Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele malyLibor k tomuto seriálu (37)

Rose (2005) (S01E01) 

Wow. Neznal jsem. K seriálu jsem se dostal přes Karen Gillan. A hned tento první díl mne navnadil tak, že jsem rozhodnut zkouknout alespoň ty česky dabované řady, případně ty, ke kterým najdu české titulky. Protože tak dobrý v angličtině nejsem, abych to zvládal pobrat v originále. Bohužel. ()

Dalek (2005) (S01E06) 

Jeden díl lepší než druhý. Jestli to tak půjde dál, stane se z Pána času jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. ()

Prázdné dítě (2005) (S01E09) 

Další skvělý díl. Tentokrát méně teorie a více tajemna až hrůzy. ()

Doktor tančí (2005) (S01E10) 

A dokončení zápletky z minulého dílu je ještě napínavější a velmi překvapivé. Ano, Pán času je už teď můj oblíbený seriál. ()

Město na odstřel (2005) (S01E11) 

Velmi zajímavá epizoda, která ukazuje doktora i z jeho citlivější stránky, kdy dává šanci na nápravu i tvorovi zdánlivě nenapravitelnému. Off topic: Někdy se mi zdá, že se koukám na úplně jiné filmy, než které tady komentují a hodnotí někteří jiní uživatelé. Ale to je v pořádku, každý z nás asi vidí film i očima svých zkušeností a svého pohledu na svět. ()

Zlý vlk (2005) (S01E12) 

Inu, když se rozhlédnu kolem sebe, tak co se hodnocení lidstva jako celku týká bohužel musím souhlasit s doktorem. Zajímavá epizoda ukazující tzv. reality show v jejich pravé podobě. ()

Zub a spár (2006) (S02E02) 

Viktoriánská Anglie, nadpřirozeno,  skotský zámek, královna Viktorie.... paráda. Všechny díly jsou skvělé, ale tenhle byl vysloveně moje krevní skupina. ()

Dívka v krbu (2006) (S02E04) 

Seriál se každým dílem zlepšuje. Jestli vydrží takovou to úroveň... nevím. To není možné. Ale tento díl byl zase nejlepší z dosud zhlédnutých. ()

Vzestup kyberlidí (2006) (S02E05) 

Jednou se ta stoupající úroveň musela zastavit. Zatím nebudu hodnotit, počkám, jak to dopadne. ()

Věk oceli (2006) (S02E06) 

OK. Tímto dokončením se ten minulý pro mne ne tak úplně povedený díl rehabilitoval. ()

Hlupákova lucerna (2006) (S02E07) 

Ale koukejme se. Díl světoznámého seriálu inspirovaný českým filmem :-) Ano, díly z historie jsou skvělé a tento je ještě lepší o to, že se inspiroval (nebo doslova vykradl?) skvělým českým filmem otce a syna Svěrákových z roku 1994 Akumulátor 1. A nebo prostě Mark Gatiss jen po 12 letech připadl na stejnou myšlenku, kdo ví? Každopádně doktor opět skvělý a Rose ta růžová opravdu sekne. ()

Nevěsta na útěku (2006) (S02E14) 

Uf. Z té Donny by mne ale rychle bolela hlava. ()

Zácpa (2007) (S03E03) 

Zvláštní díl, ale velmi zajímavý. A jsem zvědav, jak se vybarví slova dle legendy. A ač se mi moc líbila Rose v prvních dvou sériích, Martha mi zatím připadá jako lepší volba pro Pána času... určitě alespoň v případě, že bych jím byl já :-) ()

42 minut (2007) (S03E07) 

Skvělý a napínavý díl, kde se zase ukazuje Marthina důvěra v doktora, ale i její klid, rozvaha a schopnosti fungovat v kritické situaci. Martha se mi líbí čím dál víc. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Tak dalo se to čekat. Seriál nemohl mít neustále zlepšující se trajektorii. Musel přijít i nějaký propad. A tím byla tato série. Prvních 8 epizod (s výjimkou Planety Oodů) bylo pro mne... no, řekněme slabších, a to především díky Donně, uřvané, zpomalené až poněkud natvrdlé, většinou málo chápající... To se ale na konci série změnilo a její proměna v posledním díle byla i přes tu užvaněnost fajn. Ale přiznám na rovinu, největši radost mi udělal konec, kdy Donna (snad definitivně) odchází ze seriálu. A i když v posledních pěti epizodách byla celkem snesitelná, stále si trvám na tom, že nejlepší na Donně byl její dědeček. Takže na čas přestávka v doktorovi a teď mne čeká Torchwood, ke kterému mne jedna z epizod tak hezky nakopla, a poté nově regenerovaný Pán času s novou společnicí, na kterou jsem opravdu moc a moc zvědavý. Už se zase těším :-) ()

Komplicové (2008) (S04E01) 

Když se ve Vánočním seriálu před minulou sérií objevila po Rose Donna, byl jsem hodně zklamaný. Rose byla pro doktora skvělá parťačka, Donna mne rozčilovala svou užvaněností. Bál jsem se, že bude v celé sérii, ale naštěstí jsem se spletl. Martha byla snad ještě lepší než Rose... a teď se po ní objeví zase Donna. No, co už. Asi se budu muset připravit na o stupeň méně zábavné díly. No, co už, v další sérii už dle obsazení Donna nebude, takže se mám na co těšit do budoucna. Tento díl byl přesně v tom duchu, kterého jsem se bál. Doktor skvělý, zajímavá zápletka... a užvaněná Donna. Asi bych neměl koukat na víc dílů denně, nebo mi z ní praskne hlava :-) ()

Ohně Pompejí (2008) (S04E02) 

Příliš ukřičená a ukecaná epizoda. Miluji starý Řím a zánik Pompejí mohl být zajímavý.... mohl. Zatím pro mne nejslabší díl ze všech čtyř sérií. ()

Planeta Oodů (2008) (S04E03) 

Oodi mne zaujali už minule. A tentokrát bylo hezky vysvětleno, jak se z nich stali otroci a jak se jim jejich postavení líbí. Nejslabším článkem byla ovšem opět Donna, která.... prostě mi nesedí. Budu holt tuto sérii muset nějak přetrpět. ()

Jednorožec a vosa (2008) (S04E07) 

Inu, tohle už není scifi, ale vyložená pohádka. Ale OK. V tomto seriálu nehledám vědecké pravdy, ale pobavení. A toho se mi v této řadě zásluhou Donny nedostává. Nevím, proč scénárista vymyslel pro tuto řadu pro doktora tak protivnou společnici. Jediným kladem na této postavě je její skvělý děda. Dal bych dvě hvězdy, třetí dávám za Agáthu Christie. Tato epizoda mne totiž přiměla vyhledat si více informací o této slavné spisovatelce. A tyto informace zase ještě více zvedly můj obdiv k Joan Rowlingové, kterou považuji za nejlepší anglickou spisovatelku a skvělou ženu. Ovšem pokud bude tato série pokračovat po nastolené trajektorii, bojím se, že skončí u 1*, kterou dám jen za herecký výkon Davida Tennanta. ()

Ticho v knihovně (2008) (S04E08) 

Pro mne asi nejhorší díl ze všech dosud viděných. Ještě slabší než Doktorova dcera. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama