Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

Hrus 

všechny recenze uživatele

Jak píše anderson v komentáři o tom, že na Markíze museli posunout vysílací čas jedné epizody, tak se divím, že to neudělali u více epizod, protože někdy jsou věci, většinou ukazované ve snech Allison (vraždy, znásilňování, pohřbívání za živa apod.), dost drsné, někdy jsou sice natočené "umírněně", ale stejně z nich běhá mráz po zádech... Tyto scény s horrorovými prvky se prolínají se scénami z rodinného života Allison, který je naopak pojat mírně komediálně. Dohromady to kupodivu tvoří příjemný mix (alespoň pro mě). Každý díl je také o něčem trochu jiném, tvůrci se výborně vyhýbají schématičnosti, která tolik vadí u kriminálek typu CSI. Pokud vám nevadí trochu mystična, tak je to výborný seriálek, televize NBC již připravuje 5. sérii. EDIT: Nyní sleduji 6. sérii a musím říct, že kvalita šla hodně dolů, nebo je přinejmenším kolísavá. Seriál se již tématicky vyčerpal a navíc Allison se v úplně každým díle tváří na zhroucení a herecky podávané je to zbytečně afektovaně. Já bejt takhle psychicky na dně tak často, tak prostě nemůžu normálně fungovat. ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Médium je naprosto inteligentní záležitost. Někdy to sice ne úplně dává smysl, ale takový přece sny jsou..bez hlavy a paty. Ani nevím, jestli bych to nazval sci-fi seriálem nebo spíš nějákým rodinným dramatem, protože ikdyž hlavní představitelka Allison DuBois (Patricia Arquette) vidí budoucnost skrze svoje sny, to okolo je tak syrový a reálný, jak to jen ve smyšleným seriálu může být :D Taky důkaz toho, že Hallmark nevysílá jenom sračky. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava se ve většině seriálu chová jako hysterická piča, co neustále osočuje svého hodného manžela z kdovíjakých kokotin, přitom ona sama by si zasloužila velkým černým dildem přes hubu. Mít takovou babu, tak nechám koně, ať mě kopne do hlavy. Často se taky stává, že epizody prostě "skončí" s nijakým vysvětlením na závěr, což je prostě dramaturgicky totálně retardované. Jako malej jsem to žral, teď se chytám za hlavu. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Seriál operuje s klasickým viděním něčeho co nevidí ostatní..kteréžto pomáhá Allison řešit případy pro státního návladního. Ovšem zasahují i do jejího soukromého života, kde se musí vypořádat se stejným nadáním u svých dcer i bratra a je pro ni velice důležitá opora manžela..Nevím proč, ale prokládání jejího až abnormálně normálního soukromého života, které na mě působí nesmírně ideálně (se samozřejmě vidinovými záblesky)..i když není prosta obyčejných problémů..možná až zkresleně, je pro seriál důležitou a netradiční vsuvkou..která ho tímto příjemně polidšťuje..navíc, rodina jako taková je velice přesně typově vybraná, sehraná a prostřední dcera naprosto k sežrání:) ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Představte si, že si koupíte kus flákoty a zjistíte doma po vybalení z papíru, že na rozdíl od naaranžované strany z chlaďáku, to na stejk rozhodně není. No dobrá, cena byla úměrná, dáte z toho aspoň sekanou. A to je přesně tento případ-prostě je to fašírka. Nápad, ze kterého se neustálým ředěním stává uměle nastavovaná zábava, bez šťávy, která nemá žádný šmrnc. Je to přearanžované, neúměrně natahované a vůbec celé takové nanicovaté. Věřím, že seriál zaujme pár zapřisáhlých okultistů, mne tohle opravdu nenadchlo. Žádné triky, žádné napětí, pořád jedno a to samé dokola a dokola. Herecké výkony odpovídají tupému scénáři-nastavované dramatické pomlky a prázdné pohledy Vás po určité době začnou iritovat. Nepřeji nikomu nic zlého, ale kdyby tu postavu té zoufalé somnambulice při cestě ke státnímu nádvladnímu přejela tatrovka, pokud možno naložená železnými odlitky, možná by se nám všem ulevilo. Jak psala Betty McDonaldová- je to, jako když Vás někdo mlátí trubkou po hlavě-když potom přestane, to je panečku paráda! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Postava Allison DuBois má reálný základ. Její stejnojmenný předobraz je ve Spojených státech amerických vyhlášeným duchovním médiem. (Weissik)
  • Seriál vychází ze skutečných případů a kauz, na jejichž řešení se podílela reálná Allison DuBois. (Weissik)
  • Na začátku epizody se ptá Joe (Jake Weber), jestli nebudou v televizi vysílat ten film, ve kterém jsou lidé uvězněni v nákupním centru. Odkazuje tím na svoji slavnou roli ve filmu Úsvit mrtvých (2004). V této epizodě jsou též sny související se zombie a přežitím. (PetraRuze)

Reklama

Reklama