Reklama

Reklama

Beverly Hills 90210

(seriál)
  • USA Beverly Hills, 90210 (více)
USA, (1990–2000), 219 h 29 min (Minutáž: 40–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Režie:

Georg Fenady, Allan Kroeker, Jennie Garth, Burt Brinckerhoff (více)

Hrají:

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Kathleen Robertson, Tiffani Thiessen, Hilary Swank, Jamie Walters (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(291)

Obsahy(1)

Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí. Potýkají se s prvními láskami, se zklamáním z nich, s jejich návraty. Někoho zláká svět drog, jiného do své moci polapí “démon alkohol“, někdo neplánovaně otěhotní... Jen Steve je pořád v pohodě. Ale i přes veškeřé spory, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého (a svoje rodiče). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele bubun k tomuto seriálu (42)

Umění naslouchat (1990) (S01E09) 

"hele, Dylane, ty už jsi někdy byl se starší kočkou? Mám šanci zkusit to se starší dámou. Je jí asi třiadvacet." "no, já bych se nerad vytahoval, ale... co chceš vědět?" "Když se vedle ní ráno probudíš, co jí máš říct?" "nebylo by trochu kávy?" " To jsem si myslel! Díky, Dylane!" aneb další z bizarních rozhovorů studentů West Beverly High. Nechci tady spoilovat, ale jak ti ..... vyběhnou z toho křoví, nebo jak se Brandon jde oficiálně představit mladší studentce, to byl opravdu hodně vtipnej konec. ()

Romantika (1991) (S01E10) 

Dost příšernej díl ("nevím ještě nic o citech" "už jsi se někdy miloval bez ochrany?"), ačkoli chemie mezi Brendou a Dylanem celkem funguje (až na tu směšnou vyhrocenou scénu s kvěináčem). A v pozadí zní She's like the wind, to taky pobavilo. ()

Noční potlach (1991) (S01E13) 

Steve je opravdu hovado, v této epizodě dokonce megahovado, a co se týče holčičí slumber párty, nechápu, že tu krávu Amandu nevyhodily. Konec to úplně zabil, ale poměrně vtipným (i když nechtěně) způsobem. ()

Víkend v Palm Springs (1991) (S01E15) 

Zatímco si všichni "užívají" v Palm Springs v domě u Davidových prarodičů, a nechají si od nich radit ohledně vztahů, Brandon zůstává v Peach Pitu, a tato dějová linka je naprosto příšerná. Objevuje se tam totiž svérázný malý kluk, nechci úplně spoilovat, tak jen napíšu, že mu na konci Brandon dá svůj náramek přátelství, což mě úplně rozsekalo. Jo, a David zažije svůj první francouzák, Steve furt dělá do Kelly a Brenda si myslí, že ji Dylan podvedl. Tolik akce a napětí v jednom dílu! ()

Na vlastních nohou (1991) (S01E17) odpad!

Brandonva prezidentská kampaň je k smíchu a Brenda coby stand up komička? Asi ne.... ()

Duben, nejkrutější měsíc (1991) (S01E19) 

Donna kašle na školu a kouří! Mathew Perry tady hraje dobrýho psychopata, navíc člověk mu to až věří. Výborná otázka Brandona k Dylanovi: "Did you ever wanted to hurt him? Your father?" ()

Jarní trénink (1991) (S01E20) odpad!

Nehorázně stupidní a nudný díl o baseballu (s okrajovou zápletkou se zaběhnutým psem, ale ani ta téhle epizodě nepomohla). Snad každej americkej rodinnej seriál má díl věnovaný baseballu, bohužel jsem ještě nikdy neviděla takovej, kterej by nebyl otravnej. Tak nevim, jestli je to tím sportem, nebo scénářem.... možná kombinace obojího. ()

Plážový Brandon (1991) (S02E01) 

Brenda vchází k rodičům do ložnice. Otec s matkou leží v posteli. "Mum, dad. I have an annoucement to make. Dylan and I broke up last night. At the moment I'm just not ready for sexual relationship." Obyčejně tu zkratku moc nepoužívám, ale tady se nedá reagovat jinak: WTF??! ()

Letní bouře (1991) (S02E03) 

Dylan vzpomíná na své dětství a brečí - velice bizarní flashbacková scéna. Donna hraje Julii a David Romea v rámci kurzu herectví, z čehož se nakonec vyklube travesti. Zajímalo by mě, kdy se Steve smíří s tím, že Kelly s ním nechce nic mít a že prostě bude chodit s jinejma (ano, třeba i s tim asexuálem). U Walshů se řeší, zda byl dobrý nápad vzít k sobě domů Dylana na rekonvalescenci. Protože kdyby je tatík Walsh nezastavil, patrně by na to Brenda s Dylanem hupli, což si ale Brenda nechce přiznat, muhaha. ()

Zahraj to znova, Davide (1991) (S02E05) 

Chvíli po úvodních titulcích se ozve doprovodný song, ve kterém někdo zpívá: "you're selfish slut, selfish slut, selfish SLUT!", to bylo docela vtipný. Následuje Brendina snová sekvence o Dylanovi, to už tolik vtipný nebylo, spíš trapný. Jinak Brandon je opravu jak Mirek Dušín, akorát mnohem horší. A fakt mě baví, jak se v každym dalším dílu s někym seznámí a spřátelí, na konci mu řekne "I'll be there for you" nebo " We wil always be friends", ale v další epizodě už po tom jedinci neí ani vidu ani slechu..... ()

Výlet (1991) (S02E07) 

Dylan nosí v náprsní kapse džínové bundy flaštičku s alkoholem! Dokonce dvě! A v této epizodě vás čeká scéna se záchranou života. Stejně za to všechno může Brenda, ale tím se tam nikdo pak už nezabývá. I když je fakt, že kdyby se Dylan s Brandonem nesebrali a bez jakýhokoli informovaní zbytku grupy neodjeli někam na skály, tak by se to taky nestalo. Konec klasicky dojemný, se vším tím omlouváním apod. ()

Wildfire (1991) (S02E08) odpad!

Hodně, hodně špatný, stupidní díl. Brenda:"Dylan, can we start over?" David: "I am a tastemaker! Scott: "I really like the dancing soda cans." A v tomto dílu se Brenda opět chová jako kráva. "There's a name for this type of girl. Slut!" ()

Matka nutná (1991) (S02E10) 

"Hey man, you don't have to flash fake ID everytime you come in here. You wanna shot with that?" "Sure, why not." Aneb i když jsi underage, tak jsou možnosti, jak si dát drink. A vzápětí Dylan vyexuje pivko. Ani se mu nedivim, ta spiritistická matka je fakt šílená. "She took our mother to the MindGym!" Dylan je přeborník v kulečníku. Dá si pár piv a pak zamíří v noci k Walshovým kde se vrhne na jejich skříňku s alkoholem. Trochu zklamání, "no scotch!", ale nakonec si vystačí s Jackem Danielsem. No, a pak je tam rvačka, s tou to trochu přehnali, zas snaha nacpat do jednoho dílu všechno... ()

Halloween (1991) (S02E13) 

Dějová linka s Emily a Brandonem a hledáním ztracených dětí je úplně na nic. Stejně jako Donna a její šaty - podivný je, že Kelly všichni říkali, jak moc to s šatama přehnala, a že nic nenechá fantazii, tak Donna toho ukázala možná i víc, ale jí nikdo nic neřekl. Naopak Steve a jeho rána pěstí je zábavná. Jinak průměr no, ale co mě opravdu baví je používání stejných záběrů víckrát, jako kdyby si tvůrci mysleli, že to divák nepozná. ()

Vejce (1991) (S02E15) 

David si koupí flašku Jacka Danielse - normálně mu ji prodali! Párkrát se napije a pak zvrací. A ten klub teda moc undergroundovej neni - hraje tam normální diskotéková hudba 90.let. Jinak ale vážně celkem vtipnej díl - "euforie" a euforickej Brandon hlavně. "That wasn't you, Brandon!" ()

Soutěživá hrana (1992) (S02E20) 

Chyba! Tento díl není o karaoke, ani o Dylanovi a Brendě a jejich pokušení, to je až 23. díl. Tady jde o steroidy. Bere je Steve? ()

Dítě (1992) (S02E22) 

Nudná linka o sázení na koně, Andrea je v tom dobrá, tak všichni sázejí dle jejích tipů. ()

Strach srdce (1992) (S02E23) 

AA meeting, Dylan se tady potká se starou známou (která po něm samozřejmě jede). Brendu zas balí týpek z aerobiku, dokonce si i zjistí její telefonní číslo. Dylan pokušení nezvládne, ale zarazí to. Ale ne kvůli Brendě (!), ale kvůli tomu, že AA má svoje pravidla... Brenda nakonec taky ulítne. Jo a malá rada: když jste opilí, nesnažte se rvát, dostanete nakládačku. Jinak v Peach Pitu je nová atrakce: karaoke. Bohužel asi jen jeden song, Doo Wah Diddy Diddy. Jim Walsh je nadšen. Ne tak zbytek tlupy. Steve: "It's either karaoke, or it's us." ()

Co dělat, když prší (1992) (S02E26) 

Celkem vtipná zápletka se striptérkou, něco takového by fungovalo určitě ještě líp v nějakym sitcomu, ale i tady to bylo zábavný. Ta druhá linie s kapelou byla celkem na nic, a jejich a cappella vystoupení v Peach Pitu bylo až trapný. Jo, a poznámka: on to totiž není Bryan Adams, ale Bryan Abrams. ()

Víkend v Mexiku (1992) (S02E27) 

Jen doplním: Kelly se seznámí s Dylanovým kamarádem Jakem. Když ho poprvé uvidí, zazní tak slizce rádoby sexy saxofon, že jsem se začala nahlas smát. Plus si on, Jake, neustále prohrabuje vlasy, nebo aspoň pohazuje hlavou, aby mu vlály, když s ní mluví, to jsou taky vtipný momenty. ()

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama