Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (25)

Série 1 (2001) (S01) 

Tak jsem si po letech zase zopakoval úvodní sérii tohoto seriálu, který mě kdysi opravdu dostal (zaujal). Možná to bylo tím, že toho mnoho podobného v té době zas nebylo, možná to bylo tím, že Kiefer Sutherland patří mezi moje oblíbence (od Jacka Bauera ještě více), možná proto, že se mi líbila mladá Elisha Cuthbert. No prostě jsem tenhle seriál svého času žral (teda viděl jsem jen první tři nebo čtyři série). Po letech jsem se k němu vrátil, ale už z toho tak uchvácený nejsem – to je taky pravda. Je tu několik velmi dobrých epizod, ale i řada hodně průměrných. Některé jsou jen zbytečným natahováním zápletky, jiné v sobě měly pořádnou dávku napětí, akce i emocí. Inu i tak tomu dám z nostalgie lehce nadprůměrné ohodnocení. ()

12:00 a.m.-1:00 a.m. (2001) (S01E01) 

Tak nějak jsem si zas po delší době rozhodl dát na chvíli pauzu od filmů a věnovat pozornost nějakému tomu seriálu. U Castla jsem narazil na hnusný dabing hlavní hrdinky v nové sérii a tak jsem se vrhl na další oblíbený kousek z minulosti. 24 hodin jsem svého času docela žral (i když jsem viděl tuším jen první 3 série). První díl 1 série má poněkud pomalý rozjezd, kde se spíš řeší rodinné problémy Jacka, hledání dcery a pomalé odkrývání, že na PTO nepanují zrovna nejlepší vztahy. Jediným zajímavým momentem je pasáž v letadle – rychlovka na hajzlíku a pak výbuch… Kiefer Sutherland patří mezi moje oblíbence a jeho postava si mě získala už tehdy, pro mladou Elishu Cuthbert jsem měl vždycky slabost a ani Sarah Clarke nebyla svého času k zahození…No chtělo by to víc akce… ()

1:00 a.m.-2:00 a.m. (2001) (S01E02) 

Přání bylo vyslyšeno a akce se pomalu ale jistě rozjíždí. Dcerka i se zfetovanou kámoškou uneseny, Richard Walsh umírá při přestřelce a Jack si uvědomuje, že na PTO je zrádce. Do toho tu máme polonahou vražedkyni a atentátníci z letadla, přístupovou kartu a kupu nutných keců okolo senátora Palmera. Oproti úvodnímu dílu jasné zlepšení, tedy alespoň co se akčnosti týče, takže zvedám i hodnocení. ()

2:00 a.m.-3:00 a.m. (2001) (S01E03) 

Nejsrandovnější na celém dílu? Ten mladý týpek, co „hulil za prachy“ a pak chtěl za pomoc pro děvčata prachy – šperky…Jinak Jack stále pátrá po tom, kdo je zrádce – všechno ukazuje na Ninu, ovšem ukáže se jedno ALE…Dcerka se snaží utéct, máme tu rádoby dojemnou scénku s atentátnicí a její milenkou a na povrch začnou vyplouvat jisté „tajemství“ senátora Palmera a jeho rodinky z minulosti…A Tony ze žárlivosti donáší… ()

3:00 a.m.-4:00 a.m. (2001) (S01E04) 

Jack prchá před divizí a nadrženým Masonem, který touží po odvetě za úvodní zesměšnění. Vydává se po stopě, která vyvrcholí přestřelkou a mrtvou policistkou. Navíc zjišťuje, že Kim je v bryndě…Paradoxně matka opět projede těsně kolem ní, kámoška pěkně na sračky, ale jinak bych si už vážně přál, aby bylo mnohem více akčních momentů, zatím je to spíš pořád o kecání. Konečně jsem si všiml, že Karina Arroyave byla taky celkem pěkná ženská. Lepší hodnocení si i tentokrát nechám na záživnější epizody – já vím, že přijdou… ()

4:00 a.m.-5:00 a.m. (2001) (S01E05) 

Kim byla předána, nicméně dva mladí únosci budou mít velký problém, ukáže se totiž, že kámoška mrtvá není. Zatím. V nemocnici je u ní matka Kim i s údajným otcem, Jack dostane z vězení muže zapleteného do únosu a v kufru auta najdou mrtvolu neznámého muže. Mason mu jde po krku, ale vše si vysvětlí…no zase hromada vyšetřování, bez pořádné akce a dozvíme se i pár informací v příběhové lince ohledně rodiny senátora. ()

5:00 a.m.-6:00 a.m. (2001) (S01E06) 

Já na rozdíl od uživatele Dienzenhofer dával pozor při předešlých dílech a už jsem to nějakou dobu tušil. Celkem frajeřina identifikovat tělo, které má zdeformovaný obličej, uřezané prsty, vylámané zuby jen díky hřebu v kosti. Akce tu bylo sice zase pomálu, ale alespoň se začíná rozjíždět psychologická hra a to napříč všemi příběhovými linkami. Mírné zlepšení jsem cítil, ale už se nemůžu dočkat, až se to konečně pořádně rozjede. Takže i tentokrát zůstanu s hodnocením zatím ještě „při zemi“ a budu si šetřit pro lepší díly…. ()

6:00 a.m.-7:00 a.m. (2002) (S01E07) 

No sláva, konečně se začíná něco pořádného dít. Po Kim je v ohrožení i Teri a dojde i na nějaké to násilí. Navíc samotný Jack musí učinit řadu těžkých rozhodnutí, které ho můžou stát kariéru, přátelství i rodinu. Slavnostně jsem se dočkal i nějaké té akce, emočních i vygradovaných situací (viz Nina) a vše se netočilo jen okolo keců a mlácení prázdné slámy. Tudíž zvedám s radostí hodnocení o jednu hvězdu výše. Jen tak dále… ()

7:00 a.m.-8:00 a.m. (2002) (S01E08) 

Únoscům dochází trpělivost a Jack se snaží zachránit nejen senátora a svou rodinu, ale i Ninu. Ta na oplátku odhalí společně s Tonym, kdo je zrádce v řadách PTO. Místy to mělo i grády, ovšem právě v tomto díle si nelze nevšimnout několika nelogických kiksů ve scénáře – chování postav i špatné práci samotného štábu (v některých záběrech jdou vidět kameramani, či členové štábu), těžce hlídaná fabrika a každý si tam chodí, jak a kde chce, obyčejný dělník se sluchátkem v uchu vážně není nápadný…Zas ale atmosféra byla celkem slušná i tempo příběhu… ()

8:00 a.m.-9:00 a.m. (2002) (S01E09) 

Jak to tak vypadá Jack je přímo magnet na průsery a na tento den jen tak nezapomene. Rodina jen o vlásek unikne smrti, on je hlavní podezřelý z atentátu a na útěku se z něj samotného stane únosce – no prostě parádní vyhlídky. Jamey je rovněž v (ne)pěkném maléru a za 300 000 dolarů zradit zemi – tomu se říká…Pomalu ale jistě se to začíná rozjíždět ke světlejším zítřkům a baví mě to víc a víc. Jen tak dále! ()

9:00 a.m.-10:00 a.m. (2002) (S01E10) 

Zase jeden z těch více ukecaných dílů, ve kterých se toho moc akčního neděje. Nebudu-li počítat smrt Jamey a pasáž se schovkou mobilu před únosci. Jack ale dostává tip na jistou osobu, která by mohla vědět více o jeho rodině – popřípadě únoscích. Bylo to utnuto v nejlepším, takže si musíme počkat – bohužel, ale musím s hodnocením zase mírně dolů… ()

10:00 a.m.-11:00 a.m. (2002) (S01E11) 

Já si říkal, že jsem na něco úplně zapomněl. Už to bude skoro rok, co jsem si řekl, že by nebylo marné si znovu pustit 24 hodin, páč jsem kdysi viděl zhruba první tři série a docela se mi to líbilo. Po deseti dílech jsem ale svou pozornost obrátil jinde, už se k tomu nevrátil a zapomněl. Až teď se tedy zase vracím za Bauerem, Kim, Ninou a zbytkem osazenstva. No ale zrovna oslněný jsem touto epizodou nebyl. Jedna z těch kde je minimum akce a spíš se zas jen kecá, dohaduje, vyslýchá. ()

11:00 a.m.-12:00 p.m. (2002) (S01E12) 

Konečně trochu víc střílení, výbuchů a mrtvých. Jack našel rodinu a udělá všechno proto, aby je zachránil. Oproti posledním dílům se zlepšila i samotná atmosféra a nechybí ani intriky a odstraňování nepohodlných lidí. Jen škoda, že ti teroristi/únosci se vážně chovají jako naprostí dementi. I tak jsem byl ale s touto epizodou konečně zas spokojený. ()

12:00 p.m.-1:00 p.m. (2002) (S01E13) 

Na debilním chování únosců se nic nezměnilo, ale alespoň to měl Jack snazší – záchranu své rodiny a eliminaci nepřítele v terénu. Speciální jednotka jako vždy dorazí až s křížkem po funuse. Palmer zjišťuje, že je v tom namočený až po uši a spousta lidí okolo něj je ochotná zajít dost daleko, aby byl zvolen. No a v neposlední řadě se na scéně objevuje další zabiják – jupí série může pokračovat. Jen prosím víc akce a méně dramatických keců… ()

1:00 p.m.-2:00 p.m. (2002) (S01E14) 

Epizodka v nemocnici je jen pro rozptýlení, páč je to stejně jen slepá ulička. Zase se dočkáme hromady dialogů a rádoby výslechů – které jen zbytečně natahují děj, zvlášť když se opakují a jediný zajímavý moment je výbuch u boudy na staveništi a eliminace Richarda Burgiho, který tak dostal, co si zasloužil. Teda pokud jej balkánský zabiják dobře trefil. Jinak to byla zas jen omáčka okolo a natahování série. ()

2:00 p.m.-3:00 p.m. (2002) (S01E15) 

Tak se nám tu alespoň na chvíli objevil i tlusťoch s pleškou z Prison Breaku. Pomalu ale jistě se začíná rozplétat pár nitek z pozadí příběhu a z minulosti. Ani atmosféra nebyla úplně marná, jen to trošku brzdil ten výslech Kim a Terri, ale zas tam byly emoce. Pojďme už konečně přidat víc akce a míň keců, no a byl bych vážně nadmíru spokojený… ()

3:00 p.m.-4:00 p.m. (2002) (S01E16) 

No sláva, zase jsme se dočkali více akce. Speciální tým na ochranu svědků se sice moc nepředvedl a pro dvojici zabijáků nebyli téměř žádný problém, ale následná honička v autě a otevřený konec (zase se to trošku zamotá) – jo to se mi líbilo. Synek senátora už mi začíná lézt na nervy, taky by možná neuškodila kulka mezi oči, ale co si přeju hlavně – pojďme už prosím do finále série. ()

4:00 p.m.-5:00 p.m. (2002) (S01E17) 

I sebelepší plán dostane trhliny, když nastanou nečekané problémy a je potřeba nějak natáhnout děj. Nejen děvčata jsou v průseru, ale i chycení teroristy vázne a tak dojde k pár dramatickým okamžikům, ale jinak nic extra k vidění tu není. K velkolepému finále se ploužíme čím dál víc hlemýždím tempem… ()

5:00 p.m.-6:00 p.m. (2002) (S01E18) 

Nebýt toho urýpaného snipera, co má s Jackem osobní problém z minulosti, byl by tenhle díl docela o hovnu. Zbytečné natahování děje je už poněkud otravné, minimum akce, hodně kecání a pořád o tom samém (viz linka se senátorem a jeho rodinou). Když k tomu připočítáme bratra mrtvého Dana – který se tu náhle zjevil, máme zase náplň na další epizodu – no doufejme, že bude záživnější. ()

6:00 p.m.-7:00 p.m. (2002) (S01E19) 

Konečně zase trochu akce a mrtvých. Drogy a zátah měl jen odvést pozornost od důležitějších věcí a to Jackovo pátrání v „rezervaci“ a Terriinu záchranu před kulkou a vrahem. Přitvrdilo se a hned si odnáším lepší pocit než z několika předchozích epizod. Palmer už taky nehodlá držet hubu a my se začínáme blížit do finále této série. Jsem docela zvědavý, cože se to skrývá na daných souřadnicích… ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama