Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 20
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 20

Recenze (185)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem se na to koukat, jsem skalní příznivec britského Sherlocka a doteď si myslím, že ten nápad Američani prostě ukradli. Nakonec jsem se nechala přesvědčit argumentem, že nemůžu kritizovat něco, co neznám, takže jsem se na to v podstatě začala koukat, jen abych měla proč to kritizovat. Akorát se mi to začalo líbit :D Ne tolik jako Sherlock, ale dost na to, aby mě to bavilo. Jde o to, že je to totiž úplně jiný seriál. Je to prostě klasická detektivka, hrozně mi to připomíná Castlea. Případy nemají s knihami od Doyla nic společného, pouze postavy, a to taky jen okrajově. Herce povětšinou schvaluju. Jonny je super. Edit: V současné době (5. řada) mě to baví víc jak britský Sherlock. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Za úvodní epizodu slabé 2*, nicméně abyste neřekli, že jsem zaujatá, podívám se ještě na jednu... Po druhé epizodě: Asi vážně končím. Sice to bylo o maličko lepší než pilotní díl, který mě dokázal vyděsit a znechutit a nas*at během několika minut, ale ani to nestačí k tomu, abych začala tento "nevkusný hnus" akceptovat. Zatímco britský Sherlock Holmes je elegantní (i když občas jen na veřejnosti:-)), charismatický muž, za kterým by se - nebýt jeho asexuality a výstředností - otáčela polovina Londýna, americký Sherlock je tuctový pobuda odpudivého vzhledu, na kterého byste nesáhli ani s gumovou rukavicí, protože byste měli strach, že něco chytnete (minimálně vši). Což o to, "Sherlocka" bez elegance bych ještě nějak zkousla, ale "Sherlock" bez holmes-watsonovské chemie (♥) a bez mozkové super-kapacity už zkrátka není "Sherlock". Jak napsal uživatel Douglas: "Sherlockovy závěry - když zrovna negoogluje - nevyplývají z premis, respektive jsou natolik vágní (a fádní), že by mohly sloužit jako základ vysvětlení čehokoli pro cokoli, takže to celé působí jako výsměch logickému myšlení". Srovnávat holt Moffatův scénář s Dohertyho je jako srovnávat šťavnatý steak s psími granulemi... Tohle je Sherlock. Slabé 2* a nikdy víc... ()

Reklama

thunnus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Ve všem průměrná detektivka. Není to žádný zázrak, ale na druhou stranu ani žádný velký průšvih. Britskému Sherlockovi, jehož jsem fanouškem, se to sice nevyrovná, ale aspoň to nenudí a děj není zas tak přitažený za uši, herec, který hraje Holmese je mi úplně neznámý, ale nic proti němu nemám, ukazuje svou postavu jako člověka z masa a kostí - génia, který ale má problémy s drogami, impulzivním jednáním a hlavně mezilidskými vztahy. Lucy Liu mi přijde nevýrazná, ale kupodivu záhadnější než Holmes, na jedné straně spíš normálnější s běžnějšími lidskými problémy, na druhé straně nedokážu pochopit, proč tak stojí za Holmesem, když ten se k ní zrovna hezky často nechová, to asi ukáží další díly. Co mě ale štve, je že seriálu jde špatně rozumět - všichni mluví rychle, ne zrovna spisovně a to bez titulků není ideální :-( ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Je to věčná škoda. Elementary prostě není tak chytrý seriál, jako jeho britský protějšek, což mnohé pobuřuje, protože, samozřejmě, ikonická postava Sherlocka by si zasloužila stejně ikonické zpracování. Těžko si můžete zkusit dedukovat spolu s Sherlockem, když není jisté, zda je případ pečlivě promyšlený nebo odbytý, případně když si Sherlock tahá fakta kdo ví odkud a říká tomu dedukce. Na druhou stranu, musím ocenit co nového přineslo Elementary do světa nejslavnějšího detektiva. A to je vztah Sherlocka s Watsonem. Jejich vztah není prvoplánový, jak by se mohlo zdát právě kvůli tomu že Watson je žena. Ne, místo toho vznikl vztah který je uvěřitelný, nezatěžuje se zbytečnou otázkou "budou spolu, nebudou spolu". A to já nesmírně oceňuji. Elementary sice pokulhává v řešených případech, ale vzdává hold vztahu, který je ve světě Sherlocka, no, elementární. A ještě jednu věc musím přičíst seriálu k dobru, a to, že ať už se vám Sherlock líbí nebo ne, jeho představitel ho zahrál bravurně. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky je velmi pěkné hodnocení. První série super, druhá, třetí .. ale jo. K dalším jsem se ještě nedostala, ale tři hvězdičky je velmi pěkné hodnocení = dostanu se k ní velmi brzy. Jsem fanoušek chytrých detektivů Sherlocků Holmesů v jakémkoliv podání a vydání a tento seriál není sice ničím překvapivý, ale naprosto dostačující pro všechny, kteří rádi se svými hrdiny řeší zapeklité případy a logika je něco, co si nevybavíme, jen když slyšíme "kup pět rohlíků a když budou mít vajíčka, kup deset". Sherlock je nesympatický, ale postupem času si ho docela oblíbíte. Snad záměr? ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Těsně před koncem je vidět kapitána Thomase Gregsona (Aidan Quinn), jak leží na nemocničním lůžku. V prvním záběru nemá napojenou modrou trubici pro dýchání, v následujícím záběru je trubice na správném místě. (Malory)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) dokáže rozpoznat 140 cigaret a cigaretových značek podle jejich popelu. (ben666)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) odemyká zámky všeho druhu (pouta, dveře, auta atd.), skoro v každé epizodě odemkne alespoň jeden zámek. (ben666)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama