Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 2

Recenze (185)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení a připomínkám k seriálu od mých známých a ostatních lidí jsem od seriálu zas až tak nečekala. Ano, je pravda, že je to občas trošku přehnané, nesmyslné a hodně předělané, ale proč ne ... Dost mi to připomíná Mentalistu, což je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, takže si myslím, že si nemůžu absolutně na nic stěžovat. Má to dějovou linii, reálné případy a reálné řešení. A navíc, dvojice Johnny & Lucy mi přijde snad naprosto nejlepší ze všech filmových parťáků vůbec! Zatím jsem sice teprve u první řady, ale opravdu si nemůžu stěžovat ... A pro rýpaly - kdyby jste si odmysleli, že jde o Sherlocka a brali to jako normální kriminálku jako je už zmíněný Mentalista, pořád by to bylo tak strašné? ()

July 

všechny recenze uživatele

První epizoda nepotěšila. Zápletka nic moc, hrdinové neuvěřitelní a dedukce působící chabě. Dám šanci ještě druhé, ale pokud bude stejně slabá, na další už se asi nepodívám. Vyloženě špatné to sice nebylo, půjde zřejmě o normální průměrný krimiseriál, na druhou stranu, u průměrného krimiseriálu není moc o co stát... Byla bych dala 3*, ale jelikož je to o mnoho horší než veškerá zpracování Holmese, co jsem kdy viděla (no dobrá, lepší než verze studia Asylum s dinosaury v Londýně), Elementary si ode mne vyslouží 2*. ()

Reklama

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu Britského Sherlocka to byla jen otázka času kdy se američani rozhodnou sprasit to po svým. Porovnávat mezi sebou tyto dva seriály nemá cenu, protože Sherlock od BBC je uplně jiná liga. Ale v porovnání s ostatníma debilníma krimi-seriálama typu CSI atd, je na tom Elementary ještě docela dobře. Miller je docela sympaťák, jinak si nic nevybavuju co by stálo za povšimnutí, kamera, střih, hudba všechno šedej průměr. Škoda že místo Lucy Liu nevybrali producenti nějakou hezkou ženskou, protože by aspon bylo na co koukat. ( zatím jsem viděl pouze pilot ) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Jonny Lee Miller má charsima, které by se dalo krájet. Lucy Liu má charisma, které by se dalo krájet a ještě k tomu je dost fotogenická. No a pokud si odmyslíte, že on se jmenuje Sherlock Holmes a ona je doktorka Watsonová, máte tady docela zajímavý, chytrý seriálový kousek pro ty, kdo rádi detektivky po americku. To odmýšlení může sice někomu dělat potíže (hlavně těm, majícím plakát Benedicta Cumberbatche nad postýlkou), ale nakonec to nebude tak hrozné. Navíc ve všední den večer v televizi narazíte jen ztěží na něco lepšího. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Trošku sa hanbím, ako som tento seriál odsúdila hneď na začiatku ako lacnú americkú kópiu BBC Sherlocka. Po roku mu dávam druhú šancu a nemôžem byť spokojnejšia. Elementary je totiž iné, Sherlock predsalen trošku ludskejší a s Watsonkou mu to klape perfektne. Obľúbenec Aidan je už ako bonus. Ak nepôjde kvalitatívne dolu, zaradí sa medzi moje obľúbené kriminálky. ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (18)

  • V 17. epizodě 1. série "Druhá možnost" od 4 minuty jede Sherlock (Jonny Lee Miller) s Watsonovou (Lucy Liu) v limuzíně proti směru jízdy. Dvakrát však ulice za nimi ubíhají, jako by jeli po směru jízdy. (Malory)
  • Epizóda je venovaná Ericovi Justenovi, ktorý sa podieľal na výrobe zvuku v prvých štyroch sériách seriálu. (koba)
  • V 10. díle 1. série hraje Holmes (Jonny Lee Miller) na místě činu na klavír bez latexových rukavic. Jakmile přestane hrát a ukáže do místnosti, má rukavice nasazené. (soarka)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno