Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele NiennaTasart k tomuto seriálu (11)

Pán času (2005) 

Ze začátku jsem tomu opravdu nějak nemohla přijít na chuť. Čím déle to sleduji, tím více se mi to ale líbí. Ano, mimozemšťani jsou v každé epizodě a jak už to tak bývá, některé díly stojí za prd, většina je průměrná a pár je excelentních. ()

Vánoční invaze (2005) (S01E14) 

Tento speciál mne až tak nezaujal, ale na druhou stranu, konečně 10.! ()

Nevěsta na útěku (2006) (S02E14) 

Krásné herecké výkony Tennanta i Tate, leč přesto nestačí na zlepšení ubohého příběhu. ()

Další doktor (2008) (S04E14) 

Jen by mne zajímalo, jak se Doctor dostal dolů z toho TARDIS, když říkal, že s tím letí poprvý. Čekala jsem něco jako: "Tak, a teď mě dostaňte dolů." Jinak skvělá epizoda, zajímavý nápad, skvělá interakce mezi oběma "Doctory". ()

Vody Marsu (2009) (S04E16) 

Jeden z nejlepších dílů vůbec! Desítka začne trochu bláznit, ale to tomu dává ještě větší grády. ()

Konec času - 1. část (2009) (S04E17) 

Dala bych bývala 80%, kdyby nebylo Time Lordů. Dobrý rozjezd perfektního finále 10. Doctora. ()

Konec času - 2. část (2010) (S04E18) 

Perfektní zakončení éry nejoblíbenějšího Doctora! Ano, chvílemi to bylo příliš zdlouhavé, ale to všechno jsem schopna odpustit, když jsem viděla skvělé herecké výkony Davida Tennanta. ()

Doktor, vdova a skříň (2011) (S06E14) 

Nevím, asi jsem očekávala větší propojenost s Narnií a C. S. Lewisem. ()

Sněhuláci (2012) (S07E06) 

Nějak jsem si pořád nemohla zvyknout na Matta Smithe. "Winter is coming!" aha... ()

The Day of the Doctor (2013) (S07E15) 

Skvělej díl zhlediska oslavy 50. výročí, všechny narážky a bylo opravdu velmi zábavné pozorovat ty tři dohromady a návrat "desítky" (ačkoliv měl dost divně upravený vlasy). Ovšem jako příběh se záchranou Gallifrey mi to přišlo dost divné, takové malinko nedotažené (zase, bohužel) a myslím, že to absolutně sráží to, čím Doctor býval: poslední Time Lord etc. a mé hodnocení snižuje i třeba takový detail, jako příliš násilně vecpaná věta "I don't want to go." (bylo to příliš strojené, moc se to tam nehodilo). Za mne tedy 90% (ale pořád lepší, než většina dílů 5., 6. a 7. série) ()

The Time of the Doctor (2013) (S07E16) 

Opravdu netuším, zda tam bylo tolik příběhových nedodělků, nebo jsem to jen nepochopila. Přišlo mi to dost překombinované. Proč by například Time Lordi zachraňovali Doctora a vzdali se naděje, že se vrátí? Navíc to vypadalo, jako by Tasha Lem ovládala příběhy celých 2-3 epizod zpátky, což se mi nějak nezdá. (A vlastně jsem už od začátku nechápala, proč má Doctor omezené regenerace, když je předtím nikdy omezené neměl - asi mi to nějak uniklo). Nicméně těším se na Capaldiho, vypadá to, že se vrátí duch starých Doctorů! ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama