Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu 2
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(1351)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (1 187)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Po odchodu scénáristky Lucie Konečné (odešla včas) znatelný úpadek. Přesto si seriál drží svou tvář - príma písničkou (Žbirka mi nevadí), prezentováním hereckých hvězdiček - Čvančarová, Písařík, Sokol, Jirešová... Rychlého jsem před Ordinací nemusel, ale seriálová postava Čestmíra je na něho šitá a ve spojení se svým seriálovým synem (Ladislavem Ondřejem) si pěkně nahrávají. Role sedly i Šinkorové, Munzarové, nebo Adamovské. Ordinace si na rozdíl od Nemocnice nehraje na umění a našinec se při ní občas pobaví. Ale všeho moc škodí... Kdyby Nova seriál stopla při jubilejním 100., nebo 200. dílu, měl by ode mě o hvězdičku víc. Jestli se dočkám 500. dílu, asi se propracuji k odpadu:-) Ale jako podkres na psaní komentářů na csfd dobrý.___________________ Od roku 2008 viditelný úpadek, na který se v roce 2009 nedá dívat ani občas Ordinace se rozplynula a do popředí se dostává partnerský kolotoč. Dvě hvězdičky nechávám za původní koukatelný projekt, kterému šéfovala Konečná. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

U tohohle se nedá ani smát, pač co poslední dobou vzniká za seriály v naší zemi to by člověk z toho blil. Ty herecké výkony jsou fakt otřesný, doktoři neuvěřitelně dementní, zábavnost za hranici trapnosti, pokud existuje něco víc než trapnost tak to je tohle...Když sleduju sledovanost nechápu jak tohle může být nejúspěšnější seriál televize N@va....dva miliony lidí...sakra dva miliony....(mínus100%) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Promlouvám k TV Nova - co takhle zkusit něco kvalitního, divákova trpělivost není věčná. Naivita je hrozná věc, tuto vlastnost přímo nesnáším a "Ordinace" je jí bohužel plná. Taky předvídatelnost je známý nešvar a tady je ho pomalu víc než v Rodinných poutech (je to vůbec možné...). Scénáristka by se neměla chvástat vysoukou mírou autenticity a přijít s něčím nápaditějším. Sebechlebský scénář nezmění, ale ta jeho kamera působí jako statický obrázek od Vašeho dotěrného souseda. V průběhu seriálu se s obrazovek vytratila většina obstojných herců a zbyly mátohy Šinkorová a Rychlý, což je pomyslná poslední kapka. Možná kdyby je scénáristka ještě společně s jako vždy toporným Krejčířem odpálila do vesmíru, tak bych dal víc než jednu hvězdičku. P.S - Jak víme, vkus je často pokleslý, a proto se nedivme těm "koláčům" sledovanosti, kde to hraje jedinou barvou. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Zdravím kolegu Sergestora a podotýkám, že sledování tohoto vkusného skvostu prošlo v mé domácnosti podobným vývojem. Sledovala nadšeně, pozvolna přibývalo mých keců vypouštěných do děje, sledovala neklidně, začal jsem nahrazovat dialogy felčarů svými, sledovala nasraně, nahradil jsem promluvy Adamovské bučením, pokusila se mě přeprat...raději již nesleduje. Hodnotit děj nebo obsazení mi přijde naprosto zbytečné. Je to prostě vata, mající vycpat sekernicím čas mezi menopauzou a smrtí. Jediné zvrhle zábavné momenty jsem si našel v okamžicích, kdy produkce protlačila do sračkoidního tempa rádoby skryté reklamy, popř. se scénáristický duch snažil zamaskovat přeběhy různých gumových tlam do jiných prima serošů. Škoda, že za ničení vkusu národa neexistuje řádný postih. Například rozvěšení střev po kulisách při předávání ocenění Ty,Ty, Tý! ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny možné seriály z nemocničního prostředí. A dá se říct, že každý měl něco do sebe (pominu-li německou produkci). Je zajímavé, jak Nova dokáže debilitu svého díla perfektně vystihnout již samotným názvem. Ordinace v růžové zahradě je dokonalým příkladem toho, co je v českých seriálech špatně – přebarvené a prázdné kulisy, herci prkenně recitující své dialogy vedené na „přehazovanou“, nikoli plynule (v tomhle jsou české seriály skutečný unikát), a do toho nulová atmosféra. Člověk je pak vděčný i za průměry typu Letiště, které aspoň působí trošičku „živě“… ()

Galerie (4 695)

Zajímavosti (123)

  • Herečka Markéta Častvaj Plánková, představitelka Magdy, se trvale rozhodla opustit natáčení. Tvůrci tedy nechali její postavu zemřít na tzv. miokarditidu, tedy přechozenou chřipku. Herečka uvedla důvod, že nemá dostatek času na svou rodinu. Jiné zdroje tvrdí, že je to kvůli účinkování v historickém seriálu České televize s názvem První republika (od r. 2014). (fiLLthe3DD)
  • Roli si v seriálu zahrálo na 2 000 herců a dohromady s komparzisty se natáčení zúčastnilo více než 20 000 tváří. (SONY_)
  • Seriál nemá pevně stanovený počet dílů na sérii, jak je to ve světě běžné. Například 1. řada má 34 dílů, 2. řada 52 dílů, 3. řada 34 dílů a 4. řada 36 dílů. (Paity)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama