Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

Weissik 

všechny recenze uživatele

Základ to má celkem netradiční a příběhy bývají zajímavé. To ovšem neznamená, že zápletku divák neodhalí daleko dříve než hlavní hrdinka. Z diskusí a příspěvků jsem měl pocit, že je tento seriál strašidelnější, takže v tomto bodě mírné zklamání. Postupem času jsem si však rodinu DuBoisových opravdu zamiloval. Moje favoritka je prostřední z dcer, Bridgett. ()

HajinkaX 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší mysteriózní detektivní seriál, zvlášť ve srovnání s jemu obdobnými, kde jsou hlavní hrdinky nadány schopností komunikovat s mrtvými. Líbí se mi, že jednotlivé díly nejsou vždy podle stejného scénáře - nikdy není jisté, co Allisoniny sny znamenají a zda to vlastně není všechno úplně jinak.. ()

Reklama

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Seriál mám velmi ráda díky rozmanitosti dílů (až na věčné lekavé probouzení a větu "Joe, Joe, vstávej, měla jsem hrozný sen.") a hlavně - protože působí většina herců přirozeně. Celá ta rodinka je nenucená, jakoby k sobě vážně patřili nebo dostali jen poloviční scénář, protože letmé pohlazení, úsměvy, pohledy, lehkost vět... Takhle by se to do scénáře nikdy nedostalo. Anebo ano, ale nevím o jiném seriálu / filmu, kde by to takhle dokonale fungovalo. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Nejdřív mě to vůbec nezaujalo - později naopak... Těch rovin, které mě tu baví, je víc. I když myšlenka zpracovávající spolupráci intuicí a jinými zvláštními schopnostmi nadaného člověka s kriminalisty vůbec není nová, tohle pojetí je příjemně zemité. Žádná víla tajemně vykukující mezi aurou, obláčky ektoplazmy, krystaly a bílými holubicemi, ale úplně obyčejná mamina od dětí s príma mužem a běžnými problémy hmatatelného života. Přijde mi důležité, že se tam objevuje zrovna tohle: protože až v kombinaci s jejími nevšedními schopnostmi vzniká zajímavě vyvážený prostor - rovnováha a prostor, který si často neuvědomují ti, kdo by rádi ulítávali v jakýchkoli esoterických rovinách... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jistě originální a kvalitní seriál. Ale stejně jako u většiny podobných kriminálek, jak se okoukají postavy, seriál ztrácí šmrnc. Seriál taky hodně hřeší na tom, že hlavní postava, kterou hraje velmi sympatická P. Arquette, často až moc řeší spíše rodinné a osobní problémy. A tím seriál dost klouže... pro mě bohužel dolů... Ano, neviděl jsem ani za mák ani polovinu dílů, ale nevěřím, že se to nějak stočilo k lepšímu... ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku epizody se ptá Joe (Jake Weber), jestli nebudou v televizi vysílat ten film, ve kterém jsou lidé uvězněni v nákupním centru. Odkazuje tím na svoji slavnou roli ve filmu Úsvit mrtvých (2004). V této epizodě jsou též sny související se zombie a přežitím. (PetraRuze)
  • Seriál vychází ze skutečných případů a kauz, na jejichž řešení se podílela reálná Allison DuBois. (Weissik)
  • Postava Allison DuBois má reálný základ. Její stejnojmenný předobraz je ve Spojených státech amerických vyhlášeným duchovním médiem. (Weissik)

Reklama

Reklama