Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 175 h 25 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(223)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Recenze uživatele carl.oesch k tomuto seriálu (12)

Specialisté (2017) 

No, koukat se na to dá, žádná sláva to není, úroveň a la Polda z Primy, trochu sympatičtější herci, zejména pak "Lavi" a kupodivu Kajnarová (i když u té je vzhled zásadní parametr), story průměrné (nechápu proč se to jmenuje Specialisté - na co? Na vraždy?), ale nějak se to prostě dá, lepší než americké vyšetřovací služby a kriminálky bůhvíkde a záplava stejně nevýrazných německých "děl" tohoto druhu. Vsadím se, že než německý vzor to horší nebude. Na rozdíl od toho Poldy sterilnější prostředí a hlavně ani pokus o vtip. Za dosud nejtrapnější figurku bych označil "sexbombu" zavraždivší manžela a nabalující si bleskově jednoho ze "specialistů" Strykovou, ta taky nesmí chybět nikde a přitom se jedná o herečku, která i z obrazovky odpuzuje přímo neuvěřitelně. Popravdě, v současné době následující Kriminálka Anděl má silně sestupující úroveň a s nynější prezentací Specialistů se dávají poslední díly, ale přesto jsou i ty nejhorší díly Anděla o kus výš..... ()

Dvojí život (2017) (S02E05) 

Dobře udělaná epizoda. Mělo to šmrnc i spád. Dostala mě ta blbka z Plzně, která přijela do Prahy, aby jí Zuzi dala kontakt na toho vraha. Snad jenom scéna mezi Zuzi a jejím doktorským šamstrem v Thomayerově nemocnici trochu postrádal smysl. Vybavila se mi neskutečně trapná scéna ze seriálu Primy, který byl o něčem podobném a ten rozdíl mezi Novou a Primou byl tentokrát o parníky ve prospěch Novy. Nakonec, když to člověk porovná s detektivkami chrámu a tvrze české nadkultury ČT, tak si té Novy snad i začne vážit. ()

Plný plyn (2018) (S03E06) 

Nějak nechápu, jak někoho může bavit tady pořád ke každému dílu blazeovaně odsuzovat, kritizovat a dávat tak najevo svoji "velikost" a "genialitu". Tenhle díl byl jeden z nejzdařilejších, jeden místní tydýt se tady čílí, proč se ona nešťastnice přiznala, když přece nemusela a oni podle jiných totálně marní policajti přece neměli důkazy. Porovnávání s Rychle a zběsile je taky docela legrace, na takovou pitomost jsme se jednou vydržel dívat deset minut, znám počítačovou hru a taky mě za srdce nechytla, nicméně zdejší mistři filmové kritiky asi podobné ubohosti žerou...že by existovalo něco jako svědomí si ve svém plochém a v zásadě ubohé  světě nedokážou představit a fakt, že ne vždy je pachatel gauner je nad možnosti jejich IQ. Přitom zejména v domácích detektivkách leckdy vrah je chudák, kterého litujeme a "nebohé" oběti to přejeme z plna srdce. ()

Neviditelná vražda (2019) (S03E17) 

Jeden z nejlepších dílů, čím dál tím krásnější Zuzi Kajnarová měla kupodivu zcela výjimečně co hrát, prostředí fajn, scény s dcerou první oběti a hlavně v kostele měly svůj náboj, nicméně v zásadě zase takové nějak nedotažené a kdo se díval předtím na Ostravu na ČT, tak tentokrát byl jednoznačným vítězem Hřebejk. ()

Ztraceno v paměti (2019) (S03E19) 

Jeden z nejlepších dílů a s vyjímečně příjemným koncem. S praxí to serovnávat nebudu, nejsem ani detektiv amatér, ani místní idiot, hodnotící všechno ve stylu "hned jsem věděl", nebo "jak je možné, že policie to a nebo támhlento", to nechám všem těm honajzům a podobným marným existencím, mně to pobavilo a splnilo to tedy svůj účel. Takže díl nadprůměrný (hodně), je to ještě z té řady s nejlepším obsazením, takže pět hvězd - ne Johny44, nedělám si z tebe prdel, mám tě totiž zcela na háku a hodnotím si podle svých pocitů a spokojenosti. Herecké výkony skvělé, ty pohledy z dronem mně trochu připomínaly v poslední době oblíbené cestopisy typu Austrálie (či spousta dalších) z ptačí perspektivy. Celkově dobrá práce, ten rozpočet nebude asi enormní (není to Česká teelvize) a je potřeba si uvědomit, že točí tak jeden díl za týden. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Od sérií, kde chybí všichni z původní "party" už to nestojí za nic. Jak píše Troufalka, Dejdar se snaží dostat do "jakési" polohy, která má snad vzdáleně připomínat Ondřeje Vetchého z případů 1. oddělení, ale veskutečnosti je až zoufalý, Hána je typický herec komik, jehož charakter je natolik špatně postavený, že působí jako "tvrďák" nechtěně směšně, onen Jacob Erftemeijer má charizma hadru na podlahu. Najednou se ukazuje, že ten Prachař nebyl zas tak špatný a trio Zadražil, Štáfek a Adamczyk čnělo nad Hánou a tím Jákóbem jak Žižkovská věž nad Prahou. A hlavně, Eva Leimbergová nesahá Zuzaně Kajnarové ani po podrážky kecek i když si narazí na hlavu stejného šedého kulicha. Některé vlastní příběhy celkem ok, některé nepravděpodobné a příliš vykonstruované, celkově s e to někdy dá, ale žádná sláva... ()

Beze stopy (2021) (S06E15) 

Docela dobrej díl, nevím jestli je to čistě prodle německé předlohy nebo se v tom odrazila česká realita - kauza "úteckého" (jaká náhodička) soudce Berky a Babišův styl při "zaklekávání" na některé podnikatele prostřednictvím finanční správy. Jistě je to detektivka, takže napínák (v Kriminálce Ostrava realističtěji v podobných případech vlastní zatčení provádí zásahovka, ale třeba v případech 1. oddělení v kauze ruského narkomana to vyřešil Plíšek a spol sám), ale to bych tomu odpustil. No a místní tydýt - specialista na Specialisty a jeho rozhořčení nad tím, že je zcela absurdní, že by někdo žil pět (ne deset, asi je ke všemu nahluchlej) let bez dokladů dokazuje, jak je úplně mimo a kritizuje něco, o čem nemá ani páru. Zrovna v Británii ani třeba ty občanky nemají. A že po Evropě (o USA ani nemluvě) žijou miliony lidí na černo si ani nedovede představit. Detektivka docela šla, jeho nějak tak už tradičně idiotský příspěvek taky pobavil. Ne že ne. Kdybych ho tady nenašel při psaní vlastního komentáře, dokonce by mě to zklamalo. ()

Boží mlýny 1 (2023) (S07E24) 

Zajímavý díl. Vůbec nevíme, o co jde, kdo je Rosenbaum (dokud nám to společně s nějak tak klasicky nesympatickým právníkem Jana Hrušínského (asi jeho životní parketa na stará kolena)  nepoodhalí, že všechno může být jinak. I když nejsem takový génius jako Honajz - znalec trestního práva, organizace PČR a jejích složek, postupů vyšetřování, právní klasifikace i forézních metod (sice na úrovni oněch dezolátů, kteří tvrdili, že když našli policisté v Klánovickém lese nábojnici, mají dostatečný důkaz pro zjištění, z jaké zbraně se střílelo :-)), tak jsem hrdý na to, že jsem se mu mu alepsoň jednou maličko přiblížil. I já jsem si všiml, že ve chvíli výstřelu se Vlasák nečekaně sehnul a tudíž mohl být terčem on a ne violoncellistka. Ale na druhou stranu uznávám, že on to určitě věděl ještě během reklam před ´vodními titulky... ()

Boží mlýny 2 (2023) (S07E25) 

Pozoruhodná zápletka. Samozřejmě, že majetku se zdaleka nedomohl, kdo na to měl právo a stejně jako se ztrácely svazky StB, tak docházelo k falšování dokladů a majetkových poměrech. A estébáci samozřejmě měli při privatizační soutěži řadu výhod. Díky Havlově abolici a jeho "platbě" komunistům za bezproblémové předání moci a hlavně zvolení sebe sama prezidentem, stejně jako (v daleko menší míře, ale přece jen) Klausova primitivního makroekonomismu. Takže tady skvělá Dana Syslová předvádí uvěřitelnou kreaturu, která si dokonce neopomene postěžovat, že smrt jejího syna (autonehoda) policie nevyštetřovala, protože byl synem estébáka. A stejně skvělý je ve své určité naivitě Jan Vlasák, který se zoufale domáhá práva a dokonce kritizuje Hrušínského, protože nedokázal vyhrát soud o rodinný majetek. Tady jsem ale ocenil, že tady nepadlo ono, že to by se u nás v Americe stát nemohlo. Je strašně fajn, když má detektivka, ryze zábavný žánr taky nějaké pozadí a decentně poukazuje na něco, s čím se "umělci" dodnes nedokázali nějak vyrovnat. Tedy až na výjimky. ()

Sen o štěstí (2023) (S07E26) 

Docela dobrej díl. Není to poprvé, co je vám vrahů líto a naopak, zavraždění dostali jenom to, co si zasloužili. Řekl bych, že s návratem "Zuzi" Kajnarové a příchodem Marka Lambory to šlo nahoru, na Holanďana a hlavně Leimbergovou se už nedalo koukat. A i ty nové příběhy (přes zdrcující kritiku místních tydýtů) jsou nějak tak lepší než to bylo v předchozí řadě. ()

Na čí straně stojíš (2023) (S07E31) 

Asi nejlepší dvoudíl za poslední roky. Mělo to šmrc a dávalo to (alespoň pro normální diváky) smysl. Televizní detektivka je televizní detektivka, nic víc, ani nic míň. Oddechová zábava. psát sem bláboly, co kdo udělal špatně a co není "jako" je jenom ukázla demence některých jedinců, kteří sice zrovna třeba tenhle opus strašně kritizují, ale nevynechají jediný díl, aby se zde nepředvedli. Když má něco dvě stě dílů a nekoho baví sem psát, jak je to blbý a opatřovat to jednou hvězdou nebo jenom odpadem, měl by navštívit psychologa nebo dokonce psychiatra a probrat s ním svůj "momentální" stav. Můžu se trefit k filmu nebo pořadu, který stojí za starou belu a dám mu odpad, ale sledovat něco řadu let a psát sem pořád dokola to samé je ubohost největšího rázu. Btw, já pro změnu nesleduji ani Ulici, ani Ordinaci, ale ani řadu pořadů a děl na slavné ČT. A tím pádem nemám potřebu se k nim tady vyjadřovat. ()

Hra na oběť (2023) (S07E34) 

Nepovedený díl, asi nejhorší z té poslední řady (tedy té části po odchodu Holanďana a Leimbergové). Scénaristé si chtěli hrát na "agathu christie", ale bylo to překombinované a až nudné. Ale alespoň tady má jeden místní nejmenovaný tydýt co komentovat a kritizovat, tak mu to dopřejme. Doufejme, že se jednalo o jednorázový výkyv dolů a příště to už bude zase lepší. ()

Reklama

Reklama