Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Recenze (182)

segovesus 

všechny recenze uživatele

Po 10. epizodách tu máme další skvěle napsaný seriál se silnou ženskou hrdinkou, se s nimi roztrhl pytel. Co bylo první ? Alias? Neokoukaná Megan Boone a svižný scénář, co více si přát. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

The Blacklist - tak po úvodní sérii můžu s klidem poznamenat, že seriál Joe Carnahana je určitě příslibem něčeho solidního a doufám, že se po nasledujících dílech nestane jen nudnou ztrátou času! James Spader v postavě zloducha je opět skvělý, až démonický (lehce připomíná Hanibala) a s napětím budu sledovat, co ještě ukáže. Velmi dobrý výkon podává i Megan Boone v roli mladé agentky FBI, která má kolem sebe moře tajemna, o kterém sama nemá tušení. Opravdu jsem docela napnutý, kam se děj slibně rozběhnutého seriálu posune, jestli to zase nebude zbytečně a zdlouhavě překombinované a jestli se nadále bude dařit udržet správný poměr mezi hlavním scénářem a průběhem jednotlivých dílů. Z letošních seriálových novinek dávám The Blacklist velkou šanci, protože minimálně to si dle mého názoru tento seriál po úvodní sérii zaslouží... ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Jamese Spadera jsem vlastně od Hvězdné brány neviděl a je to pořád borec, nebo aspoň borce hraje. Jinak průměrný seriál. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

James je ťahúň, bez ktorého by tento seriál vyšumel do prázdna ako prd vo vetre. Prvých 5 dielov veľmi dobrých, druhá polovica prvej a zverejnené diely druhej série (k 03.03.2015) patria k slabšiemu priemeru. Pozrieť a zabudnúť. ()

PetrVolak 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil zaujal, zaujal velice takze kdo vaha at se koukne! Troska neco mezi krizencem hanibala a Sprinter cell.. 90% za prvni dil ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

hodnoceno po 12 dílech první série. Výborné postavy a i nejslabší díly neklesají pod 3 hvězdičkové hodnocení. Charisma Jamese Spadera přímo tryská z Raymonda Reddingtna každým pórem a i v nejdrsnějších scénách násilí v něm poznáváte milovníka skvělého jídla, drahé whisky a kubánských doutníků s vybraným vkusem. Střídání špionážních, krimi a akčních dílů seriálu dodává široké pole rozvoje do dalších serií. ()

vofo 

všechny recenze uživatele

Průměrný, epizodický seriál ve kterém na pozadí probíhá hlavní dějová linie. Nicméně famózní James Spader to zachraňuje na 4 hvězdy. Vždy se těším na jeho momenty v každém díle. ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý seriál, první řada byla hodně napínavá, lehce nad 4. Druhá řada už tak dobrá není, ale pořád je hodnocení vysoké - 3 a půl. Uvidíme, jestli bude mít stále klesající tendenci. A doufám, že tajemství zájmu Reda Reddingtona o Elizabeth bude mít jiné rozuzlení, než to, co se nabízí od první epizody. ()

xtopi 

všechny recenze uživatele

První půlka S1. Špatný, hodně špatný. Překvapuje mě docela vysoký hodnocení tady na ČSFD. Co mi na tom vadí nejvíc je hereckej výkon Reddingtona. On prostě neumí hrát, ty jeho výrazy oblčeje, to je něco hroznýho. - málokdy u něčeho musím zavírat oči protože to prostě nesnesu. Neda se na to dívat. A celá ta jeho napsaná postava, od první minutty, kdy se ho snaží ukázat jako nějakýho supersebevědomýho záporáka boss všech bosů, kterej všechno ví, působí tak děsně nuceně. Teď si vybavuju jako příklad právě tu první minutu kdy se vzdá, a pak třeba když políbil toho černocha a hned po tom nechutně cucal tu černošku, no fuj, Co to má bejt. Autoři tam prskli dvě hodně známý tváře, typický FBI ksichty, aby to vylepšili, ale to se jim teda nevede. Paskvil. Příběh taky o ničem. Herci nuda. Tak nevim, možna dvě hvězdy je až moc. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane solídne, na druhej v každom novom diely vidíme opakujúce sa klišé. Určite seriál má potenciál a určite si nájde aj svoju skupinu fanúškov, mňa osobne mierne nudí. ()

Uccueta 

všechny recenze uživatele

Seriál pri ktorom som od začiatku rozmýšľal, či ide o správne namiešaný koktail originality alebo len o vhodne namiešané scenáristické remeslo v kombinácií s kvalitnými hereckými výkonmi a zaujímavým spôsobom riešenia prípadov, ktorý v podstate stavia na istote. Neustále som sa v hodnotení pohyboval na rozhraní a značne som váhal. Prisúdiť mu takých solídnych 75% je asi značne objektívne a adekvátne. Najviac mi vadil pocit, že príbeh cielene klame, aby niektoré očividné veci zakryl, no rozuzlenia (niekedy viac niekedy menej uveriteľné) odstránili túto krivdu (síce len časť) voči listine. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál o tom jak se zločinec rozhodne pomáhat FBI, ovšem pouze za jeho určitých podmínek a komunikovat chce pouze s agentkou Keenovou. ▐1. série (22 dílů) (2D dabing) *** Kvalita dílů je hodně proměnlivá. ()

Teron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově velmi příjemné, na čemž má ale hlavní podíl Raymond. Jeho styl práce je prostě k sežrání. Potěší i překrývání sítí a postupné objevování dalších zaujatých osob i to, že Raymond krásně řeší věci po svém a naprosto jasně dává najevo, kdo je tady hráč. Linie s Lizzy není marná, ale hrozně se táhne, ačkoli divákovi je jasné, co musí přijít a co by mohlo přijít za dvě epizody, a ne za deset, které jsou plné prázdných otravných blbin, kdy je člověku epizodní případ celkem u zadku. ()

duritka 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, hlavní hrdina skvělý, ale hlavní hrdinka hrozná, až to kazí celý seriál pro mě až na dvě hvězdy. Někdy jsou ty zápletky a hloupost agentky Lizzy fakt až k smíchu. S dalšími sériemi je postava Lizzy zajímavější, i když s výkyvy. ()

Lars2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda. Prvá séria bola síce priehľadná, ale miestami prekvapujúca. Výborná kamera a strih.... Prekvapujúce použitie hudby. (Menej je viac) Potom to išlo z kopca. Tretia séria sa zmenila v rodinnú drámu.... Melodrámu. Ryan Eggold stále hviezdi, ako moja najväčšia hviezda... ale prebaľovanie dieťaťa som mu už neuveril. Ako killer a bitkár je na jednotku. Ako manipulátor... Tom je určite najzložitejšia a najlepšia postava príbehu. Po trojke mi začala v mysli vyvstávať myšlienka... Je možné, aby niekto kto je potomkom špiónky KGB a narodil sa v Moskve, sa stal(a) agentom FBI....? A neustále motanie sa okolo rodičov "hlavnej" ženskej predstaviteľky.... Keď ju uniesol jej údajný otec, čakal som od nej prvú otázku smerujúcu na matku. Nestalo sa. No nič. Idem hľadať inde.... ()

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama