Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

elishia 

všechny recenze uživatele

Je tam hodne pruseru v celem serialu, ale nejvic me asi stve fakt, ze se snazi byt strasne svetovi. Casto tam nacpou vychodni Evropu, protoze asi cool, ale ty prizvuky, to je tragedie, to mi rve usi. Opravdu by to stalo tolik usili a penez navic aby najali rodile mluvci? To vypada, jako kdyby to snad ani nekonzultovali s rodilima mluvcima a ucili se vyslovnost s google translate. Prvnich par dilu supr, pak uz to nemelo moc stavu. Pohrava si to s vetsim tajemstvim, ale neumi udrzet divaka napnuteho aniz by nezacal nudit. Takovy wannabe kultovni serial, ale bohuzel to sklouzlo jenom na hodne prumerne krimi. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

No, nějaké extra dobré to není, smrdí to spíš béčkem, ale diváka rozhodně nenudí. Spader je napůl někde mezi zvrhle charismatickým padouchem a celkem otravným typanem, takže je těžké se "zamilovat"... Ostatní herci taky v průměru, žádné herecké ani scénarisrtické orgie se nekonají... (Ostatně scénář je celkem masakrální chujovina.) Navzdory tomu se mi to líbí a sleduji... ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nadhodnocený seriál. Viděl jsem čtyři epizody a vzdávám to. Nese se to stále ve stejném duchu: Celkem zajímavé zápletky, kvalitní zpracování a nehorázně vypráskaný scénář. FBI působí dojmem bandy idiotů, která jde panu důležitému, chytrému a tajemnému ve všem na ruku a skáče jak pan důležitý, chytrý a tajemný píská. Ten pokaždé vyloví ze své dokonalé paměti nějaké zásadní jméno a během minuty si vyjedná naprosto nehorázné podmínky. Pak následuje řetězec senzací, které jsou sice zručně natočené, ale nedávají smysl (pokud se tedy divák nechce spokojit s béčkovými zápletkami typu padouch někde umístí chemickou bombu - hlavně moc diváku nepřemýšlej proč - a hodlá zabít stovky dětí i s maminkami a zamořit půl Wahingtonu k tomu... ale bystrá agentka si vzpomene na razítko na ruce padoucha a běží do ZOO, pak se tam objeví rusky hovořící expert na bomby, přešmikne dva drátky, zajásá, sebere chemickou bombu a vypaří se jak kouzelník Zababa). Shruba tři vteřiny na to je ZOO obklíčená zmatenou FBI. A když naše naštvaná agentka propíchne panu důležitému, chytrému a tajemnému krk, nikdo se nad tím nepodivuje. A já už se ničemu nedivím také. Je to z lejna upletený bič a lobotomie inteligence diváka z toho čpí na sto honů. Škoda skvělého námětu. ()

subic 

všechny recenze uživatele

James Spader pro mě slušně zahrál ve 2 filmech, Hvězdná brána (1994) a Sekretářka (2002). Tak jaký bude zde? Pilot je tak trochu nereálná, za to dost slušně ubíhající podívaná. Dal jsem první 2 řady a jsem v očekávání pokračování, jak je to s Liz a její matkou. První 2 řady za 3 frčky, hlavně ta první je čaj jen na rozjezd. Třetí řada je mnohem zajímavější, akorát že Lizzy je trochu tlustější, židle se otřese pod ředitelkou FBI a ředitele CIA pro tajné operace to stojí hlavu, celé je to mnohem mnohem akčnější. Celý tým FBI se tak nějak víc semkne. A to stojí o přihození frčky. K mému velkému překvapení asi jako každého nechají autoři v této řadě umřít po porodu Elizabeth Keenovou. Pak se ve čtvrté řadě ukáže, že to bylo jen šměčko na Reda. Ten za to musí odpravit svou starou "uklízečku" a vychovatelku Liz. Na scénu vyleze taky falešný fotřík Liz, dozvíme se i něco o její zrzavé ruské matce Kaťje. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu jsem si všiml až když vyšel. Tak jsem se s chutí podíval bez recenzí. A byl jsem překvapen. Pilotní díl od začátku do konce překvapuje a přináší spousty nevyřešených otázek. Na akčních scénách by mohli trochu zapracovat ( více se odvázat). Jinak ale se vším spokojenost a uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • V čase 3:54 říká Ressler (Diego Klattenhoff) Lizzie (Megan Boone), že je jediná cesta, jak se z toho dostat, v tom okamžiku začíná Joris Delacroix Remix skladby „Soothe My Soul“ z alba „Delta Machine“ od Depeche Mode zpěvem Martina Gorea a slovy: „Only one way, only one way“ („Jenom jedna cesta, jenom jedna cesta“)... (Dangerous2)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama