Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Agent24 k tomuto seriálu (9)

24 hodin (2001) 

Tohle je moje srdcová záležitost. At už je ze 8 sezon jeden díl lepší druhý horší tak stejně je to nejlepší seriál všech dob. 24 má totiž latku hodně moc vysoko a Jack Bauer je ten správnej chlap co se umí tvrdě ozvat. 1sezona 80%, 2sezona 85%, 3sezona 80%, 4sezona 90%, 5sezona 100%, 6sezona 70% ,7sezona 90% a 8sezona 90%. ()

Série 1 (2001) (S01) 

První den agenta Jacka Bauera. První epizoda se točila samostatně, dá se to poznat podle jiného tikotu hodin. Atentát na prezidentského kandidáta Davida Palmera, únos Jackovi manželky i dcery, spoustu akce a napětí. První sezona je nejslabší, ale zase je v ní něco co v těch dalších není. Nevím jak to popsat, ale první sezona má zvláštní atmosféru. Není to teroristická hrozba, ale takové komorní akční-kriminální drama. 100%!!! ()

Série 2 (2002) (S02) 

Druhý den Jacka Bauera přitvrdil. Jack je ze smrti manželky mimo. Teroristé však chtějí v Los Angeles odpálit jadernou bombu a nikdo opravdu nikdo neumí teroristy zastavit. Akorát náš neohrožený Jack. Jack uřízne hlavu, Kim bude mít zase potíže, Jack zažije mučení, je tady toho hodně. Druhý den mě neskutečně bavil. Pořád to má trošičku atmosféru z první sezony. 100%!!! ()

Série 3 (2003) (S03) 

Třetí den Jacka Bauera začíná ve věznici. Jack má nového partáka Chase Edmudse, teroristé chtějí použít virus Cordilla, ten je pekelně nebezpečnej, Kim tentokrát pracuje na PTO. Linka v Mexiku mě bavila hodně. Na Jacka toho tentokrát bylo už moc a ke konci se logicky zhroutí. Třetí sezona jako poslední má atmosféru jako první a druhá. Já to beru tak, že sezona 1-3 jsou taková trilogie s podobnou atmosférou. Další sezony už museli nasadit úplně jinou latku jak šel čas. Doporučuji hru 24: The Game kde se dozvíte jak Kim přišla do PTO, jak se seznámil Jack s Chasem, Jak se uzdravil Palmer a další zajímavé věci. 100%!!! ()

Série 4 (2005) (S04) 

Čtvrtý den Jacka Bauera jsem poprvé viděl na originálním DVD anglicky s titulky. Pamatuji si jak jsem najednou koukal snad na 8 dílů a šel jsem spát někdy v noci. Tak mě to chytlo, že jsem se nemohl odtrhnout. Je tady toho hodně: Výbuch vlaku na začátku a ukradení kufříku, únos Hellera s Audrey (nejlepší jak je jde Jack sám zachránit), předtím ještě přepadení benzínové pumpy (to jsem čuměl jak péro z gauče, pořád jsem si to musel pouštět znovu), sestřelení Air Force One, EMP bomba, odpálení rakety, přepadení čínského konzulátu, je tady toho mraky. Nezapomenutelná série a začátek pro mě druhé trilogie, protože 4,5 a 6 sezona jsou hodně navazující. Snad se Jack ještě někdy vrátí. Jestli jo tak se z toho podělám jako při oznámení Live Another Day. Jednoznačně 100%!!! PS: Konec totálně otevřený...pokračování příště... ()

Série 5 (2006) (S05) 

Pátý den Jacka Bauera jsem viděl také poprvé na originál DVD anglicky s titulky. Pětka pro mě v tu dobu byla ještě lepší než čtvrtá sezona a je tomu tak na pořád. Co je nejlepší, že to parádně navazuje po delší době na čtvrtou sezonu: smrt Palmera, smrt Michelle, jako smrt Tonyho (měli ho nechat žít a nebo ho nevracet zpátky, tahle věc mě štve), přepadení letiště, nervový plyn, přepadení PTO a smrt Edgara (toho mi bylo taky hodně líto), přepadení ruského prezidenta, Jack v letadle, přepadení ruské ponorky, na konec nečekaný únos Jacka do Shanghaje šikmoočkama. Určitě jsem na něco zapoměl, protože tam toho bylo hoodně. Pro mě nejlepší sezona a vrchol celého seriálu. 100%!!! PS: A to nejlepší je opět otevřený konec a co asi bude v šesté sezoně...pokračování příště... ()

Série 6 (2007) (S06) 

Šestý den Jacka Bauera jsem opět viděl na DVD anglicky s titulky a začátek nemá chybu: výbuch autobusu, teroristé chtějí Jacka zabít a přestanou s útoky (Jack ukousne teroristovi kus tlamy a uteče), odpálení teroristy v metru ve vlaku (Jack ho vykopne), nezapomenutelný výbuch ve 4 díle, pak přijde na řadu Jackova rodina (to mě jako jediná věc na šesté sezoně nebavilo, přišlo mi to strašně nesmyslný), tady trochu tvůrcům došel dech, ani ten konec s Čínou mě tak nevadil, i přepadení PTO mě nevadilo. Spoustu lidem v Americe tady vadilo údajné špatně natočené akční scény, údajně šestka vypadala levněji než předchozí pátá. Co vím jistě tak pátá byla rozhodně nepopsatelně lepší, ale zase udržet pořád vzestupnou tendenci po šesti letech seriálu není lehký úkol. Konec sezony zajímavý, ale ne tak šokující. Co dodat Jack si zaslouží 100% za tu jeho tvrdou práci i přes nějaké výhrady. PS: Ještě jsem si uvědomil že je prequel ke 4,5 a i šesté sezoně (ke čtvrté je jen rozhovor Jacka s vedoucí na PTO a nějaký výbuch dodávky, k páté to je Jack, který má dlouhé vlasy a setká se s Chloe a potom hustá honička v autech a nakonec k této šesté kdy Čína Jacka mučí a následně ho vysvobodí agenti jenže je to tak trochu podvod). Sedmá sezona... pokračování příště... ()

Série 7 (2009) (S07) 

Sedmý den Jacka Bauera udělal trochu restart tím, že děj přesunul z Los Angeles do Washingtonu. Zdrsněli akční scény, Bauer taky zdrsněl, dokonce je souzen za zločiny proti lidskosti, Jenže ho Amerika opět potřebuje, Toník vstal z mrtvých a stal se z něj zmetek (možná), pokračuje tady linie z Vykoupení a bude veselo. Dokonce se Jack nakazí a zachrání ho jeho dcera Kim. A to se ještě dostanou afričani do Bílého domu (kam se hrabe film Pád Bílého domu). Bude to jízda. 100%!!! PS: Ten Tony mě celkem zklamal. Čekal jsem, že když ho vrátí tak ne takhle...pokračování příště... ()

Série 8 (2010) (S08) 

Osmý den Jacka Bauera začal parádně. Jack má vnučku a konečně chce odjet a mít jednou pro vždy klid. Co čert chtěl :-) tak neodjede. Když u něj zabouchá informátor a zdělí Jackovi, že teroristé chtějí zabít prezidenta Omara Hassana (v indické verzi 24 hraje indického Jacka), tak si zase chudák nesedne. Začátek mě bavil, ale pak začne Jack jen jezdit v autě a nic se neděje a tato pasáž mě vůbec nebavila. Bylo vidět, že dochází dech. Pak se to zase zvedlo a záchrana Hassana, smrt René, to všechno spělo do drsno-brutálního konce kde Jack kosil všechny kdo se mu dostali do cesty. Tvůrci 24 věděli, že 8 sezona bude poslední takže měli možnost tak nějak zakončit. Konec byl emotivní jako prase a nechal opět pootevřená VRATA a po 4 letech přišlo parádní navázání a asi nejemotivnější návrat Bauera co jsem kdy měl. Čas se vynuloval a 4 roky nebylo po Jackovi ani památky. I přes výhrady v pár epizodách to zachránili poslední díly 100%!!! PS: Live Another Day... ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama