Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 12
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 12

Recenze (185)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Brilantní herecký výkon Millera, inteligentní logika, jemná ironie a vtipný cynismus. Nechybí ani nenápadný náhled na současný svět. Přiznám se, že jsem se seriálu dost bál, ale současná doba a New York, Holmes a či dokonce Watson v sukních nenarušují ducha příběhů pana Doyla, kterého jsem měl a mám rád. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Za úvodní epizodu slabé 2*, nicméně abyste neřekli, že jsem zaujatá, podívám se ještě na jednu... Po druhé epizodě: Asi vážně končím. Sice to bylo o maličko lepší než pilotní díl, který mě dokázal vyděsit a znechutit a nas*at během několika minut, ale ani to nestačí k tomu, abych začala tento "nevkusný hnus" akceptovat. Zatímco britský Sherlock Holmes je elegantní (i když občas jen na veřejnosti:-)), charismatický muž, za kterým by se - nebýt jeho asexuality a výstředností - otáčela polovina Londýna, americký Sherlock je tuctový pobuda odpudivého vzhledu, na kterého byste nesáhli ani s gumovou rukavicí, protože byste měli strach, že něco chytnete (minimálně vši). Což o to, "Sherlocka" bez elegance bych ještě nějak zkousla, ale "Sherlock" bez holmes-watsonovské chemie (♥) a bez mozkové super-kapacity už zkrátka není "Sherlock". Jak napsal uživatel Douglas: "Sherlockovy závěry - když zrovna negoogluje - nevyplývají z premis, respektive jsou natolik vágní (a fádní), že by mohly sloužit jako základ vysvětlení čehokoli pro cokoli, takže to celé působí jako výsměch logickému myšlení". Srovnávat holt Moffatův scénář s Dohertyho je jako srovnávat šťavnatý steak s psími granulemi... Tohle je Sherlock. Slabé 2* a nikdy víc... ()

Reklama

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Představte si Kriminálku XY a nahraďte forenzní vědy dedukční metodou. Představte si Myšlenky zločince a nahraďte profilování dedukční metodou. Představte si Mentalistu a nahraďte šarlatánské kousky dedukční metodou. Představte si Castla a nahraďte spisovatelské konstrukce dedukční metodou. Představte si Anatomii lži a nahraďte nonverbální projevy dedukční metodou. Prostě si představte další zámořskou generickou epizodickou kriminálku a máte Elementary jak vyšité. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Doherty | Hudba: Sean Callery, Zoe Keating | Produkcia: Alysse Bezahler | Distribúcia: CBS | Štúdio: CBS Television Studios, Timberman/Beverly Productions, Hill of Beans Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: ? $ || Pomalé, neinteligentné, nevďačné, amerikanisticky sprasené. Dej sa vlečie jak sopeľ z nosa, tuposť a samoúčelnosť je na každom kroku, nevďačné je to zo základu, že sa to snaží stavať na úspechy britských predchodcov - takže je dielo zo základu porovnávané, a nakoniec, amerikanistické prasenie formy a predlohy vrcholí zoženštením Watsonovej postavy. Ďakujem, neprosím si, a radšej čakám na 3. sériu s Cumberbatchom a Freemanom... Nie všetko šlape, aj keď je to americké. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Ve všem průměrná detektivka. Není to žádný zázrak, ale na druhou stranu ani žádný velký průšvih. Britskému Sherlockovi, jehož jsem fanouškem, se to sice nevyrovná, ale aspoň to nenudí a děj není zas tak přitažený za uši, herec, který hraje Holmese je mi úplně neznámý, ale nic proti němu nemám, ukazuje svou postavu jako člověka z masa a kostí - génia, který ale má problémy s drogami, impulzivním jednáním a hlavně mezilidskými vztahy. Lucy Liu mi přijde nevýrazná, ale kupodivu záhadnější než Holmes, na jedné straně spíš normálnější s běžnějšími lidskými problémy, na druhé straně nedokážu pochopit, proč tak stojí za Holmesem, když ten se k ní zrovna hezky často nechová, to asi ukáží další díly. Co mě ale štve, je že seriálu jde špatně rozumět - všichni mluví rychle, ne zrovna spisovně a to bez titulků není ideální :-( ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Sherlock (Jonny Lee Miller) ať je v jakémkoli psychickém rozpoložení, vždy zůstává gentlemanem (otevírá a zavírá dámě dveře, pomáha s kabátem, s usazením u stolu, nosí dámě snídani do postele , vybírá garderobu atd.), nutno však dodat, že některé činnosti dělá jen proto, aby ostatní popohnal, aby nebyl zdržován. (ben666)
  • V seriálu několikrát zazní, že se Sherlock (Jonny Lee Miller) seznámil se svým přítelem Alistairem Moorem ( Roger Rees) díky Alistairově roli Vladimíra ve hře "Čekání na Godota". Tuto roli si herec Roger Rees skutečně zahrál v divadelním představení.   Na konci 20. dílu 2. série Alistair Moore přednese část textu z této hry: "At me too someone is looking, of me too someone is saying, he is sleeping, he knows nothing, let him sleep on." (Scripio)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) dokáže rozpoznat 140 cigaret a cigaretových značek podle jejich popelu. (ben666)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno