Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 1
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 1

Recenze (573)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a vtipný seriál o zoufalých paničkách z nablýskaných amerických předměstí se všemi jejich starostmi, který se zároveň nebojí být velmi upřímný a ironický. A napínavý! 1. série: Úvodní díl bych označil za takový hutný krimi začátek. Je v něm nastíněn hlavní problém pro první sezónu, tj. úmrtí kamarádky čtyř hlavních ženských postav. A tak se přes dvacet dílů neustále vesele vyšetřuje a pátrá, a na povrch vyplouvají dávno zapomenuté pravdy, ale i vtipné historky. Něco tak živoucího jako tento seriál jsem přesně potřeboval: něco, co mne po každodenním opruzu z kanceláře a nezbytné práce v domácnosti odreaguje a pobaví trefnými dialogy a situacemi - 91%. 2. série otevírá další zápletku, která ač se zdá trochu vycucaná z prstu, funguje téměř stejně dobře jako ta v první řadě. Do předměstí se stěhuje "na první pohled podezřelá rodinka", a kriminální pudy hlavních hrdinek začínají opět vyplouvat na povrch. Obsahuje sice pár vyloženě průměrných dílů, ale i tak je druhá sezóna něčím víc, než obyčejným seriálem pro dospělé - 76%. To ve 3. sérii se rozpoutává pravé peklo, a to nejen akční (přírodní živel, pizzerie), ale i dramatické (rakovina, nová úmrtí a šoky). Scénaristé dokázali seriál opět slušně rozjet a potvrdili, že v předchozí řadě vlastně jen tak trochu odpočívali, aby v té třetí nanovo otevřeli dávná tajemství, další dávku ironických situací, a útrap spojených s každodenním životem. Kdo by si pomyslel, že může seriál vyvrcholit dílem, ve kterém se budou donekonečna omílat hned tři svatby! - 87%. 4. série pak - ač nepřišla v podstatě s ničím novým - dále drží Zoufalé manželky vysoko nad průměrem co se týče spousty jiných podobných seriálů. Dále se snaží příjemně šokovat tím, co fungovalo v prvních třech řadách, a co ani napočtvrté nepůsobí ohraně. Tentokrát se sázka na jistotu vydařila díky liniím se senátorem, jednou moc zlobivou holčičkou (jako by z Omena vypadla), pátráním po tajemném otci, a Suzaniným zmatkem v srdci, který je pozoruhodný i po třech letech - 86%. 5. série: A máme tu konec další mírně stereotypní sezóny seriálu - ale ten závěr, lákající na další řadu, ten mě vážně naštval. Snad se z celého díla nestane telenovela! Manželky se v mých očích pomalu stávají takzvanou ohranou jistotou. Chtělo by to nějak více oživit, a určitě nasadit více dramatických zvratů BEZ happy endu. Prostě už tak nějak vím, co se stane v každém dalším dílu... I tak je ale pátá řada v lecčem originální, a skvělý příval životních mouder (true!) a vtipných scének nepolevuje - 80%. FINAL UPDATE: Po prvních třech dílech šesté série se seriálem končím. Důvodem není ani tak další schválně trapná zápletka nebo šablonovitý děj, ale spíše nedostatek volného času... Se "zoufalkami" jsem strávil pěkných pár let, ale nyní je z mého seriálového života i ze seriálové TOP 10 odsouvá Modern Family. Howgh. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První moderní seriál, který se mi kdy dostal do ruky. Pamatuju si, že jsem tenkrát obě dvě série sjela během nějakých čtrnácti dní, ne-li rychleji a div jsem si u nich neukousala nehty. Každý díl si drží určitý standard, má něco do sebe a vyplivne nějakou tu peprnou hlášku, u níž se cynicky pousměju a dostanu chuť na další díl. Některé epizody navíc až překvapí svou nadprůměrností a já na ně s chutí vzpomínám, kupříkladu supermarket ve třetí sérii, tornádo ve čtvrté, rozlučka s Eddie (she was my favorite) v páté (podle mě zatím nejslabší série, možná i proto, že vzala pět let takovým hopem). Dnes jsem začala sledovat šestou sérii, tak uvidíme, co nám krom Mattyho McKibbena z Awkward přinese (ačkoli striptérka Robin je taky skvělý tah) :) Zatím za prvních pět sérií 80% Edit 29.12.2012 - seriál dokoukán komplet, osmou sérii považuji za nejslabší (nezajímavé zvraty a ještě jich je pomálu, už jen recyklace předchozích sérií). ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mne velmi překvapil, přijemně. Nečekal jsem toto od skoro vyhradně ,,ženského seriálu,,. Každá žena je krásná, jen občas to není vidět, protože jde oi krásu duševní a nejen tělesnou. Zde je krása těchto manželek a ostatních žen vykreslená dokonalé. Žadná krása není bez vády a i těm je dám velký prostor jako i někdy stejně zoufalým manželům a jiným partnerů. ()

Galerie (2 910)

Zajímavosti (75)

  • Andrea Bowen  (Julie Mayer) má ve skutečnosti blond vlasy. Tři roky si je musela barvit, aby měla vlasy tmavé jako její seriálová matka Susan Mayer (Teri Hatcher). (Tom Riddle)
  • Teri Hatcher (Susan) si při natáčení scény nehody se svatebním dortem zlomila dvě žebra, ale trvala na tom, aby natáčení pokračovalo. (Tom Riddle)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama