Reklama

Reklama

Beverly Hills 90210

(seriál)
  • USA Beverly Hills, 90210 (více)
USA, (1990–2000), 219 h 29 min (Minutáž: 40–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Režie:

Georg Fenady, Allan Kroeker, Jennie Garth, Burt Brinckerhoff (více)

Hrají:

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Kathleen Robertson, Tiffani Thiessen, Hilary Swank, Jamie Walters (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(291)

Obsahy(1)

Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí. Potýkají se s prvními láskami, se zklamáním z nich, s jejich návraty. Někoho zláká svět drog, jiného do své moci polapí “démon alkohol“, někdo neplánovaně otěhotní... Jen Steve je pořád v pohodě. Ale i přes veškeřé spory, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého (a svoje rodiče). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele montel k tomuto seriálu (13)

Pilot (1990) (S01E01) 

Po sto letech sem se vrátil k seriálu mého mládí a byla to celkem sranda. Sourozenci Walshovi nastupují na novou školu v Beverly Hills. Brandon chce psát do školních novin a seznamuje se tak s Andreou, která tají že bydlí mimo Beverly , aby tu mohla chodit na školu. Brenda si do školní lavice usedne s Kelly, která se přes léto rozešla se Stevem, kterému na večírku na uvítanou školního roku nabourá prvák David jeho fáro. David má nejlepšího kamaráda Scotta se kterým poznávají nástrahy prváků. Brenda s Kelly zajde na falešnou průkazku do nočního klubu, kde Brendu balí starší právník. Brenda mu zatají svůj věk a začne s ním randit. Brandon se zase na večírku seznámí s bohatou Mary a po škole se ihned šušká o novém páru. První zklamání tak na sebe nenechá dlouho čekat. Zatím v seriálu nemá příliš prostoru Donna. Dylan zde není vůbec. Jako vyhazovač v baru se tu mihne Djimou Hounsou známí především z Gladiátora. Branda vede na slzičky 1:0. Pilot k seriálu pobaví i dnes, je to nostalgie jako prase, přeci jen to byl první seriál pro mládež, který sem sledoval. Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. 45% ()

Zelená komnata (1990) (S01E02) 

Brandon se seznámí s Dylanem, ten jej vezme na pláž a společně se dvěma kamarády a blondýnkou Sarah jej učí surfovat. Brenda s Kelly nakupuje oblečení, ale zatímco Kelly si může dovolit co se jí zamane, Brenda nemá na to obnovit si šatník. Dylan vezme Brandona a kamarády večer ven, tajně se vloupají do hotelového pokoje, kde si objednají večeři. Brandon cítí nekalost a snaží se vycouvat, Dylan ale vysvětluje Brandonovi, že hotel patří jeho otci. Stevova matka Samatha je známá herečka a domnívá se, že je Davidův otec Mel známý producent a tak by se s ním ráda setkala. Při velké školní akci na pláži potká Brandon Sarah, která popíjí se svými kamarády alkohol. Vzápětí jí společně s Brendou vytáhnou z vody v bezvědomí a zachrání jí tedy život. Zatímco z dvojčat se ve škole stávají hrdinové, Dylan se osamělý na hotelu snaží dovolat své matce do Francie. Slzičky se tentokrát nekonají. 55% ()

Každý sen něco stojí (1990) (S01E03) 

Pan Walsh najme do svého domu mexickou pomocnici, která leze paní Walshové na nervy. Nakonec se s ní ale skamarádí. Brandon hledá práci, aby mohl zaplatit pojistku na auto. Zaměstnají jej v nóbl restauraci, která je velice snobská a po pár směnách se Brandon naštve a dá výpověď. Dylan jej zavede na večeři do Peach Pitu a na scénu tak přichází Nat, který nakonec Brandona zaměstná. Brenda se dá dohromady s holkou Tiffany, se kterou chodí po obchodech očumovat hadry. Tiffany je bohužel kleptomanka a když ji jednoho dne s Brendou chytnou při krádeži, namočí do toho i ji. Matka Brendě nevěří, že nekradla a tak nám Brenda předvede slzičky hned dvakrát. Nakonec Tiffany vše přizná a tak je Brenda očištěna. Brenda vede na slzičky 3:0 a válcuje tedy všechny ostatní. 50% ()

Poprvé (1990) (S01E04) 

Brandon se dozví, že do Beverly přijede jeho stará láska z Minnesoty Cheryl. Je z toho celý paf a také značně nervózní, protože bude spát v jejich domě. Po příjezdu jí Brandon láká na noční sex. Vše tedy proběhne, Brandon má za sebou první sexuální zkušenost a je šťastný. Z Cheryl se ale vyklube rebelka, chce poznávat filmové hvězdy a vyjede po Dylanovi protože má Porsche. Brandon mu za to namlátí, ale Dylan je charakter a řekne Brandonovi, že s ní nic neměl. Brendě se líbí učitel matematiky a je šťastná, že mu o víkendu může hlídat děti. Celkem hodně se v tomto díle řeší Brandon a sex ale mě to připadalo nudné. 40% ()

Muž proti muži (1990) (S01E05) 

Brandon a Steve se chtějí dostat do školní družstva basketbalistů. Zatímco Stevovi to moc nejde, Brandon postupuje v očích trenéra výš a výš. Mezitím se snaží přijít na kloub tomu, jak je možné že v týmu hrají kluci, kteří skoro ani nechodí do školy a chtěl by o tom tedy napsat článek do školních novin. Brenda si chce udělat řidičák, aby nemusela být závislá na bratrovi. Je to ale nejhorší řidička na světě a když se jednoho dne rozhodne zajet pro Kelly do nočního klubu, dojde ji benzín a ještě k tomu přijde o tajně vypůjčené Brandonovo auto, malér je na světě. Průměrný díl, který se snaží opět poučovat, tentokrát o tom, že řídit bez řidičáku nebo obviňovat spolužáka z nekalostí, je špatné, áááno. 50% ()

Vyšší vzdělání (1990) (S01E06) 

Brendě a Kelly se začne líbit Dylan. Ten při jednom rozhovoru řekne, že je spíše na blondýny. Proto se Brenda rozhodne k radikálnímu kroku a obarví si vlasy. Výsledek je ovšem hrůzostrašný. Brandon má navíc špatnou náladu, protože poprvé v životě dostane ve škole trojku z dějepisu. Jeho kámoš Steve naopak dostává samé jedničky. Brandon se s ním chce učit protože s Andreou se při doučování pohádal. Steve mu vysvětlí, že se moc biflovat látku nemusí, jelikož má všechny testy dopředu okopírované. Brandon se rozhodne, že bude také podvádět. U toho ho ale načapá Andrea a tak se Brandon nad sebou musí zamyslet. Dylan potká obarvenou Brendu a tak se rozhodne pro dobrý skutek a vezme ji ke kadeřníkovi. Celkem dobrý díl, ve kterém si poprvé Brenda pokecá s Dylanem a Brandon vede třídní válku se svým učitelem dějepisu, který je před odchodem do penze. Upřímnost a dobré srdce nakonec opět zvítězí před lží a podvodem. 55% ()

Bezva máma (1990) (S01E07) 

Na West Beverly se schyluje k velké módní přehlídce, kterou má moderovat matka Kelly. Brenda v ní vidí super matku a tak se snaží přesvědčit svou mámu, aby byla alespoň trošku cool. Brenda ovšem netuší, že je Kellynina matka alkoholička a že si občas šňupne kokain. Vše se vyhrotí poté, co se rozejde se svým přítelem a na přehlídce se velmi znemožní. Kelly si tak velmi pobrečí. Brenda vs Kelly 3:2 na slzy. 55% ()

Pokušení sedmnáctého roku (1990) (S01E08) 

Walshovi mají výročí, ale Jim musí pracovat. Cindy náhodou potká starou lásku Glena, který Cindy zamotá hlavu. Mezi Cindy a Jimem tak vzniká krize, kterou chtějí Brandon a Brenda vyřešit. Nakonec je to Jim, kdo jde za Glenem a vysvětlí mu, ať nechá jeho ženu na pokoji. Na škole se volí nový školní dýdžej. David se projeví, jako velký talent. Celkově je to asi nejnudnější díl. Slzičky: Brenda 3, Kelly 2, Cindy 1. 40% ()

Umění naslouchat (1990) (S01E09) 

Brenda chce na škole dělat něco užitečného a tak se přihlásí Andrey, která ji zavede na linku důvěry. Brenda zpočátku jen přihlíží, když ale zvedne telefon i po zavíračce a začne poslouchat tajemnou dívku ze školy, která byla znásilněná, přestává veškerá legrace. Andrea nejen, že zvládá být šéfredaktorkou školních novin, ale taky jede bomby i na lince důvěry. David se stal školním Djem, což se vlastně stalo jen tak. Brandon se seznámí se starší holkou, která jej láká domů na masáž. Brandon je nadržený a tak samozřejmě neodmítne. Tam ovšem čeká manžel a tak je Brandon překvapený i zklamaný. 60% ()

Romantika (1991) (S01E10) 

Tak to tedy byla romantika, zatím asi nejlepší díl. Dylan opravuje s Brandonem auto a když se jde po práci osprchovat, omylem mu do koupelny vleze Brenda. Dylan nezahálí, pozve Brendu do kina a začíná láska jako trám. Na další rande ovšem Dylan nedorazí a Brenda má oči pro pláč (už zase). Dylan naštěstí vše vysvětluje. Musel chránit otce, po kterém jde policie a tak láska může pokračovat. Tatík Walsh s tím sice nesouhlasí, protože otec Dylana je přece grázl a jablko nemůže padat daleko od stromu. Brenda ale nakonec tatíka přesvědčí, aby byl v klidu. Mezitím na školu přijede žena, která v rámci sexuální výchovy vypráví o své zkušenosti, při které dostala AIDS. Celá škola je v šoku a nejvíce asi Steve, který se jí předtím snažil sbalit...65% ()

Pravidla hry (1991) (S01E11) 

Doniny rodiče odjedou a tak je o víkendu mejdan. Steve tam míchá koktejly a i když Brandon nechce pít, Steve mu přeci jen namíchá alkoholový drink. Brandon je sice zpočátku naštvaný ale pak přeci jen popije a políbí Andreu, která to bere nelibě. Světe div, další víkend zase odjíždějí na Walshovi a tak Brenda s Brandonem pozve pár lidí. Alkohol teče proudem a když dojde rozhodne se Brandon odjet autem pro další zásoby. Jenže nabourá, je zatčen a Walshovi jsou v šoku. 55% ()

Jeden a nemluvně (1991) (S01E12) 

Brandon se seznámí se starší holkou ze školy a začne s ní randit. Jaké překvapení ho čeká když zjistí, že má malé dítě. Jednoho dne jí čeká pohovor na Harvard a protože jí odpadne hlídání, dostane malého synka nad starost Brandon. Mezitím vyhraje Brenda a Kelly v rádiové soutěži skok padákem. 50% ()

Noční potlach (1991) (S01E13) 

Brenda, Kelly, Andrea a Donna mají u Walshových takový noční dýchánek. Kelly pozve i svou starší kamarádku ze školy Amandu, která se na večírku nudí a tak navrhne holkám zahrát si hru s názvem svlíkání z kůže. Jde o to, vyzradit na sebe to nejhlubší tajemství. Mezitím chtějí Brandon a Steve sbalit nějaké kočky. Skutečně se zdá, že by se jim to mohlo povést. Dvě holky se zdají být povolné, nakonec se z nich ale vyklubou zlodějky, které ukradnou Stevovi fáro. Jedna z těchto holek je Judie Aronson známá z prvního dílu Amerického ninja :) 55% ()

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama