Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 3 - Neal McDonough, James Denton, Dana Delany
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Recenze uživatele stitch7 k tomuto seriálu (45)

Série 1 (2004) (S01) 

/// Ulice, kde snad vůbec nic není tak, jak se zdá. Už od prvního dílu si vás seriál zaháčkuje a nepustí. A i když pár věcí mohlo být trošku utaženějších, je hned první řada už tak skoro dokonalá s perfektně vykreslenými charaktery. Líbí se mi, jak jsem kdysi Zacha nenáviděl, ale tentokrát jsem s ním i soucítil. A i ty krátké scénky, které nejspíš zapomenu (Lynette a její bláznivé snění s Mary Alice nebo když Andrew odstrčí Bree od televize) mě jen utvrzují, že tenhle seriál je fakt klenot. ()

Ale co je pod povrchem? (2004) (S01E02) 

/// To dění okolo odměrky v tomto díle bylo maximálně přiblblé. Už vidím, jak ji někdo zvedne a napadne ho, že popelem pokrytá oměrka půjde zachránit. Následné očuchávání nákupu taky přitrtoublé. Určitě to šlo napsat chytřeji. ()

Série 2 (2005) (S02) 

/// Druhá řada je jen o trochu slabší než ta první, a to ze dvou důvodů: pár zvratů působilo fakt na sílu a některé se třeba úplně míjely účinkem. Druhý důvod jsou Jablíčkobílovi, kteří po většinu zhruba první poloviny série působí, jako by žili někde úplně mimo Wisteria Lane, protože s nimi hlavní manželky skoro neinteragují. Dojem trochu zlepší konfrontace Bree a Betty a ve finále je proto vlastně škoda, že se na konci série navždy zdejchnou, navíc úplně bez rozloučení. Excelentní herecké výkony jsou i zde samozřejmostí a já ještě jen dodám, že se mi hodně líbilo, jak do příběhu úplně nenápadně zaplul Orson. Z této řady vypichuji mrazivou linku s Georgem. S1 > S2 ()

Život jde dál (2005) (S02E01) 

/// ""Život jde dál", ale přestože mezi finálem první řady a úvodním té druhé uplyne v seriálu jenom den, chce se spíš říct, že se život řítí. Edie má najednou kompletní domeček, Lynette jde na pohovor... Nic mi ale nevadí tak, jako to násilné našroubování otcovství Zacha. To je plot twist jako z ulice. No a pohřeb, kde se mrtvola vůbec nepodobá svému představiteli slabší dojem jen završil. Škoda. ()

Diví se, proč ti věřím (2005) (S02E05) 

/// Takjo, za ten úžasný herecký výkon Marcie Cross na konci dávám pět ()

Ach, ti lidé… (2006) (S02E14) 

/// Jak mi Jabíčkobíloví nepřišli moc zajímaví, tady se mi závěr s Betty a Bree moc líbil. ()

Série 3 (2006) (S03) 

/// Silná série s naprosto úžasným dílem Prásk! Dějová linka s Orsonem je velmi zajímavá a nepředvídatelná, zamrzí ale, že netrvá až do konce, ale kvůli těhotenství Marcii Cross skončí docela očividně trochu najednou. Dění s kómatem je trochu přiblblé, ale pobaví. Moc se mi líbily napjaté scénky s Tomem a Lynette, z odlehčenější stránky ale i pěkné chvilky, kdy se Lynette radila s paní McCluskey. Co se mi ale nelíbilo vůbec byl vývoj Edie, kdy její manipulace nebyly srandovní, ale ošklivé a, no... zoufalé. Což by bylo celkem v pořádku, kdyby to nepůsobilo tak zvláštně - scénka, kde se donaha svléká před svým milým (nebudu spoilerovat), byla fakt až nepříjemná na sledování. Zatím tedy S1 > S3 > S2 ()

Prásk! (2006) (S03E07) 

/// "Prej je tam nějaká šílená ženská s pistolí!" "Jo, já vím." ()

Zázračná píseň (2006) (S03E10) 

/// Pár epizod tomu nebudeme věnovat pozornost a nikdo si nevšimne, že má Susan najednou postavený dům - a to přesně tak, jak byl před požárem. To fakt musel shořet ten dům a ne třeba auto? :D Jak tedy policie nakonec to žhářství uzavřela jsme se také nedozvěděli. ()

Pojď si se mnou hrát (2007) (S03E13) 

/// Ten plán Almy a Orsonovo matky byl na můj vkus už fakt přes čáru. A k tomu ještě ta podkresová hudba, jakože "haha znásilnění"... To že při tomhle mistrovském plánu nikdo ani nezamkne barák a Gloria zmizí neznámo kam je už třešničkou na dortu. Během dílu jsem se ale jinak hodně nasmál, takže níž jít asi nemohu ()

Všechny ty maličkosti, co děláte spolu (2007) (S03E15) 

/// Achjo, je fakt vidět, že se tady muselo hodně šlápnout na plyn, protože Marcia byla těhotná. Jsem silně přesvědčený, že by ta linka kolem Bree jinak trvala přes celou řadu a ten Orsonův poslední rozhovor s matkou mohl působit ještě silněji. ()

Můj muž, ten protiva (2007) (S03E16) 

/// Samozřejmě mám Mary Alice a její "Yes - dramatické odmlčení - bla bla bla" moc rád, tohle byla ale milá a osvěžující změna ()

Šaty dělají člověka (2007) (S03E17) 

/// Edie si jako top maminku samozřejmě nepředstavuji, ale že by do tohohle dílu o svém synovi neřekla ani slůvko? :D No a myšlenkové pochody Lynette... Před deseti díly - pizzerii rozhodně nemůžeme vést spolu, to by zničilo naše manželství! Před dvěma díly - bude to naprosto dokonalé, budeme se vídat víc! No a teď? Samozřejmě to nejde. :D ()

Vztahy (2007) (S03E18) 

/// Tak i paní McCluskey má tajemství. Moc se mi to líbilo. ()

Zpátky do lesů (2007) (S03E21) 

/// To napětí mezi Tomem a Lynette, které jemně probublává už od první řady... Pecka ()

Dneska se vdávám (2007) (S03E23) 

/// Takové klidnější finále. Což by ani nevadilo, to rádobyšokující dění kolem Bree se mi ale nelíbilo. Hlavně to, jak si nakráčela na svatbu :D No a to co provádějí s Edie.. :/ ()

Série 4 (2007) (S04) 

/// Tak tu máme bohužel zatím tu nejslabší sérii. Zatímco u ostatních tří si snadno vybavím hned několik věcí a zajímavých dějových linek, tady to dá docela práci. Ne že by šlo o špatnou sérii s nekvalitními díly. Je to prostě takové... vlažné. Samozřejmě tu vyčnívá ona přírodní katastrofa, ale jinak se zázraky většinou nekonají. Máme tu novou sousedku, kterou ale narozdíl od Lacike hodnotím kladně. I přes to, že to, co se snaží od prvního momentu zakrývat a tajit dokáže divák odhadnout již v prvním díle, vysvětlení ve finále stejně zamrazí. Další párek sousedů ve formě gay páru mi v této řadě  spíše lezl na nervy, falešné těhotenství Bree mi přišlo trapné už při prvním sledování kdysi před lety a Mikeovo problém, který začne tak rychle jako skončí je taky dost o ničem. Ani Lynette se se svou nemocí zas tak moc nenatrápí, i když ten díl, kdy se dozví, že je konec, má v tomto ohledu zajímavou scénku se zvířátkem. No a Edie... Mrzí mě to, ale tady ji prostě už nemohu mít rád. Pokud to byl záměr kvůli tomu, co s ní Marc Cherry plánoval udělat už od třetí série, je mi to líto ještě víc. Ale to je jeden domněnka. Navíc je série kvůli tehdejší stávce krátká. Minimálně třeba tomu Mikeovo problému by prospělo pár dílů navíc. Takže pořadí S1 > S3 > S2 > S4 ()

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama