Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Triple H 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z najlepších sitcomov vôbec. Veľká škoda, že u nás sa nechytil, pretože v rámci svojho žánru patrí k tým najoriginálnejším. Hlavná postava je stand-up komik a seriál popisuje úplne všedné, každodenné situácie z jeho života a zo života 3 jeho priateľov (seriál je v podstate o ničom). Hlavní hrdinovia sú tá najbizarnejšia zostava kamarátov, akú v sit-comoch nájdete. Sebeckí, šialene malicherní, egocentrickí, nerešpektujúci základné morálne pravidlá a absolútne neschopní poučiť sa z vlastných chýb. Striedajú partnerov ako ponožky pre úplne idiotské dôvody (napr. že dotyčná zjedla kôstku z jeho broskyne) a navzájom sa často podrážajú. V seriáli v jeho celom priebehu úplne absentujú momenty pátosu. Postavy sú dobre napísané a výborne zahrané (hlavne George Costanza- to je ukážkový loser :-)). Je až zarážajúce ako sa seriál s tak negatívnymi a často nesympatickými postavami mohol udržať na výslní (v USA) až po 9 sezón. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 75 %. "Who figures an immigrant's going to have a pony?" Zbytek sérií se pohybuje kolem 80 %, přičemž kromě krátké, nezábavné a naštěstí rychle opuštěné linky s přesunem Kramera do Kalifornie nikdy pod tohle číslo neklesl. Závěr, ve své době poměrně odsuzovaný, s odstupem času krásně ukázal, co za bandu asociálních maniaků jsme devět sezón sledovali. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA kedysi odvysielala asi 4 desiatky epizód pod názvom SHOW JERRYHO SEINFELDA. Je to jeden z najlepších sitcomov "o ničom" - teda taký, ktorý ťaží zo situácií bežného života. Absolútne geniálny je Seinfeldov asociálny a podivný sused Kramer umocnený skvelým dabingom Ivana Trojana. Kiež by sa NOVA k tomuto sitcomu vrátila. (25.3.2004) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Seinfeld je jeden z nejlépe hodnocených sitcomů všech dob, tedy alespoň v zahraničí, protože u nás nemá podobné postavení. Chtělo by se namítnout, že možná prostě nezestárnul dobře, ale podle mě to tím není. Sice je to přes 30 let od premiéry, ale problém bude třeba hledat jinde. Někomu by mohlo vadit, že tenhle seriál je o ničem a postavy se za devět sérií vůbec nikam neposunou. I když být o ničem je něco, co je záměrně (nad)užíváno v průběhu celého seriálu. Já osobně mám mnohem větší problém s postavami. Seinfeld trpí klasickým únavovovým syndromem dlouhých seriálů, kdy vám postupem času jsou postavy protivnější a protivnější.  Jerry má být relativně nejnormálnější, i když při jeho důvodech pro rozchody s přítelkyněmi se člověk musí zamyslet. Elaine mě vytáčela tím, jak se neustále šklebila a myslela si, že je lepší než zbytek party. Ale to je nic proti tomu, jak otravná je postava sebestředného George a výstředního podivína Kramera. Zatímco oslavování Kramerova příchodu na scénu mě vytáčelo od samého začátku, tak nechuť k Georgovi se stupňovala a postupem času bylo těžší a těžší ho vystát. A pak jsou tady ještě dvě další věcí, které se podle mě hodně nepovedly. Tím prvním je závěr sedmé řady, kdy odstraní jednu z vedlejších postav, což uznávám, že mě šokovalo. Tím druhým je pak samotné finále seriálu, které je hodně špatné a slabé. Seinfeld měl své lepší chvilky, některé epizody byly dobré a některé vtípky se vážně povedly, ale na hodnocení lepší jak průměr to nevidím. I když jsem si díky sledování uvědomil, kolik toho, mnou později oblíbené sitcomy, právě od Seinfelda okopírovaly a tuhle zásluhu mu nikdo neodpáře. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus + nominace (12) - 50. ročník 1992, 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander ()

Galerie (115)

Zajímavosti (65)

  • Jerry Seinfeld odmítl návrh televizní stanice NBC, která mu nabídla 110 millionů amerických dolarů za natočení 10. série. (MrPierc)
  • Všechny tři hlavní postavy mají sourozence, ale ti se v seriálu nikdy za celých devět sérií neobjevili, ačkoliv jiní příbuzní se zde objevovali celkem běžně. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama