Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 25 - Joshua Jackson, Blair Brown, Lance Reddick, Jasika Nicole, Anna Torv, John Noble
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 25 - Joshua Jackson, Blair Brown, Lance Reddick, Jasika Nicole, Anna Torv, John Noble

Recenze (557)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Užívate Likan7 napísal pri 9.!!! časti tento krásny komentár: "Když myslím na to, že mě čeká dalších 90 dílů, tak je mi úzko. Stále doufám, že se seriál jen rozjíždí a já se "zakoukám" ale už tomu přestávám věřit." Lepšie by som to nevyjadril. Ako, čo je to za seriál, ktorý nemá poriadnu zápletku pol série, človek tápe, nerozumie, čo sa deje? Je to seriál asi na trpezlivosť. Ktorú som ja nenašiel. ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Jsem v polovině první řady a musím říct, že tolik blábolů pohromadě jsem hodně dlouho neviděl. Počínaje lékařem-fyzikem-biologem-chemikem-vynálezcem teleportačního přístroje, který byl navíc zavřen 17 let v blázinci, což je hlavní pomocník blonďaté superagentky FBI, která má odhalit celosvětové spiknutí. Všemu tomu šefuje, jako v každém americkém seriálu drsný černý šéf. Navíc se v každém díle pod snůškou pseudovědeckých keců, který nemají žádný smysl a mají v divákovi vyvolat pocit, že nás vlastně tvůrci vůbec nevoděj za nos, objeví nějaký supervynález. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Hudba: Michael Giacchino, Chris Tilton, Chad Seiter / Hlavný motív: J.J. Abrams | Produkcia: Abrams, Burk, Kurtzman, Orci, Wyman, Pinkner, Chappelle | Distribúcia: Fox | Štúdio: Bad Robor Productions, Warner Bros. Televisions | Rozpočet: 4 milióny $ | Tržby: ? $ || No, pomalosť napredovania deja ma u seriálov vždy ubíja, a u tohoto počinu je to veľká škoda, pretože scenár sa zdá byť premakaným 100 dielnym románom. Žial, ja na takéto obsiahle a a časovo náročné diela čas nemám... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý silno odkazuje na éru seriálov ako Akty X či Twin Peaks. Seriál, ktorý produkuje dnes už takmer legendárny sci-fi tvorca J.J.Abrams. Seriál, ktorý vás vtiahne do sveta, v ktorom je pokrok nutný aj za cenu tisícov obetí. Fringe ma hodne zaujal svojím témou a celým univerzom, pretkaným vysoko koncentrovanými prvkami sci-fi a mystérie. Spracovanie je výborné, aj keď celkovo na mňa seriál pôsobí dojmom, akoby sa Abrams bál prekonať sám seba a zámerne pretkával inak seriózny sci-fi thriller vtipnými prvkami, ktorými sa snaží odľahčiť takmer každú situáciu. A práve preto musím sklamane povedať, že ma jeho Lost, či Goyerov FlashForward bavilo viac, a to je veľká škoda. Seriál ako taký však za zhliadnutie rozhodne stojí. Po dlhšom čase musím zmeniť názor - po zhliadnutí mnohých ďalších dielov už viem, že Fringe je brilantný a rozhodne lepší než Lost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pilot: Po slušném rozjezdu v letadle obrovské zklamání. Abrams prostě čapnul základní premisu Akt X, přeházel pár postav (tady je hlavním hrdinou ženská a chlap dělá poskoka, chlápka s cígem vystřídala ženská bez něj) a jinak nenabídnul vůbec nic. Tedy pokud nepočítám průměrné akční scény a otravného Denethora Johna Nobla. Aura neomylného tvůrce se zřejmě brzy rozplyne. UPDATE: Ani druhý díl nepřinesl zlepšení, Fringe se naopak zabydluje na hranici neškodného průměru, na jehož sledování si dělat čas nehodlám. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Narážky na Twin Peaks (od r. 1990) pokračujú: Walter (John Noble) si spomína na starého priateľa Dr. Jacobyho a v niektorých scénach má nasadené farebné okuliare, ktoré boli poznávacím znamením tejto postavy z Twin Peaks. (MaxBodycount)
  • Všechny vnější záběry údajných univerzitních budov Harvardu jsou obrazy univerzitních budov Yaleu. Objevují se Lanman-Wright Hall, Durfee Hall a Yale Station pošta. (spitr)
  • Když se agent Francis (Kirk Acevedo) dohaduje s agentem Leem (Seth Gabel), kdo řekne Oliviině (Anna Torv) matce o jejím únosu, pronese Francis frázi: "Are you talking to me?" Cituje tím postavu Roberta de Nira ze slavného filmu Taxikář (1976). Lee netuší, o čem je řeč, a Francis se mu snaží napovědět, že jde film od režiséra Coppoly, autor např. snímků Kmotr (1972) nebo Apokalypsa (1979). Ovšem v "naší dimenzi" je autorem Taxikáře (1976) Martin Scorsese. (cze.Oi)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama