Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
TV spot 5
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

TV spot 5

Recenze (185)

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

3 dny strávený sjížděním třiceti dílů zapříčinilo že u osmého dílu druhé série jsem všecko dedukovala o chlup dřív než mi to po americku polopaticky vysvětlili. Doufám že jsem se nevyšlechtila a nebude to pro mě teď moc nudný a prostý :)) Ne, nějaký prznění klasiky neřeším a v tomto případě mi ani nepřišlo. Naopak, potetovanej Sherlock co sdílí mou slabost pro šílený ponožky, límečky a má stejný boty mě nemoh jinak než padnout do noty. Naopak Lucy by mohla přestat chodit i k snídani v podpatcích. (Ne, nesleduju to kvůli botám ale když to prostě bije, kdo by v tom chodil po ránu.). Tohle zamíchání předlohy je odvážný ale ne nepovedený, případy jsou taky vesměs zajímavý a různorodý, jen Moriarty proplul tak rychle že moc nevyčníval, což myslím že by zrovna měl ale stejně se mi nelíbil (a ani by nemoh) jak ten britskej (protože ten je nej) tak mě to nebolí.Tak. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměr,který svému předobrazu nesahá ani po kotníky a v jádru připomíná spíše libovolnou ze sérií CSI.Mnohé dedukce,které byly u britského Sherlocka tolik vyzdvihované tady naopak působí místy spíše trapně a neuvěřitelně.Dám šanci ještě následujícímu dílu,ale nevim co by tvůrci museli předvést ab tenhle seriál u mě přežil...60% (edit : a přežil :-) 80%) ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem necelou polovinu první řady, ale přestože se to většinou nestává, seriál mě neupoutal natolik, abych se na něj koukal pravidelně. Je jisté, že Elementary ani po kotníky nesahá britskému Sherlocku, dokonce Elementary krom jmen a hlavní premisy nemá se Sherlockem Holmesem nic společného. Poměrně dobrá detektivka, žalostně špatný Holmes. Jako každý americký seriál i zde jsou děje tvořeny tak, aby to mezi hlavními postavami jiskřilo a diváci doufali, že se ústřední dvojice dá dohromady (což na Sherlocka Holmese už vůbec nesedí). Nevím, jestli je to mnou, nebo tím seriálem, ale dost mě nudil klasický hodinový (resp. cca 45minutový) formát. Buď to odsuzuji, protože tyhle "delší" seriály nemám moc rád, nebo ty příběhy jsou málo promyšlené, nebo efekt místního "Sherlocka" působí až příliš chabě. No, je vlastně možné, že to budou všechny tři možnosti... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo povedať k pilotnému dielu nového amerického Sherlocka? Priemerná zápletka sa rozkošne dopĺňa s umelými pokusmi o vyvolanie dojmu geniality rovnajúcej sa Cumberbatchovej postave (na ktorého sa Jonny Lee Miller, odrážajúci sa od slabého základu s nemožnosťou rozviť potenciál, nechytá - vtipné je, že si po jeho boku zahral v Boyleovom Frankensteinovi). Nefunkčná chémia s Lucy a plytké psychologické hry medzi rádoby psychiatrom a pacientom spolu so suchým "humorom" ho už zrážajú do podpriemeru. Pilot: 40% ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Představte si Kriminálku XY a nahraďte forenzní vědy dedukční metodou. Představte si Myšlenky zločince a nahraďte profilování dedukční metodou. Představte si Mentalistu a nahraďte šarlatánské kousky dedukční metodou. Představte si Castla a nahraďte spisovatelské konstrukce dedukční metodou. Představte si Anatomii lži a nahraďte nonverbální projevy dedukční metodou. Prostě si představte další zámořskou generickou epizodickou kriminálku a máte Elementary jak vyšité. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Postava Dr. Joan Watson (Lucy Liu) nosí v seriálu hodinky Jaeger LeCoultre Reverso. (Roland Sands)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) také hodně včelaří nebo spíše provádí výzkum a píše knihu „Praktickou příručku o včelařství s poznámkami o izolaci královny“. (ben666)
  • Těsně před koncem je vidět kapitána Thomase Gregsona (Aidan Quinn), jak leží na nemocničním lůžku. V prvním záběru nemá napojenou modrou trubici pro dýchání, v následujícím záběru je trubice na správném místě. (Malory)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama