Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 22
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 22

Recenze (185)

togaf 

všechny recenze uživatele

Detektiv a jeho ne-tak-chytrá kolegyně, kolikrát už jsme jen tohle schéma viděli? Stokrát. Naprosto ničím nevybočující krimi seriál, takový Komisař Rex (Rex je zde MuDr. J. Watson). Prostě průměr, který ovšem ztrácí jednu * za to, že se odvážil pojmenovat hlavní postavy Sherlock Holmes a doktor Watson(ová). Fuj, styďte se, takhle prznit sira Doylea! ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Nemám problém usadit Elementary vedle Sherlocka do své topky. Vtipné, svižné, zábavné. 80% P.S. Jsem si jistá, že siru Arthurovi by se tohle zpracování líbilo. Sherlock Holmes žije v NY a bojuje se závislostí na heroinu. Jeho partner Watson je žena, bývalá doktorka, udržující vztah s Mycroftem, který je naprosto k sežrání. :-D Lestrade je troska, paní Hundsonová trpí kompulzivní poruchou a Irene Adler je...Moriarty! Třešničkou je výborně zvolený casting. ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotu, protože dál už asi nepůjdu. Elementary je nudná a hlavně fádní kriminálka bez žádné přidané hodnoty. Taková, kterých je plné odpoledne na našich komerčních stanicích. Tvůrci měli britský návod jak vyrobit perfektní seriál, kde se mohli aspoň inspirovat, ale vůbec se to nepovedlo. Na rozdíl od ostatních zde mě ani hlavní hrdina vůbec nenadchnul, Johnny Lee Millera jsem nemohla vystát, na Brita trpí závažným nedostatkem charisma a šarmu. Koneckonců jsem ráda, že název Doylova díla není v názvu seriálu, takové pocty není tento seriál hoden. Nelíbilo se mi. Slovy opravdového Sherlocka: I am bored. // UPDATE: Po pár epizodách jsem se jen utvrdila v tom, že jde od podprůměrný seriál a nejstrašnější zobrazení Sherlocka Holmese, jaké jsem kdy viděla. A za Moriarty by si měli tvůrci dát facku, takového soupeře by si nezasloužil ani ten nejmizernější detektiv. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od mnoha kritiků mi nevadí, že Watsona hraje žena. Jednak pro to, že mám Lucy Liu rád, jednak pro to, že chemie mezi mužem a ženou funguje kolikrát líp a především pak proto, že tenhle seriál vůbec za Sherlocka Holmese nepovažuju. A všem bez předsudků, kteří chtějí seriál zkusit, doporučuju totéž. Je to slušná detektivka, Holmes má dobré hlášky a určitě sleduju dál. 70 % # s01e04 – pár dobrých hlášek ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Celý projekt vypadá jako skvělá ukázka americké nadutosti, protože ve chvíli kdy začne britský Sherlock dobývat žebříčky oblíbenosti, protože je nejen kvalitním seriálem sám o sobě, ale klaní se Holmesově osobnosti a metodám, přichází americká verze téhož tématu, přičemž byl detektiv přesunut nejen čase, ale i v prostoru, zde konkrétně přestěhován do New Yorku, z Johna se stala Joan, protože co by to bylo za seriál bez sexuálního napětí. Dobře, hlavní představitel docela zapadá, přesto ale nemá šanci vystoupit ze stínu Cumberbatche a když si zadáte Lucy Liu do Googlu, tak se smíříte i s ženským Watsonem asijského původu. Ale chybí tu jedna elementární věc. Sherlock Holmes totiž není jenom podivín, ale Holmesem ho dělá i jeho dedukční schopnost, přičemž si při jeho závěrech občas řeknete: "Sakra, jaktože jsem si toho taky nevšimnul?" a jindy jenom užasle zíráte. Zato v americké verzi je to spíš: "Tohle musel vyvěštit z křišťálové koule tak křišťálově čisté jako byly kdysi příjmy pana premiéra Grosse." A je mi celkem jedno, jestli je to neschopnost scénáristů nebo nějaké zjednodušení pro mentalitu amerického obyvatelstva a docela pochybuji, že by se to časem mohlo zlepšit. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • V seriálu několikrát zazní, že se Sherlock (Jonny Lee Miller) seznámil se svým přítelem Alistairem Moorem ( Roger Rees) díky Alistairově roli Vladimíra ve hře "Čekání na Godota". Tuto roli si herec Roger Rees skutečně zahrál v divadelním představení.   Na konci 20. dílu 2. série Alistair Moore přednese část textu z této hry: "At me too someone is looking, of me too someone is saying, he is sleeping, he knows nothing, let him sleep on." (Scripio)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) odemyká zámky všeho druhu (pouta, dveře, auta atd.), skoro v každé epizodě odemkne alespoň jeden zámek. (ben666)
  • Poprvé v historii všech příběhů o Sherlocku Holmesovi je postava Watson (Lucy Liu) ženského pohlaví. (ing.Frosty)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama