Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nezapadá do žádné škatulky. Velmi vtipná situační komika a povedené stand-up výstupy. Skvělé herecké výkony a pohodová atmosféra. Seriál se podobá Friends, ale více si zakládá na konverzačním humoru než na tom fyzickém. Postavy jsou hezky vykreslené a každá z nich je svým způsobem originální (ne tak originální, že byste je ve svém okolí nepotkali, ale originální natolik, že se jeden druému vůbec nepodobají). To máme neurotického ne moc výrazného, naprosto obyčejného ale hodného vtipálka Jerryho, který svůj život staví převážně na předvádění stand up komedie v klubech, nezávazném randění a zabíjení volného času v kavárně společne se svým nejlepším kamarádem Georgem a svou bývalou přítelkyní a zároveň dobrou kamarádkou Elaine, kde se mezi ně pokaždé vloudí Kramer, bez kterého si tento sitcom neumím ani představit. Je to totiž takový magor, že pobaví v každé epizodě a vždycky uplně jinak (a jeho pletky s ovocem, nepřekonatelný). George je nadruhou stranu ne moc pestrý charakter, ale svou občasnou blbostí, vytrvalostí dosáhnout těch nejstupidnjších cílů a jeho extrémní chamtivostí, dokáže také pobavit - obzvláště pokud jde o Georgovu mizernou existenci, to se pak jeden v něm hned vidí. Elaine mám nadruhou stranu velice ráda. Není sice obzvláště originální ve srovnání s jinýma slečnama v seriálu, ale je to dobrá kamarádka, zabijí situace výřečným sarkasmem a má velice hezký úsměv. - "Looking at cleavage is like looking at the sun. You don't stare at it. It's too risky." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sinfelda sem si matně pamatoval z dob kdy běžel chvilku na Nově a když se naskytla příležitost si ho dát na Netflixu vcelku neváhal sem a i když to chvilku zabralo, konečně sem se prokousal všemi devíti sériemi a jsem za to upřímně rád. Už kdysi mě Seinfeld bavil, ale v pokročilejším věku sem si ho přeci jen užíval trochu víc. Ano, je to seriál o ničem plný sebestředných, sobeckých, zlých a pokryteckých postav, které se vyžívají v neštěstí jiných, ale i takový umí být život a lidi kolem nás (včetně nás samých) a Seinfeld s Larry Davidem už před víc jak třiceti lety věděli jak to uchopit a to i za cenu že mnohdy nešli divákům úplně naproti. Finále s vystavením účtu a vysvědčením ze sobectví a malichernosti už je jen taková třešnička. Dneska už by podobný sitcom vznikal horko těžko, i když je fakt, že co do nesympatičnosti postav mu zdatně konkuruje It´s Always Sunny In Philadelphia...80% ()

Reklama

zablaga 

všechny recenze uživatele

Dlho som si hľadala cestu k tomuto skvostu. Nejaký čas mi trvalo ho pochopiť, ale ak som niekedy pozerávala sitcomy kvôli vypnutiu mozgu a problémov tak tento je odteraz prvý po ktorom siahnem. Ak vám niekto povie, že je to sitcom o ničom, tak neveríte, až kým ho neuvidíte. Nádhera, bizarnosť, detinskosť, nie z tohto sveta. Milujem! ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Pokud si nějaký sitcom zaslouží absolutorium, pak je to tenhle. Fakt, že je založen na reálných postavách a situacích, se odráží v nadčasovosti a zejména v metahumoru, který ve větší míře přichází se čtvrtou sezónou. Pokud se ocitnete v nějaké bizarní životní situaci, máte téměř jistotu, že to téma už bylo zpracováno Seinfeldem. Velkou výhodou je přiznaný humor, kde jako upozornění na humornost před každým dílem uvidíte stand-up Jerryho Seinfelda na dané téma. Zatímco u ostatních sitcomů je vám občas trapně, že se snaží diváka vtáhnout do emocí a strachu o některou z postav, jen aby následoval humor provázený patosem, Seinfeld se tomu vyhýbá právě naprostou průhledností, co se příběhu týče a nedochází ke scénám, na které je vám trapné se dívat (narozdíl od Přátel, HIMYM, TBBT a dalších mnohem slabších odvarů, které bohužel Seinfeldovi nesahají ani po kolena). Je mi záhadou, proč se seriál ve své době neuchytil v českých televizích, ale uznávám, že výrazy typu "get outta here!" bych v českém dabingu rozhodně slyšet nechtěl. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Z mojí zkušenosti až příliš často zaznívá věta "tenhle seriál je o ničem." U Seinfelda je to ovšem pravda, a to záměrně. V seriálovém světě prakticky ojedinělý, Seinfeld zůstává celých devět sezón o ničem, chybí mu jakýkoli konzistentnější motiv, jedná se zkrátka o každodenní, banální život jednoho neurotického stand-up komika a jeho tří stejně vadných a ujetých přátel. Jeho kouzlo pak spočívá ve smyslu pro detail a kontinuitu, a z toho plynoucí neuvěřitelné množství running joků. Ať už se jedná o všeljaké charakterové nešvary, přezdívky a podobně, Seinfeld svoje postavy miluje a hýčká navzdory jejich mnohdy nesnesitelným osobnostem, nikdy je nezradí v zájmu líbivosti, a proto za celou dobu nesklouzne do průměru či středoproudu. Důkazem toho budiž kupříkladu finiš sedmé řady, který je dost možná tím nejhnusnějším sitcomovým momentem všech dob. Jerry je papírově ten nejnormálnější a "nejlepší" člověk party, přesto za 180 dílů vystřídá nějakých 70 přítelkyň, a je schopný opouštět je z nejmalichernějších důvodů (man hands anyone?). Jediná ženská ve skupině, krásná a roztomilá Elaine (v božském podání Julie Louis-Dreyfus), je mnohdy tím největším chlapem (sázka o masturbaci, soup nazi). Tlustý, plešatý a sobecký George potom soutěží s výstředním příživnickým čahounem Kramerem o titul zevla století. Do toho se přidává obrovská plejáda recurringů, kteří dovedou v jedné větě ovládnout scénu (Mrs. Costanza či David Puddy vytanou na mysl jako první), a výsledkem je nekončící přehlídka svéráznosti, sobeckosti, otravnosti, především ale skoro vždycky dobré zábavy plné meta humoru. Před sledováním jsem byl vůči seriálu předpojatý, Jerryho stand-up se mi nikdy nezamlouval, a paradoxně i tady je to ten nejslabší prvek (a hlavní důvod toho, proč se bráním pětihvězdě, tím druhým je potom katastrofálně špatné finále,byť je stejně nekompromisní, jako celý seriál). Říci však o Seinfeldovi to, že je průměrný, prvoplánový nebo nepropracovaný, to je strašlivá ignorance. PS, rád bych napsal pár slov na závěr, tady jsou: Mulva! Jujyfruits! Witchee Woman! Twist Off! Shrinkage! Hello, Jerry! Hello, Newman! Yada yada yada! aaaand Stellaaaaa! STELLAAAAAA!!! ()

Galerie (115)

Zajímavosti (65)

  • Postava Cosma Kramera (Michael Richards) se objevuje v pilotním díle, zde je ale nazýván ještě jako "Kessler". V dalších dílech už to je "Kramer" nebo "Cosmo". Když postavu Larry David psal, inspiroval se stand-up komikem jménem Kennym Kramerem. Aby nedošlo k žalobě, tak ho právě v pilotu přejmenoval na Kesslera. Kenny Kramerovi se pilotní díl líbil a Larry David poté mohl přejmenovat Kesslera na Kramera do následujících epizod. V 8. epizodě 9. sérre s názvem "The Betrayal" se vrací jedna vzpomínka zcela na začátek a Jerry (Jerry Seinfeld) se zrovna nastěhovává do svého legendárního bytu. Potká souseda Kramera a osloví ho Kesslere, protože to četl na zvonku. Kramer ho opraví, že to to není Kessler, ale Kramer. (MrPierc)
  • V seriálu zazněla celá řada písní. V epizodě číslo 96 v 6. sérii a 177. epizodě v 9. sérii to byla skladba „Superman" Johna Williamse. ve 160. epizodě v 9. série s názvem„The Blood" zazněla "Manaña (Is Good Enough For Me)" od Jackie Davis. V epizodě číslo 149 „The Susie" v 8. séri zazněl hudební motiv ze seriálu The Greatest American Hero (od r. 1981) od Joeyho Scarburyho. V epizodě číslo 137 8. série s názvem „The Bizarro Jerry" a v epizodě 157 9. série „The Butter Shave" zazní „Morning Train (9 to 5)" od Sheena Eastona. V epizodě „The Slicer" s číslem 163 v 9. sérii zazní při legendárním tanci Elaine (Julia Louis-Dreyfus) „Slow Ride" od Foghata. Ve 131. díle „The Bottle Deposit" v 7. sérii, kdy George (Jason Alexander) hledá stopy o práci, kterou mu zadal jeho šéf Wilhelm (Richard Herd), Wilhelm odkazuje na píseň „Downtown" od Petuly Clark. V epizodě číslo 85 v 5. sérii "The Hamptons" zazní "Wouldn't It Be Nice" od The Beach Boys. V díle číslo 141 v 8. sérii zazní "Desperado" a také píseň "Witchy Woman" od Eagles. V epizodě "The Chronicle, Part 2" s číslem 178, která je součást 9. série, zazním skladba kapely Grren Day z alba Nimrod "Good Riddance (Time of Your Life)". Ve 150. epizodě 8. série s názvem "The Pothole" se objevuje skaldba "(Once, Twice) Three Times a Lady" od The Commodores. Hned ve třech dílech, a to ve 111. díle "The Engagement"  v 7. sérii, 134. díle „The Invitations" rovněž v 7. sérii a 158. díle "The Voice" v 9. sérii, zazní skladba "Hello" Lionela Richieho. Ve 94. epizodě v 6. sérii s názvem "The Mom and Pop Store" je slyšet "Everybody's Talkin'" od Harryjp Nilssona. Elaine poprvé předvádí svůj tanec v 138. epizodě v 8. sérii "The Little Kicks" u "Shining Star" od Earth, Wind and Fire. V epizodě „The Bris" s číslem 138 v 8. sérii se objevuje hudební motiv z filmu Kmotr od Nina Rota. V 168. díle v 9. sérii s názvem „The Reverse Peephole" zazní „Mexican Radio" od SWall of Voodoo. Skladba "Pagliacci: Vesti la Giubba" od Ruggiera Leoncavalla je slyšet ve 4. sérii v 49. epizodě "The Opera". Úryvek z "The Barber of Seville" od Pierra Beaumarchaise je součástí 72. epizody "The Barber" v 5. sérii. V 31. epizodě 3. série "The Pez Dispenser" zazní „Piano Sonata No. 8 Op. 13 "Pathetique"" od Ludwiga van Beethovena, ve 113. epizodě 7. série s názvem „The Maestro" zase "La Donna e mobile" Giuseppa Verdiho. V epizodě číslo 140 v 8. sérii „The Fatigues" je slyšet skladba "Adagio for Strings", za kterou stojí Samuel Barber, Benjamin Britten a Igor Stravinsky. V 163. díle 9. série s názvem „The Slicer" zazní "In-A-Gadda-Da-Vida"od Iron Butterfly a součástí 178. epizody a 9. série je "Don't Stop 'Til You Get Enough" Michaela Jacksona. (MrPierc)
  • Během celého seriálu se Kramer (Michael Richards) často zmiňuje o svém kamarádovi jménem Bob Saccamano, ale postava se v seriálu nikdy neobjeví. (MrPierc)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama