabobů, jejichž životní styl mě před mnoha lety fascinoval: k snídani džus a k večeři whisky s ledem, kovbojské boty a klobouky – a navíc ten bazén, ve kterém se na konci každé série některá z postav po pěstní inzultaci přitopí :). Pamatuju si, jak mě Bobbyho smrt kdysi zdrtila a jak jsem Old Shatterhanda vyměnila za „Džejára“. Kdeže ty sněhy jsou. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Džejár nejvíc...fuj ale tenhle serjál byl pěkná srágora. Si vemte jen kolikrát Sjů Elen začla chlastat páč jí džejár vykopnul. Furt dokola to samý a pitomý. Některé díly byly vyloženě slabé, jiné však absolutně hrozné :D Vlastně si ani nemyslim že by to bylo alespoň o trošičku lepší než jihoamerická braková invaze. V útoku na zdravý rozum a trpělivost diváka si mohou konkurovat, avšak dvě hvězdy za to, že jsem to jako malej prostě sledoval zažraně...to už mi nikdo neodpáře. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (82)

  • Úplně první scéna prvního dílu ukazuje Pamelu a Bobbyho, jak jedou kabrioletem po silnici. Poslední scéna posledního dílu patří Bobbymu, který po výstřelu přiběhl do pokoje J.R. (L_O_U_S)
  • Postava Steva Kanalyho (Ray Krebs) měla být postupem času ze seriálu vypuštěna. S nápadem, že byl mohlo jít o nemanželského syna Jocka Ewinga (Jim Davis), který zachránil Kanalymu práci, přišel Larry Hagman. (Olík)
  • Když Barbara Bel Geddes opustila seriál, navrhl Larry Hagman, aby Miss Ellie hrála jeho skutečná matka Mary Martin. (Kulmon)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama