Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (12)

24 hodin (2001) 

Jack Bauer je pojem a jeho 24 hodin je už dnes čistokrevným kultem, který buď máte rádi, nebo nenávidíte. Já naštěstí 24 hodin miluju. První dvě, tři sezóny to ještě nebylo tak nekompromisní, ale Jack se postupem sezón vyprofiloval v neuvěřitelnou mašinu na zabíjení, experta na výslechy a záchranu kohokoliv, speciálně prezidentů. Nebudu přemýšlet nad nelogičností seriálu (1 díl = 1 hodina), protože tohle je neuvěřitelná akční a nekompromisní jízda. Sutherland a jeho životní role, pro kterou se narodil se řadí mezi esa jako Hunt, Bourne nebo Bond, a v hodně případech tyhle chlapíky i strká do kapsy. Sedmá a hlavně osmá řada je to nejlepší, co akční žánr a vůbec seriál dokáže nabídnout, speciálně osmička je na prostoru 24 dílů napráskaná akcí a hlavně...hlavně skvělou a jistou filmařinou, kterou leckterý blockbuster může závidět. Pouze čtyřkové hodnocení je dáno mírnou nevyrovnaností prvních řad, ale jak říkám, stojí to za to. Jacku, a i ty Chloe....Klaním se Vám, připravili jste mi neopakovatelný seriálový zážitek. ()

Série 1 (2001) (S01) 

Jackův start není rozhodně průměrný. Zvlášť v závěru už začal být ten nemilosrdný Bauer, jakýho známe. I tak už ale občas zanechal zub času kousanec, který na pohled není pěkný. I tak ale na start seriálové legendy dobrá práce. A pokud není samotná 24ka legenda, tak Jack Bauer určitě je! ()

Série 2 (2002) (S02) 

Jack už je ve svý klasický formě! Pro mrtvolu nejde daleko, pro výstřel už vůbec a nepřátelé (a někdy i spojence) se nebojí kosit hlava nehlava. Dějová linka s Kim je zase pouze výplň, která tady ale s hlavním dějem VŮBEC nesouvisí a plní tu jen funkci "toho otravnýho, co si musíme vytrpět, aby se příběh pohnul dál". Na druhou stranu je zase silnější linka s Davidem Palmerem, který tu není za takovýho toho najivku a dává si to už jak se patří. Dvojka je akčně, dějově a hlavně filmově mnohem vyspělejší a lepší, než oťukávací jednička, a i když kvality dílů jdou od výbuchu celkem dolů, serie dojede do finále na krásných 4*. Jedeme dál :-) ()

Série 3 (2003) (S03) 

3. den ze života Jacka Bauera měl příšerně pomalý rozjezd. Celá linka v, teď nevím kde, Kolumbii? Mexiku? Byla šíleně nezajímavá a nudná. Přirovnal bych jí k linkám s Teri a Kim v jedničce a s hlídačkou Kim ve dvojce. Naštěstí se tenhle příběh rychle vyřešil a od takovýho 10. dílu je to zatím nejlepší 24ka. Jack je za toho největšího tvrďáka a nejde si pro mrtvolu daleko. Samozřejmě můžeme zase namítat nelogičnosti (zbavení se závislosti na drogách během pár hodin a vůbec přeměna z trosky na agenta v top formě), jenže díly postupují a já dávám čím dál častěji plnou palbu! Až se Jack nakonec podívá po té sekeře, což je...prostě hustý :-) šup na čtvrtou sezonu! ()

Série 4 (2005) (S04) 

Čtvrtý den ze života Jackieho Bauerů je s přehledem dosavadní vrchol, série má tady stále vzestupnou tendenci, což mě velmi těší. Jsou seriály, kde už třetí, čtvrtá sezona stojí za starou belu. Čtyřka je hned od úvodu akční, nebere si s ničím a nikým servítky, a protože tu umírají vedlejší i hlavní postavy záporáků i dobráků téměř od úvodu, nikdy nevíme, co se stane. Trochu mě namíchlo nové složení PTO a trvalo mi tak 10, 12 dílů, než jsem si na to zvyknul, naštěstí se tak v polovině série vrátí dvě známé tváře a jede se zase podle starých pravidel :-) Jo Kieferovi samozřejmě nemusím nic říkat, ten se pro tuhle roli narodil stejně jako vždy výborný Dennis Haysbert. Co jsem ale uvítal asi nejvíce je závěr, který poprvé není úplně uzavřený, takže se na začátku pětky nemůže startovat s čistým štítem. Pátý den ze života Jacka Bauera... :-) ()

Série 5 (2006) (S05) 

Podle různých anket a komentářů má být pátá série nejlepší z celého seriálu. Moje očekávání tak byla po famózní čtyřce hodně vysoká. A bohužel jsem zklamaný. První půle sezony je fakt skvělá. Hledají se bomby s plynem a šlape to na 100%, jenže od takového 14., 15. dílu se příběh stočí maličko jinam a mám pocit, že se tvůrci začali motat v kruhu a nevěděli jak z toho ven. Poslední díly, které by měly být nejsilnější tak v žádném případě nejsou tak zdrcující jako v předešlých sezonách. Pětku bych řadil tak druhé neb třetí místo. Snad mě šestka převálcuje stejně jako čtyřka. ()

Série 6 (2007) (S06) 

Šestka začala velkolepě. Teroristické útoky, akce, skvělý tempo a všechno to vygradovalo tým slavným momentem. 3/4 seriálu jsem byl nadšený jak se kvalita 24ky ještě vyhoupla do těch nejlepších vod. Pro mě nepochopitelně se ale hlavní příběh vyřešil několik dílů před koncem a začala příšerná nastavovaná kaše v podobě dovětku se Čínany. Tohle se tvůrcům vůbec nepovedlo. ()

Day 6: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (2007) (S06E04) 

Posledních 10 minut bylo zatím nejvíc z celýho seriálu. Btw fantastickej soundtrack. ()

Série 7 (2009) (S07) 

Sice byl rozjezd trochu pomalejší, ale od takové poloviny je to pořádná akční jízda, která se nezastaví skoro ani na konci. Skvělý zvraty, skvělá akce a i dějová linka s dcerou prezidentky je vynikající. Jedna z nejlepších sérií. Jen ten závěr bych si představoval trochu uzavřenější :-) ()

Série 8 (2010) (S08) 

Jack končí (nebo nekončí? Každopádně se mělo za to, že končí) ve velkém stylu. Sedmá a osmá řada je to nejlepší, co 24 hodin vůbec nabízí a od druhé poloviny osmičky to platí dvojnásob. Emoce, Jack v nejlepší formě, syrovost, skvělá akce, dojemný finále. Paráda. Jeden z mých nejlepších akčních a seriálových zážitků vůbec. Neuvěřitelné, jakou kvalitu si seriál držel. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama