Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele Vabr k tomuto seriálu (8)

Pán času (2005) 

Nejlepší série: 5. Nejhorší série: 1. Nejlepší společník: Amy a Rory Nejhorší společník: Donna Nejlepší Doktor: Matt Smith Nejhorší Doktor: Christopher Eccleston Nejlepší protivník: Andělé Nejhorší protivník: Dálekové Nejlepší vzhled Tardis: 5. a 6. série Nejhorší vzhled Tardis: 7. série Nejlepší intro: 6. série Nejhorší intro: 7. série ||| Pamatuju si, když jsem byl malej, jak to dávali v telce, já se na to díval a docela bě to bavilo. Viděl jsou zhruba pár dílů od každé série. Přišlo mi to i docela děsivé. Když jsem se na to díval dnes, tak mě to moc nebavilo. Většina sérií je průměrných nebo podprůměrných. Jediné série, které stojí za to je 5. a 6. Nechápu, co sakra má společnýho Doktor a armáda.Vůbec to k sobě nepasuje! Díly s ní jsou dost podprůměrný. Je zde dost trapných protivníků (Sontarané, Kyberlidi, Dálekové, Oodové...). První doktor fakt hrůza! Je mega ironickej a pořád říká fantastický. NWM jestli to je hláška, ale je to neuvěřitelně otravný. Tennant dělá ze sebe moc chytrýho a moc všchno přehání a bere vážně. Dost se nasírá. Smith je hodně dobrej. Má konečně dobrý vtipy a je cool. Nejsem ani sci-fi fanoušek, takže možná se mi to nelíbí z tohoto důvodu. Nápad na seriál je to sakra dobrý, ale provedení asi ujel vlak. Uprostřed 7. série jsem musel skončit, protože mě série absolutně nebavila. K seriálu se nehodlám vrátit. Možná někdy později. Nemusíte vidět. Přehnanně vysoké hodnocení. Nechápu, že se ještě dělají další série. Dalo se to hezky utnout v 6. sérii. Vychází mi to na 66% a to kdybych se díval ještě dýl, tak to klesne. KDO NEJVÍC NABALUJE 1. Martha 2. Amy 3. Rose 4. Donna 5. Klára Seznam nemá nějak urážet postavy. VYHODNOCENÍ: SMITH > TENNANT ()

Série 1 (2005) (S01) 

Na tento seriál jsem se začal koukat hlavně kvůli postavám Amy a Rory, které budou ve 4. sérii, myslím. Začátek teda nic moc :/. Chci upozornit, že jsem viděl jenom prvních 5 dílů, protože mě to dál nebavilo, tak jsem přeskočil na 2. sérii. Doktor je podle mě vadnej. Používá ,,vtipný'' hlášky a ironii, když se to celkem dost nehodí, mluví jak de*il a připadá mi takovej divnej. Rose je Ok. Není nějak vadná ani dobrá, takže v pohodě postava. Spíš se přikláním k tomu, že mi na ní záleží. Její kluk a máma, to mi je fakt fuk. Nejlepší díl z těch 5 byl The End of the World. Mělo to trochu akci, příběh, postavy, náplň. Budoucnost jim očividně dost šla, minulost vůbec ne a přítomnost byla taky taková špatná. Proto mě to opravdu nebavilo a musel jsem to přeskočit, protože se na tohle dívat, jen kvůli jednomu dobrýmu dílu je hloupost. U tohohle seriálu to tak budu dělat, že dám vždy prvních 5 dílů a pokud se mi to nebude líbit, tak přeskočím. Je mi jedno, jaké hodnocení budou mít ty další díly. Tohle byl dost blbej začátek série ¬_¬. VYHODNOCENÍ: MÁM PŘILEPENÝ RUCE K POPELNICI. ()

Série 2 (2006) (S02) 

Konečně nový doktor! Vyměnili toho de*ila a poslali sem někoho normálního. Nový doktor je o mnoho lepší a sympatičtější. Díly si kvalitu o doooost zvedly. O tolik stále ne, ale oproti první sérii jo. První díl je stejná sra*ka jak první série, ale skoro všechny ostatní už jsou dobrý. Minulost, přítomnost (až na 1.díl) a budoucnost jim jdou bravurně. Minulost není nudná a je o něčem. Přítomnost je taková normální. Budoucnost je ze všech nej. Láska a nestvůry byly úplně jiným stylem. NWM, co je to napadlo. Ani tam nebyl Doktor. Nechápu, proč má díl Kdo se bojí Chloe tak málo procent. Byl jedním z nejlepších a byl originální. Konec série je trochu hoax (vy víte v čem) a logika moc nedává smysl. SPOILER SPOILER SPOILER Rozloučení s Rose je hodně dobré. KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU Zakončení se jim povedlo. VYHODNOCENÍ: PROČ TA BUDKA V 1. DÍLE NARÁŽÍ DO VŠEHO MOŽNÝHO, KDYŽ SE VRACÍ?! ()

Série 3 (2007) (S03) 

Martha je lepší než Rose. Zatím nejlepší společnice. Martha je lepší a má lepší seznámení, zatímco Rose má lepší konec. Martha je i vtipnější, chytřejší a líp se baví. Akorát všechny nabaluje. Je dobrý, že obsadili čerňošskou herečku. Jediný modrý díl mi přijde spíše jako jeden z těch dobrých. Opět jako u minulých sériích se mi zde nehodí více dílů ohledně jedné věci. V této sérii ohledně druhého Pána času a o tom, jak se skrývá před těmi marťany. Konec je zde absolutně nesmyslný, blbý a vůbec se sem nehodí. Je to takovej odpad. Klidně jsem chtěl dát týhle sérii 4, ale musel jsem dát normální 3, protože ten konec to podělal. Bylo to přeefektovaný a nesmyslný. Hrozně mě to s*alo. Ke konci mě to chování Doktora fakt štvalo. Ten Vládce byl tak arogantní, trapnej, nevtipnej (ty jeho marný pokusy o komedii, to teda bylo), a de*ilní. Vůbec mi nesedl. Dokonce byl míň otravnej než ten díl s Donnou. To se nepovedlo! Ta máma Marthy a to, co kuje se mi hodně líbilo, ale ke konci to vyvrcholilo na samotný dno žumpy. Opět Dálekové, kteří jsou nezajímaví a hloupí protivníci. Fakt mě ty díly s něma nudí. Nechápu, že to lidi zajímá. Naopak Andělé jsou moc super. Tak suprový a originální jsou. Když si tak říkám, tak až nějakou andělskou sochu uvidím, tak zkusím nemrkat. Ostatní díly až na ty 3 poslední byly dost dobrý. Jde poznat, že už to nabírá kvality. Jen ty efekty, ale to musím brát, protože to je Velká Brítánie a pod rok 2010. Ale nijak to ani nevadí. VYHODNOCENÍ: NEUMÍREJ! JSME JEDINÍ DVA! NESMÍŠ UMŘÍT, I KDYŽ JSI ZNIČIL CELEJ SVĚT! ()

Série 4 (2008) (S04) 

Speciál byl fakt hodně dobrej, kéž by ta holka cestovala s ním. Hodně zde riskují z efektama a to si myslím, že se jim nevyplácí. Normálně mi nevadí špatné efekty (pokud nejsou tak špatné), ale tady to dávají až moc najevo, takže mi to vceku vadí. Dost mě naštvalo, když jsem v prvním díle zjistil, že tu bude Donna. Ten její výstup ve Vánočním speciále, to byl mazec. Taková kráva, co jen křičí a nadává a myslí si bůh ví co. Naštěstí se zlepšila, ale pořád mi tu sérii trochu kazila, buď nějakým rozhodnutím nebo pár trapnejma vtipama. Ale pořád jsem měl z ní špatný pocit kvůli tomu speciálu. Sontarani se přidávají do skupiny trapných padouchů. Opět mě Oodové a Dálekové fakt nezajímali. Tohle jsou + kovolidi nejtrapnější záporáci, který znám. Bože fakt díly s něma jsou skoro vždy nuda a přeefektovaný nesmysly + hloupý vysvětlení, jak se Dáleci vrátili. Nejlepší díly byli Komplicové, Ticho v knihovně, Les mrtvých a Odboč vlevo. Jsou tu i další, ale tyhle byli TOP. Bohužel většina dílů průměrných a pár špatných. Konec dobrodružství je zase velká slátanina nesmyslů, který zrovna napadli někoho v hlavě. Nevadí mi, že je tam Martha a Rose, ale vadí mi ostatní. Proč neumí udělat normální konec?! Úvody jim jdou, ale ty konce jsou k zvracení. Opět mě nezajímají díly s armádou. Proč to sem vůbec dávají?! Tohle kombíčko Doktor a armáda do sebe fakt nejde. Vždy jsou díly s vládou takový, že ujdou, ale nezajímají mě. Fakt kravina, doufám, že to v dalších sériích už nebude. Dalších 5 dílů, kde je Doktor sám jsou fakt zbytečný. Byl jsem hooodně natěšenej na 5. sérii, tak jsem váhal, jestli to vůbec dávat, ale tak jsem to dal. 14. episoda byla dost nudná, tak jsem si asi ve 20 minutách řekl: ,,Hele tohle mě nebaví, asi dám jen tenhle a 15. díl a už s tím skončím.'' Bohužel ani zhruba ve 40 minutách nic, takže mě nic tady nedrželo a šel na 5. sérii díky bohu. Překlikl jsem na konec 18. dílu a když jsem viděl, co tam bylo (druhej Pán času), tak jsem si řekl, že to je strašná ko*otina. Jsem rád, že jsem to neviděl. Ale viděl jsem, jak se Doktor proměňuje a to mi udělalo takovou radost. A ta jeho hláška ,,ale já nechci''. To mě hodně rozesmálo. Od tý doby tu hlášku pořád říkám ,,ale já nechci''. Byl jsem tak sakramenstky rád, že se tam objevil ten novej Doktor. V téhle sérii udělali z Rose větší blbku a dě*ku. Proto jsem si začal dělat takový pořadí, kdo hodně nabaluje (kohokoliv). Zatím na 1. místě Martha, 2. místo Rose, 3. místo Donna. Upozorňuji, že tento pořadník nemá urážet postavy. VYHODNOCENÍ: ALE JÁ NECHCI XD ()

Série 5 (2010) (S05) 

Rozhodně tato série předběhla všechny předchozí. Je točena úplně jiným a o dost lepším stylem. Nový Doktor, společnice Amy a její přítel Rory jsou mega super postavy. Hrozně dobře mi sedly. Líbí se mi hodně vtipy. Snad vždy se zasměju. Jsou takový trochu cringe. Nejlepší díly jsou Jedenáctá hodina, Stvůra z podpalubí, Čas andělů, Z masa a kamene, Upíři benátští, Amyina volba, Pandorica se otevírá, Velký třesk. Díl s Dálekama byl z těch dáleckých nejlepší, ale byl takovej nadprůměrnej. Dvojdíl s potvorama z podzemí se mi moc nelíbil. Díl s Vincentem byl nadprůměrnej, ale byl hezkej díky tomu, že ho vzal do budoucnosti a byl i trochu smutnej. Nájemník byl taky nadprůměrnej. Dvojdíl s andělama byl zatím nejlepší dvojdíl ze všech. Prostě tato série hodně zabodovala a tenhle styl je suprovej. Od 8. dílu po 11. díl tu byl lehčí pokles, ale i tak dávám 5 hvězd hlavně díky tomu posunu. Efekty jsou většinou vymakané, ale někdy jsou i celkem špatné, ale mně to je jedno. Praskliny jsou hodně dobře využité. Moc se mi líbí, že to je po celou sérii a má t nějaký účel. Není to jen tak vhozený. Konec je konečně dobrý a tím myslím hodně dobrý. Tenhle konec se jim hodně povedl. Hezké, nepřeplácané zakončení + ukončení praskliny. Líbí se mi Doktorovy hlášky. Taky jsem začal víc říkat, že je něco cool a nebo ze srandy Geronimo. SPOLIERY! TY TRUBKO! Hodně mě překvapila smrt Roryho. Byl jsem z toho smutnej a celkem zaskočenej. Jsem hodně rád, že ho vrátili. KDO NEJVÍC NABALUJE 1. Martha 2. Amy 3. Rose 4. Donna Seznam nemá nějak urážet postavy. VYHODNOCENÍ: VTIPNĚJŠÍ, LEPŠÍ A COOLOVĚJŠÍ NEŽ TENNANT! ()

Série 6 (2011) (S06) 

Horší než předchozí série, ale pořád dobrý. Začátek série vás hodně dostane. Také má dlouhodobou zápletku po dobu celé série, která se ke konci rozuzlí. Ta zápletka byla horší, ale byla méně očividná. Bylo zde víc věcí, které do zápletky spadaly. Ze skoro každého dílu byl sebrána nějaká věc, která v tom dílu byla a pak se ty všechny věci ke konci využily. Ale jak říkám, líbila se mi zápletka méně. Díly zde bývaly horší než v 5. sérii. 1, 2, 7, 8, 10, 11 a 13 - dobrý. 3, 5, 6, 12 - průměrný. 4, 9 - špatný. Amy, Rory, Doktor a River opět supr až na jeden háček. Amy má totálně de*ilní vtipy. Mě tím neštvala, poprvé jsem jí na to skočil, ale když to už říkala potom, tak ne, ale ke konci jsem si myslel, že to opět myslí vážně, tak jsem jí na to zase skočil, ale ukázalo se, že si dělá jen srandu. Chudák Rory. Musím ale uznat, že už to místy přeháněla. Líbí se mi dobře využitá hmota. Nejhorší díl byl podle mě Doktorova žena. Byl hrozně nudnej a o ničem. Naopak nejlepší díl byl Dívka, která čekala. Je můj úplně nejoblíbenější díl z celýho seriálu. Zabijeme Hitlera byl nejvtipnější. Štve mě 12. díl s těma vtipama. Hraje si to na to, jaká to je fakt komedie, ale je to spíš trapný. KDO NEJVÍC NABALUJE 1. Martha 2. Amy 3. Rose 4. Donna Seznam nemá nějak urážet postavy. VYHODNOCENÍ: ONA ČEKALA 36 LET A ON 2000 LET :/ ()

Série 7 (2012) (S07) 

Velký pokles oproti předešlým dvoum sériím. Změna intra mi vadí a je znatelně horší. Nejhorší intro. První dva díly jsou opravdu hrozné a nudné - chtělo se mi u nich spát (ten stejný pocit jsem měl i u první série).Třetí, čtvrtý a pátý díl jsou už ale dobrý, zvlášť ten pátý. Nová společnice Klára, která se zde objeví, je podle mě druhá nejhorší společnice ze všech (1. je Donna). Moc se na všechno ptá, je příšerně otravná a dotěrná a taková přátelská a zárověň vypadá jakože ublíženě. Já nevím, mně to tak připadá. To také hodně kazí tutuo sérii. Od té doby, kdy je zde Klára, jsem viděl jen 4 díly a to ty psoeldní dva hodně z donucení. Než abych trpěl jsem to skončil a dávám si od tohoto seríálu stopku. Třeba se k němu někdy vrátím, ale nevím 😕. Hodně se mi tímto opět znechutil tento seriál. KDO NEJVÍC NABALUJE 1. Martha 2. Amy 3. Rose 4. Donna 5. Klára Seznam nemá nějak urážet postavy. VYHODNOCENÍ: TY NEJSI KLÁRA, TY JSI KRÁVA!!! ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama