Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 1

Recenze (185)

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu Britského Sherlocka to byla jen otázka času kdy se američani rozhodnou sprasit to po svým. Porovnávat mezi sebou tyto dva seriály nemá cenu, protože Sherlock od BBC je uplně jiná liga. Ale v porovnání s ostatníma debilníma krimi-seriálama typu CSI atd, je na tom Elementary ještě docela dobře. Miller je docela sympaťák, jinak si nic nevybavuju co by stálo za povšimnutí, kamera, střih, hudba všechno šedej průměr. Škoda že místo Lucy Liu nevybrali producenti nějakou hezkou ženskou, protože by aspon bylo na co koukat. ( zatím jsem viděl pouze pilot ) ()

July 

všechny recenze uživatele

První epizoda nepotěšila. Zápletka nic moc, hrdinové neuvěřitelní a dedukce působící chabě. Dám šanci ještě druhé, ale pokud bude stejně slabá, na další už se asi nepodívám. Vyloženě špatné to sice nebylo, půjde zřejmě o normální průměrný krimiseriál, na druhou stranu, u průměrného krimiseriálu není moc o co stát... Byla bych dala 3*, ale jelikož je to o mnoho horší než veškerá zpracování Holmese, co jsem kdy viděla (no dobrá, lepší než verze studia Asylum s dinosaury v Londýně), Elementary si ode mne vyslouží 2*. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jede u diváků jiný “klasik” - ten Cumberbatchův - OUCH!! Ale lhal bych, kdybych řekl, že to nějak nudí. Jonny Lee Miller má ostatně blíž k tomu, jak bych si zhruba osobně Sherlocka Holmese představoval. Doktora Watsona ani omylem. xD Ale právě ve společnosti lead role s Lucy Liu je to celkem zábavné. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Trošku sa hanbím, ako som tento seriál odsúdila hneď na začiatku ako lacnú americkú kópiu BBC Sherlocka. Po roku mu dávam druhú šancu a nemôžem byť spokojnejšia. Elementary je totiž iné, Sherlock predsalen trošku ludskejší a s Watsonkou mu to klape perfektne. Obľúbenec Aidan je už ako bonus. Ak nepôjde kvalitatívne dolu, zaradí sa medzi moje obľúbené kriminálky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem 3. epizodu (Lovec dětí) ... víceméně náhodou ... ze zvědavosti ... a proč to nepřiznat - taky pro srovnání (i když se tak dostávám do rozporu sama se sebou, neboť každé porovnávání je svým způsobem zavádějící). Musím konstatovat, že britský "Sherlock" (2010) - geniálně ztvárněný Benedictem Cumberbatchem - si 21. století jednoznačně podmanil, aniž by o to jakkoli usiloval ... stačil mu k tomu jediný pohled, nic víc nepotřeboval. Naproti tomu jeho americký protějšek v podání Jonnyho Lee Millera neudělal na náš přetechnizovaný věk pražádný dojem. Naopak. Byl jím pohlcen, rozžvýkán a posléze bez špetky zájmu zase vyplivnut (s trochou zlomyslnosti dodávám, že jeho vzhled podstoupené proceduře částečně odpovídá). Není nestravitelný ... ale jeho chuť je nevalná. Kromě jména nemá nic, co Sherlocka dělá Sherlockem ... přitom zdaleka nejde jen o skvělé pozorovací schopnosti, všestranné znalosti a bystrý úsudek. Myslím, že se vůbec nic nestane, když toho milého hocha už nikdy neuvidím - na druhou stranu jediný díl je dost málo na nějaké objektivní ohodnocení ... takže ... asi nechám věcem volný průběh. (Kdybych se tady a teď musela rozhodnout: 2,5*, zaokrouhleno na 2*.) --------------- P.S.: Další epizody ("Nekonečná hra", "Anděl smrti", "Nebezpečné létání", "Úniková cesta" a "Zapomenutá bomba") se odvíjejí přesně ve stejném duchu. Vůbec nic se nezměnilo ... k lepšímu - ani k horšímu. Možná jsem si na americký náhled na Sherlocka Holmese trochu zvykla ... a to je asi tak všechno. Ale třeba právě proto k němu nechci být zbytečně tvrdá, takže pro začátek zkusím přihodit slabší 3* … co to udělá ... i když si myslím, že jakýmkoli počtem hvězd mu nijak významně nepomůžu - ani neublížím. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Na místě činu nosí všichni převážně modré gumové rukavice, kromě Sherlocka (Jonny Lee Miller), který nosívá bílé. (TaNya_)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) také hodně včelaří nebo spíše provádí výzkum a píše knihu „Praktickou příručku o včelařství s poznámkami o izolaci královny“. (ben666)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama