Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 2
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele venalce k tomuto seriálu (3)

Pán času (2005) 

Přišla jsem, viděla jsem a nevěřila vlastním očím. Na co jsem se to celý život dívala, když jsem opomíjela tenhle britský poklad? Stejně jako mnohé, mě první série nepřesvědčila o tom, že se dívám na kultovní seriál, ale stačil jediný díl druhé série, aby byl můj osud zpečetěn. Tenhle seriál má obrovský potenciál, dá se do něj nacpat všechno, aniž by to působilo křečovitě. Který seriál tohle o sobě může říct? Důležité je, že se nebere vážně, a v tom je jeho největší plus (pokud nepočítáme skvělé herecké výkony a vymazlené příběhy). 1. série je prostě potrhlá a málokoho osloví na první zhlédnutí. 2. - 4. série jsou naprosto fantastické a zatím nepřekonané. V 5. jsem si dlouho zvykala na nového Doctora, ale opakované zhlédnutí může dojem zlepšit. 6. série měla úžasně komplikovaný příběh, který chytil za srdce. Ale 7. sérii radši zakopat a zapomenout. Z představitelů Doctora u mě vede Tennant, což ovšem neznamená, že ti ostatní jsou špatní, to vůbec ne. Za vedlejší postavy vyzdvihuji Rose, Marthu, Donnu, River Song a hlavně Jacka Harknesse, který si mě získal v momentě, kdy se objevil na scéně. A naprosto jsem si zamilovala Cassandru, přestože byla jen ve dvou dílech. Celkově to tak trochu připomíná Muže v černém říznuté Stopařovým průvodcem s nádechem starých dobrých Star Wars, ale porovnávat Doctora s čímkoli jiným než se sebou samým je vždycky problém. Je to skvost. Není divu, že ho Britové milují, dali do něj to nejlepší ze své seriálové tvorby. Doporučuji díly: 1x02 (The End of the World), 1x09-10 (The Empty Child, The Doctor Dances), 2x01 (New Earth), 3x02 (The Shakespeare Code), 3x8-9 (Human Nature, The Family of Blood), 3x10 (Blink), 4x02 (The Fires of Pompeii), 4x10 (Midnight), 5x02 (The Beast Below), 6x00 (A Christmas Carol), 6x04 (The Doctor's Wife) ()

The Day of the Doctor (2013) (S07E15) 

Úžasná pocta legendárnímu seriálu. Hurtův Doctor mi sice úplně k srdci nepřirostl, ale vidět pohromadě Tennanta a Smithe bylo k nezaplacení, jejich společné momenty byly něco neskutečného. Na každém rohu číhala nějaká drobná pocta seriálu. ať už šlo o legendární hlášky, odkazy na dřívější díly nebo narážky na typické Doctorovo chování, znalec se celou dobu nutně tetelil blahem. Nic nechybělo. Speciál v sobě shromáždil samotnou esenci Doctora Who, která vyvrcholila v momentě kdy se na place objevili všichni Doctoři (ano, všichni, včetně toho budoucího), aby uzavřeli jednu velkou kapitolu a otevřeli dveře novým možnostem. Samozřejmě se objevil i nějaké ty timey wimey věci, ale i to k Doctoru Who patří. Bylo to vtipné, bylo to whovianské, bylo to úctyhodné! Tak na dalších 50 let, Doctore! ()

The Husbands of River Song (2015) (S09E13) 

Tohle je díl, na který jsme roky čekali a který by byla škoda nenatočit. Tak tady ho máme. Na zápletce samotné tolik nezáleží (což neznamená, že by nestála za to), důležitá je chemie mezi Doctorem a River. Je dobře, že se River setkává i s tímto Doctorem, čím víc inkarnací potká, tím větší smysl dává jejich první setkání (první z pohledu nás diváků). Tady jejich příběh dospěl k více než uspokojivému vyvrcholení. Možná by stála za to statistika, kolik lidí si po zhlédnutí tohoto speciálu pustí dvoudíl s Knihovnou. Já to udělala. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama