Reklama

Reklama

Beverly Hills 90210

(seriál)
  • USA Beverly Hills, 90210 (více)
USA, (1990–2000), 219 h 29 min (Minutáž: 40–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Režie:

Georg Fenady, Allan Kroeker, Jennie Garth, Burt Brinckerhoff (více)

Hrají:

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Kathleen Robertson, Tiffani Thiessen, Hilary Swank, Jamie Walters (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(291)

Obsahy(1)

Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí. Potýkají se s prvními láskami, se zklamáním z nich, s jejich návraty. Někoho zláká svět drog, jiného do své moci polapí “démon alkohol“, někdo neplánovaně otěhotní... Jen Steve je pořád v pohodě. Ale i přes veškeřé spory, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého (a svoje rodiče). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (514)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

"Pusťte Donnu k maturitě!" Seriál Beverly Hills 90210 mě svým způsobem straší až do dospělosti. Jako notorický introvert, který nikdy nebyl vychovávaný v duchu "pojďme si o všem popovídat", jsem na tohle řešení osobních problémů zazobanými puberťáky vždycky pohlížel s despektem. A jak se praví v jednom vtipu, který jsem kdysi četl ve Srandokapsu: Nejtěžší na seriálech tohoto typu je zapamatovat si, kdo s kým ještě nespal a proč. (67.) ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Bé Há jsou naprostá klasika. První řady měly tu správnou atmošku, ještě po letech jsme na ně vzpomínali s kámošema na vejšce. Dokonce jsme hráli i hru na BH, když jsme jeli na chatu, rozdělili jsme si role a každý hrál svou postavu. Dostal jsem Brandona ;-) Proto dávám 5 hv. Pro příznivce Luka Perryho mám zprávu: "Dylan už se kurva změnil!" A je to fakt... ()

Reklama

Véča 

všechny recenze uživatele

Brandon miluje Kelly,Kelly se hádá s matkou,Kellyina matka si vzala Davidova otce,Davidův otec zanedbává Davida,David se zamiloval do Donnina předkusu,Donna si nechal spravit předkus u stomatologa,stomatolog se oženil s Andreou,Andrea půjčila svoje dítě Brendě,Brenda ztratila dítě,když spala s Dylanem,Dylan se pohádal s Jimem Walshem,pan Walsh se rozvádí s paní Walshovou,paní Walshová pozvala na večeři Steva,Steve zjistil,že ho jeho matka adoptovala,Stevova matka odmítla jít jíst k Natovi,Nat dostal infarkt,protože Brandon u něj přestal pracovat...myslim že pokračování neni potřeba,celý je to pořád dokola samý takovýhle události pořád se opakující.Musim se přiznat,že sem se před deseti lety díval se celou rodinou,ale dneska už to nedokážu pochopit,jak sem u toho mohl vydržet. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Co viac napisat ako len nezabudnutelne hlasky z tohto serialu: Brenda Walsh: Dylan, I love you. I've never stopped loving you and I know now I never will. Dylan McKay: I'll applaud you from afar. Brenda Walsh: I want more than your applause. I won't be gone forever, Dylan. Give me something to come back to. Dylan McKay: You're on the ledge Silver. Don't jump. A najlepsia, tentokrat v cestine: Brenda: "Mami, tati, Dylan pije" :D Ale ano, milovala som ich, zboznovala, 10 rokov boli mojou rodinou. Co uz narobime, vyhnut sa tomu nedalo a spomienka je to naozaj krasna. Rovnako ako oci Valerie :) ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Tahle parta je dnes již kultovní a ať mi nikdo netvrdí, že neviděl ani díl. Jednu dobu to prostě byla společenská nutnost Beverly sledovat a každej jinej byl out. Ač se mi tento seriál dnes může zdát jako sentimentální ptákovina před patnácti, či kolika lety, jsem si ho ujít nenechal. Říkejte si co chcete, pro naši generaci byl něco zlomového a stejně jako Akta X ukázal směr svým následovníkům. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (62)

  • Po skončení natáčení vydražili tvůrci přes 400 předmětů, které se v tomto seriálu objevily. (HappySmile)
  • Gabrielle Carteris (Andrea) sa priznala, že pred svojím prvým konkurzom pre Beverly Hills 90210 (1990) klamala o svojom veku, pretože sa bála, že by jej vek (29 rokov) mohol byť pre študentku strednej školy príliš vysoký. (Raccoon.city)
  • Brandon Walsh se jmenovala postava, kterou hrál Josh Brolin v Rošťácích (1985). (Kulmon)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama