Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 7 - Andrea Bowen, Teri Hatcher
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Recenze uživatele BoredSeal k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2004) (S01) 

Po letech (s původním zněním) má první série stále své kvality - zápletku, mysteriózní dějovou linku, ideální obsazení (oceňuju, jak český dabing vystihl hlasy i charakter původních hereček) a humor. I po letech funguje dobře základ seriálu na partě dobře situovaných sousedek, které jsou všechny svým charakterem často nesnesitelné, ale zapeklité situace, do kterých se kvůli své povaze dostanou, jsou velmi zábavné (zajímalo by mě, kolika lidem kromě mě přijde jako nejsympatičtější postava sexy mrcha Eddie). Po letech je zajímavé vidět, jaké témata (a jak) tehdy seriál řešil (špičková manažerka nucená zabíjet svůj profesní život doma na mateřské nebo konzervativní věřící matka otřesená představou ostudy z homosexuálního syna). Je to ještě éra, kdy jedna série měla 20+ dílů, ale utíká to rychle. ()

Série 4 (2007) (S04) 

Seriál si drží svou úroveň kvality kombinace černého humoru a dobře odpozorovaných životních problémů, ale od třetí série už se mi lehce zajídá systém, kdy jedna ze čtyř ústředních potvor udělá něco bezohledného a sobeckého, tvůrci jí její prohřešek zaplácnou nějakým banálním rozhřešením nebo smrtí problematické osoby a jede se dál, aby divák náhodou nepocítil skutečné zhnusení nebo stres. Příkladem může být příběh s matkou Lynette, kterou od určitého momentu nechce mít žádná dcera u sebe doma a matka je konfrontována s krutou pravdou, že je pro vlastní děti nesnesitelná. Skončí na ulici nebo v systému americké sociální péče (hehe)? Samozřejmě že ne, tvůrci prostě vytáhnou z kapsy magické řešení, které je asi na úrovni výhry eurojackpotu, atd. Ale hraje v tom Kyle MacLachlan, konečně přibyla nějaká protiváha pedantské Bree a samozřejmě úroveň zlomyslné komedie je pořád výborná (např. Gabi a existence parkovacích míst pro invalidy). ()

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama