Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (492)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack Bauer je prototyp nového drsného hrdinu, ktorý sa v záujme dobra neštíti naozaj ničoho a mučenie zločincov je u neho na dennom poriadku. Možno nášho diváka odradilo toto, možno bola na vine nezmyselná reklamná kampaň (prichádza najlepší seriál na svete!), tak či onak platí, že také chladné prijatie si však u nás 24 aj kvôli sviežemu a originálnemu konceptu nezaslúžila. Naviac aj s pribúdajúcimi sériami má seriál až na menšie zaváhania stále čo povedať a Kiefer Sutherland Jacka Bauera nehrá, on Jackom Bauerem je... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší a nejlepší seriál na světě. Přestože Nově nefandím, tak heslo, které zvolila při mediální upoutávce před nasazením první série, bylo pravdivé. Nejlepší seriál všech dob. Kiefer Sutherland chytil druhý dech ve své kariéře a Jack Bauer se stal nesmrtelnou postavou, superagenta. A velký klad tohoto seriálu spočívá v tom, že čím vyšší číslo série, tím lepší a napínavější. Tvůrci jsou si vědomi, že aby udrželi vysokou sledovanost, musejí vymýšlet čím dál lepší zápletky plné napětí a zvratů. Jen je škoda, že umírá hodně hlavních postav. Nepopírám, že místy je děj až přehnaný, ale je to přece jen seriál a jak nám na úvod vždy zdůrazňují, divák si má zachovat odstup :) Nemohu se dočkat 7.série, jejíž start byl zabržděn stávkou scénaristů. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nechápu, za jaké hledisko si tenhle seriál vysloužil od některých komentátorů absolutní hodnocení?! Když odhlédnu od jistě atraktivní formy (realtimeový seriál je skutečně dobrý a neotřelý nápad, zajímavě řešený střih a práce s obrazem a kamerou), zbude mi silně podprůměrný obsah ztrácející se v labyrintu žánrových klišé (zvláště s přibývajícími díly seriálu) - zkrátka typický americký detektivně-akční seriál se všemi jeho neduhy... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Joel Surnow, Robert Cochran .. Rozporuplné a zbytečně poškozené lživou reklamou! Taková Elisha Cuthbert v druhé sérii byla zcela zbytečná a její linie jednoduše trapná. Některé zvraty působí dost nevěrohodně a nadlidsky. Jedno klišé na každý stodvacátý krok či deset kilometru jízdy autem/vrtulníkem Naproti tomu stojí poměrně propracované scénáře, poutavě zvolená originální forma, výborně budované napětí, vážné hrozby a hrdinský boj protiteroristické jednotky v jejímž čele stojí neohrožený Jack Bauer. .. Nebudu nic zapírat, dobrodružství tohoto agenta mne skutečně chytla a nedovolila vynechat byť jen jedinou hodinu z náročného dne, který jsem s ním prožil už třikrát. Čtyř hvězdičkové hodnocení hovoří určitě za své. Rád bych jen dodal, že není zcela čisté v tom kladném slova smyslu, i přes několik aspektů které mi hodně vadily. 85%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od těch věcí, jako že to není 24 hodin, že každý díl má 42 minut a v průběhu děje jsou pětiminutové pauzy, kdy si asi herci odskočí na gáblík, takže ta ústřední myšlenka je poněkud pasé, dostává se mi provařených klišé ze všech různých jiných konspiračních a špionážních filmů. U první série jsem si řekl po prvním dílu, že si myslím, že se stane tohle a tohle, tipnul jsem si, kdo je padouch, kdo je krtek, a kdo v průběhu seriálu zhebne. Spletl jsem se jen v jedné věci, ale mělo mne napadnout, že nejotravnější postavu a hérečku nechají být. Když pak mám 24 dílů sledovat 42 minut každý, to máme 1008 minut, tedy skoro 17 hodin zápletku, která by vystačila na jeden běžný celovečerák a všichni by takový film řadili do maximálně béčkové kategorie pro jeho nenápaditost, jsem pak samozřejmě zklamán a unaven takovým sledováním, které mne nudí. Vložená okna mne vyloženě rušila, často jsou tam naprosto nesmyslně. A ani Kiefer zde prostě nezáří, to takový Richard Burgi má daleko větší charisma. ---- Co mi hodně vadí, tak že se za 24 hodin odehraje často tolik neuvěřitelných situací, že by to jinde položilo vládu, vyvolalo občanskou válku, ale tady je stále vše v pohodě, oukej, jedeme dál. Někdy dojde během hodiny k takovým přesunům po městě, až jeden žasne. V Los Angeles se jen z downtown třeba na Long Beach nedostanete dřív jak za 50 minut. A tady to krosej za deset, patnáct! ---- Časem mi leze hodně na nervy postava Chloe, vypadá, že se každou chvíli rozbrečí nebo dostane hysterický záchvat, nikoliv jako agentka. ()

Galerie (991)

Zajímavosti (70)

  • Jména tří zemí na středním východě, které jsou ve druhé sérii údajně zodpovědné za pokus o bombový atentát, nejsou nikdy odhalena. (L_O_U_S)
  • 2. sezona, 12. díl - ve chvíli, kdy Kate volá své sestře, a ta se podívá na svůj telefon kdo volá, lze na telefonu vidět: KATE'S CELL - ve skutečnosti jí ale nevolá, a "KATE'S CELL" je pouze napsáno jako textová zpráva - to lze vyčíst z toho, že v levém horním rohu je "abc", v levém spodním rohu je tlačítko "OPTIONS" a v pravém spodním rohu je tlačítko "CLEAR". (O´Neill)
  • Všichni herci mají smluvně určeno, že si musí stříhat každých 5 dní vlasy. (CrypzzXD)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama