Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 3
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 20 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (532)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem toho o Doctorovi Who slyšela hodně chvály ještě před tím, než jsem vůbec mohla zjistit, o čem tenhle seriál vůbec je, chtěla jsem ho odepsat a vůbec na něj nekoukat. Nakonec jsem se rozhodla, že se teda podívám. Jak jsem tak koukala, říkal.a jsem si, že jsem měla pravdu. Za prvé, je to sci-fi, ke kterému já moc blízko nemám, a za druhé, všichni mi připadali příšerně nesympatičtí. Jenže stačily asi tak 2 vteřiny a všechno v Doctorovi Who mě nadchlo. I ty původně nesympatičtí lidé. No jo, Britové, na ty si asi musíte nejdřív zvyknout, abyste si je mohli zamilovat. Když mi už po prvním díle (upřímně to byly asi 2 vteřiny) přišla představa, že promeškám příští díl, hrozivá, musela jsem si přiznat, že se mi tenhle seriál líbí. Líbí se mi Doktor, jeho společnice, modrá telefonní budka jménem TARDIS (uvnitř je větší)... Líbí se mi taky mimozemšťani, Dalekové, Kyberlidé (teda tady to 'líbí' neberte tak vážně, Daleky, Kyberlidi a další mimozemšťany ze srdce nesnáším :D)... U tohohle seriálu si připadám jako děsná citlivka.. Kdo u sci-fi seriálu brečí? Když Rose držela svého umírajícího tátu, brečela jsem. Když 9. doktor (Chris Eccleston) zregeneroval, nesla jsem to dost těžce (jo, zas jsem bulela), přece jenom jsem si bez něj nedokázala DW představit. Ty jeho držky byly prostě úžasné :D. Hned ve Vánoční invazi jsem si ale zamilovala Davida Tennanta, který mě svými obličeji a výrazy úžasně baví a už teď mám strach, jaké to bude, až zregeneruje v Matta Smithe (je mi jasné, že zas budu bulet :D). Když 'zemřela' Rose, bulela jsem asi 30 minut. Strašná citlivka. Zatím jsem z doktorů zažila Christophera Ecclestona a Davida Tennanta, ze společnic Rose Tylerovou, Donnu a Marthu, a přiznávám, že i když jsem se pokaždé s předchozím členem těhle dvojčlenné party loučila těžce, toho dalšího jsem si zamilovala stejně jako toho předchozího. Tenhle seriál prostě miluju. Jo, řekla jsem to. I přes to, že mě o tom každý chtěl přesvědčit předtím, než jsem věděla, kdo Doctor Who je. 100% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Stopařův průvodce po galaxii neskonale nudný a nezáživný vypadal by přesně takhle. Po první sérii a pár dílech z té druhé to zcela vzdávám. Vezmu-li v potaz téměř naprostou absenci zábavy a vskutku děsivé herecké 'umění', pak přes 40 minut na epizodu je v tomhle případě nesnesitelná délka. Sem tam z Doktorových úst zazní humorná perlička, zbytek si ovšem zaslouží exterminaci. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi moc nejsem, ale chtěla jsem viděla alespoň několik prvních řad, abych věděla, o co vlastně jde, když o Dr. Who tolik lidí básní. Nečekala jsem, že během dvou měsíců zhlédnu celých dosud natočených osm řad a potom budu netrpělivě čekat na další. Zpočátku jde spíše o krátké příběhy v jednotlivých epizodách, ale postupně se celými řadami začnou táhnout komplexní zápletky, které seriálu dodávají na celistvosti a napětí. Je zajímavý nápad, že Doktor po smrti mění jak podobu, tak i povahu, protože díky tomu jeho postava nikdy nepřestane nudit. Má oblíbená sestava je jednoznačně Doktor v podání Matta Smithe + Amy + Rory. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Britská dokonalost. Všežánr, který mě pohltil. Originalita v každém jednotlivém dílu by vydala na samostatný film. Důvod proč je Británie inteligentní a Amerika tupá. Nenechte se odradit prvními díly, začne to dávat smysl až tak v půlce první série, ale pak už neodejdete. Doctor Who nezná hranic a naplno využívá potenciál absolutního dobrodružtví. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu jsem se záměrně vyhýbala coby typické anglické záležitosti, o které si myslím, že plně docenit ji můžou právě jen Britové, kteří s fenoménem Doctora vyrůstali. Pak to ale nasadila ČT a já se rozhodla Doctora zkusit. Beru ten seriál s odstupem a se vším, co k němu patří: schválně laciná výprava, ale i vtip a tradice. ____ Prvně jsem v roli Doctora viděla Ch. Ecclestona a nic moc tedy. Jeho věčně roztlemená postava mi připadala jen jako náhodná srážka se seriálem. Sebestředný, namyšlený, přezíravý ke všemu lidskému. Doctor Tennant je lepší. Má pochopení pro slabosti a sám se jich dopouští. Nicméně i tak přetrvává 45 minutová knuta, která nedovolí prožít si smutek, nedovolí ani navázat nějaký uvěřitelný vztah. Uvidíme co bude dál./15. 11. 13./ **** Přidávám ke čtvrté řadě čtvrtou hvězdu. Změna scénáristy seriál hodně vytáhla. Místo boje příšera versus Doctor a pár lidí nastoupil psychologický boj mezi lidmi navzájem a i vnitřní boje jednotlivých postav. Tohle už není legrační, tohle bývá dost děsuplné. ()

Galerie (4 845)

Zajímavosti (206)

  • Matt Smith (Jedenáctý Doktor) měl už na univerzitě přezdívku Doctor Who, kterou si vysloužil svou šálou, podobnou té, co nosil Čtvrtý Doktor (Tom Baker). (Morzan)
  • Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi se již v seriálu jednou objevil. Konkrétně v epizodě Ohně Pompejí jako otec rodiny, ke které Doktor docestuje. Tento fakt podporuje teorii, že na sebe Doktor při regeneraci bere podobu někoho, koho už potkal. Také se jedná o stejnou epizodu, ve které se objevila i Karen Gillan v roli věštkyně Miry ještě předtím, než byla obsazena do role Doktorovy společnice Amy Pond. Capaldi se objevil i v seriálovém spin-offu Torchwood (od r. 2006) v roli Johna Frobishera. (sluppka)
  • Barva motýlku Jedenáctého Doktora (Matt Smith) se liší dle toho, zda cestuje do minulosti, nebo do budoucnosti. Při cestě do minulosti má barvu modrou, při cestě do budoucnosti pak červenou. (sluppka)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama