Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(1349)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (1 187)

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně přiznávám, že hodnocení jsem založila jen na upoutávkách TV NOVA, ve vesmíru neexistuje žádná síla, která by mě donutila se podívat byť jen na jediný díl libovolné telenovely. EDIT: tak jsem na to pár minut fascinovaně zírala... a nemám slov. Prohlášení TV NOVA, že tuhle zhovadilost údajně sledují dva milióny diváků, je doufám vycucané z prstu, to by nesvědčilo nic lichotivého o inteligenci českého národa. Trapnost a ubohost... Navrhuji tímto ve věznicích trestat zvlášť brutální kriminálníky - nutit je denně sledovat veškeré české (i zahraniční) telenovely, vážně krutý trest, provaz by byl milosrdnější. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Asi žiju v jiné zemi nebo v jiném světě ale nikde jsem neviděl aby se doktoři chovali takto...Něco tak trapného, ubohého, scénaristicky a herecky (Paťane Natočto mluví za vše!) bezradné.Nebudu dál plýtvat zbytečným ťukáním do klávesnice a řekn to takhle: Zlatý Dietl - spád a ostatní mu nešlo.Ale měl jednu nespornou devízu oproti scénáristce tohoto veledíla(myšleno velice urážlivě!).Tou devízou bylo - uměl dialogy!Uměl psychologii!Uměl situace!Byl to kumštýř.Nynější scénáristi jsou šmíráci v nejhorším slova smyslu - a ať se prosím vás nevymlovají, že v TV není čas na umění a podboné plky.Tohle totiž není ani zábava na odreagování!Že je hanba nefackuje - ale děcka musej žrat! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejvíce toho prozradí jedna pasáž ze znělky: "Možná nechápeš, ale tak to má být..." Dokonce je to horší než-li německé nemocniční seriály, což už je opravdu na pováženou. Jedna * za celkem obstojnou první sérii, která sice byla také špatná, ale alespoň plnila účel tupé oddechovky pro ženy. To se novějším epizodám nedaří ani zdaleka. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Ona mě vlastně fascinuje ta vytrvalost ze strany producentů i diváků. Spousta scén jakoby ze života, nějaké to lidové vtípkování a hlavně hromada dramatických zvratů a průserů - nutno poznamenat s “příhodnou” hudbou, aby to náhodou divák soustředící se na své žehlící prkno nezmeškal nebo mentálně pomalejší pochopil. Premisa střídající prostředí polikliniky, malé gynekologické ordinace (a nepřidala se později pediatrie?) a obydlí/okolí lékařů a blízkých. Spousta pacientů a jejich zdravotních problémů, spousta vztahů, slastí a slepých uliček a co z toho? Je to jen divadlo na obrazce, ba hůř - dekádu a půl v provozu. Na druhou stranu u milovníků těchto žánrových perel za Atlantikem - ať už v té části severní, střední či jižní - bychom se za tento seriál stydět nemuseli. P.S. Navíc je fakt komedie, jak asi po roce začal seriál jít pod názvem “Ordinace v růžové zahradě 2” a od té doby se této nesmyslné tradice drží. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to přišla! Pokud se na "Růžovku" (která už dávno není Růžovka, ale jakýmsi přestřeleně zařízeným skleníkem, která prý má představovat nemocnici) díváte jako na parodii na český národ, tak je to vlastně docela vtipné a dá se na to dívat. Ale nebudu tvrdit, že mi u toho neubývají mozkové buňky, to bych lhala. Holt "vrchol české tv zábavy".S nadsázkou 2*. ()

Galerie (4 695)

Zajímavosti (122)

  • Seriál skončil na jaře 2021. Bylo to kvůli konkurenčnímu seriálu Slunečná (od r. 2020), který „ukradl“ diváky a zabral tradiční úterní spot. (Petr.Penicka)
  • Daniela Šinkorová si v první řadě zahrála hlavní roli doktorky Gity. Její manžel byl ovšem proti, aby pokračovala v natáčení seriálu. Žárlil na její milostné scény s Petrem Rychlým. Kvůli žárlivosti svého manžela tedy Šinkorová ze seriálu odešla a tvůrci nechali její postavu zemřít, aby měl žárlivý manžel jistotu,že se herečka do seriálu nevrátí. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci za celou dobu seriálu použili jako náhradu za lidskou kůži zhruba 780 kg vepřového pupku. Dále pak bylo spotřebováno 100 kg vinných klobás jako náhrada za lidská střeva a za lidskou tkáň tvůrci použili 80 kg hovězího masa. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama