Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Recenze uživatele papaguy k tomuto seriálu (2)

Černá listina (2013) 

Velmi nadhodnocený seriál. Viděl jsem čtyři epizody a vzdávám to. Nese se to stále ve stejném duchu: Celkem zajímavé zápletky, kvalitní zpracování a nehorázně vypráskaný scénář. FBI působí dojmem bandy idiotů, která jde panu důležitému, chytrému a tajemnému ve všem na ruku a skáče jak pan důležitý, chytrý a tajemný píská. Ten pokaždé vyloví ze své dokonalé paměti nějaké zásadní jméno a během minuty si vyjedná naprosto nehorázné podmínky. Pak následuje řetězec senzací, které jsou sice zručně natočené, ale nedávají smysl (pokud se tedy divák nechce spokojit s béčkovými zápletkami typu padouch někde umístí chemickou bombu - hlavně moc diváku nepřemýšlej proč - a hodlá zabít stovky dětí i s maminkami a zamořit půl Wahingtonu k tomu... ale bystrá agentka si vzpomene na razítko na ruce padoucha a běží do ZOO, pak se tam objeví rusky hovořící expert na bomby, přešmikne dva drátky, zajásá, sebere chemickou bombu a vypaří se jak kouzelník Zababa). Shruba tři vteřiny na to je ZOO obklíčená zmatenou FBI. A když naše naštvaná agentka propíchne panu důležitému, chytrému a tajemnému krk, nikdo se nad tím nepodivuje. A já už se ničemu nedivím také. Je to z lejna upletený bič a lobotomie inteligence diváka z toho čpí na sto honů. Škoda skvělého námětu. ()

Série 1 (2013) (S01) 

Velmi nadhodnocený seriál. Viděl jsem čtyři epizody a vzdávám to. Nese se to stále ve stejném duchu: Celkem zajímavé zápletky, kvalitní zpracování a nehorázně vypráskaný scénář. FBI působí dojmem bandy idiotů, která jde panu důležitému, chytrému a tajemnému ve všem na ruku a skáče jak pan důležitý, chytrý a tajemný píská. Ten pokaždé vyloví ze své dokonalé paměti nějaké zásadní jméno a během minuty si vyjedná naprosto nehorázné podmínky. Pak následuje řetězec senzací, které jsou sice zručně natočené, ale nedávají smysl (pokud se tedy divák nechce spokojit s béčkovými zápletkami typu padouch někde umístí chemickou bombu - hlavně moc diváku nepřemýšlej proč - a hodlá zabít stovky dětí i s maminkami a zamořit půl Wahingtonu k tomu... ale bystrá agentka si vzpomene na razítko na ruce padoucha a běží do ZOO, pak se tam objeví rusky hovořící expert na bomby, přešmikne dva drátky, zajásá, sebere chemickou bombu a vypaří se jak kouzelník Zababa). Shruba tři vteřiny na to je ZOO obklíčená zmatenou FBI. A když naše naštvaná agentka propíchne panu důležitému, chytrému a tajemnému krk, nikdo se nad tím nepodivuje. A já už se ničemu nedivím také. Je to z lejna upletený bič a lobotomie inteligence diváka. Škoda skvělého námětu. ()

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama