Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 9
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 9

Recenze (571)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je viac menej pre ženy a vôbec som sa on nezaujímal. Dokonca som nevidel ani jednu čast ked to premierovali na STV či Prime, ale nejakou náhodou sa mi podarilo pozrieť si pár častí v preprízovaní seriálu a zažral som sa do toho. Síce je plný seriálových klišé, ale je niečím iný než ostatné tuctové seriály... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

človek sa musí zmieriť s tým, že televízia získava postupom času nielen na popularite, ale aj na moci a že seriály už nie sú tým, čím bývali - technika (či už po stránke obsahovej, formálnej, hereckej, vizuálnej) sa zdokonaľuje, napreduje a väčšina seriálov v posledných 5, 6 rokoch naberá naozaj vysoké obrátky. Okrem 24, Lost, Prison Break, rôzneho množstva krimináliek patrí k "moderným" seriálom aj úspešný a nesmiernej popularite sa tešiaci seriál "Desperate Housewives". Už fakt, že seriály je rozprávaný piatou členkou susedského "gangu" manželiek, ktorá sa v prvom diely zasamovraždila, nie je v seriáloch bežný. Prostredie - americké predmestie s bielymi plotmi a zelenými trávnikmi nie je ničím zvláštnym, ale na rozdiel od rôznych moralizátorských seriálov pre rodiny a mládež, ktoré sa odohrávajú na podobnom pozadí, tu sa k prostrediu pristupuje akosi nadnesene. A vo všeobecnosti seriálu nechýba humor, často-krát nadsázka, mierna irónia a človek sa môže nielen skvelo pobaviť (konečne bez použitia umelého smiechu - naposledy bol podobným kúskom azda Ally McBeal, lenže tam hrozilo pri vysokej sledovanosti, že jednotlivé excentrické či neurotické typy hrdinov vám začnú liezť na nervy) a predovšetkým sa pokochať na ústrednej štvorici - tí casting directors odviedli skutočne skvelú prácu, takmer každý si príde na svoje (chýba tam ešte mladučká japonka a bacuľatá černoška :). Nie som seriálový typ, na seriály nemám čas (a zatiaľ ešte ani chuť - čo sa však vplyvom nového trendu v tejto oblasti možno mení) a preto aj tento seriál pozerám len sporadicky, keď si spomeniem a mám príležitosť, ale je to JEDINÝ seriál, ktorý si aspoň príležitostne pozriem (Simpsonovcov nepočítam a Twin Peaks a Monty Pythoni nikde nebežia) takže dávam (zatiaľ) asi najvyššie možné seriálové hodnotenie TRI * * * PS: Eva longoria vyhrala tohto roku v magazíne MAXIM anketu (tuším) 200 najsexi žien showbiznissu právom. Aj keď musím priznať, že moja favoritka je Teri Hatcher - tá žena, čím je staršia, tým je viac sexy. Neuveriteľné . . . ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit první sérii, dal bych asi plný počet. Tato Americká krása očima žen mě dostala a díky tajemné zápletce držela celou sérii. Na herečkách je vidět, jak moc si užívají toho, že po letech odehraných v přihlouplých seriálech, dostali šanci vytvořit něco hodnotnějšího. A tak zde předvádí výborné herecké výkony. Bohužel druhá série, už je nacuclá nešvary tuctových seriálů, křečovité nastavování, nové postavy, překombinovanost atd. Škoda ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál všech dob, u něhož roste mé zaujetí s číslem natočené série, což je pro mě u seriálu opravdu nezvyklé. Už si ani nepamatuju, kdy jsem poprvé viděl tu nejúžasnější partičku předměstských zoufalých manželek, ale kdybych to datum znal, tak by bylo jedním z mých nejdůležitějších v mém seriálovém životě. Prostě jsem si ten "spolek nešťastných paniček" hned zamiloval. Věčnou smolařku Susan, která mnohdy jedná dřív a potom přemýšlí. Vždy upravenou a elegantní grácii Bree, která se opravdu v posledních dílech vybarvila. Továrnu na děti Lynette, která žije v kolotoči rodinných problémů. Krásnou a mnohdy sobecky jednající Gabrielle. A náruživou, vždy smyslnou mrchu Eddie, jejíž srdce však není tak zkažené, jak by se mohlo zdát. Velkou pochvalu bych chtěl vzdát módním návrhářům, kteří oblékají "zoufalky", protože je na ně vždy radost pohledět. Opravdu se mi libí takový ten epizodní rámec, kdy vždy na začátku Mary Alice mluví o nějakém problému a v závěru se k němu opět vrací a to vše v doprovodu neuvěřitelné hudební stránky, jejíž krásu pouhými slovy vyjádřit nemohu. Ze všech osmi sérií se mi nejvíce líbily tyto díly - "růkojmí v obchoďáku" (03x07), "tornádo na Wisteria Lane" (04x09-10), "Eli Scruggs" (05x13), "smrt Eddie" (05x19), "zřícení letadla" (06x10), "co by kdyby" (06x11), "závěr 6. série" (06x23), "návrat Paula" (07x01), "výtržnost na Wisteria Lane" (07x10), "minulost se opakuje" (07x16), "závěr 7.série" (07x23) a (úplný) "závěr 8. série" (08x23). Osm let uteklo jako voda, ale jsem rád, že se tvůrci rozhodli skončit, protože se mi v poslední sérii začaly některé charaktery neskutečně protivit. Zkrátka pro mě absolutní ikona všech seriálů, což bude pro mě platit navždy(!) a jak řekla Susan o Eddie, tak já o "Zoufalkách" říkám to samé - "ONE OF THE KIND". P.S. Závěr s duchy Wisteria Lane byl famózní! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi slušný seriál, který nejenže občas odhalí velikou pravdu ze života. Jenže je třeba si uvědomit, že tohle není skutečný seriál o životě a dokonce se o to nesnaží, ba právě naopak, jedná se o úplný protipól skutečnosti. Zoufalé manželky hodně přehánějí, parodují fakta a dívají se na život s nadhledem. Je vidět veliký žánrová zručnost, neboť tvůrci pracují skoro s premisou telenovel. Ono není vůbec zoufalé napsat, že Zoufalé manželky jsou hodně přehnanou telenovelou... ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Keď sa syn (Shawn Pyfrom) Bree (Marcia Cross) matke prizná, že je gay, ona mu na to povie: "Milovala by som ťa, aj keby si bol vrah." To isté povedala matka scenáristovi Marcovi Cherrymu, keď sa jej priznal, že je gay. (ladko)
  • Marcia Cross sa uchádzala pôvodne o rolu Mary Alice Young, nakoniec však dostala rolu Bree Van De Kamp. Nicollette Sheridan sa uchádzala o rolu Bree Van De Kamp, skončila však ako Edie Britt. (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama