Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Diskuze

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

novoten

Ale notak? Princezna nevydrží pár tvrdších výrazů? Všechno je třeba moderovat a usměrňovat aby to náhodou někoho neurazilo? Cernakus to řekl dobře, jestli někomu vadí trošku tvrdších výrazů tak asi radši běžte na Alíka.

na příspěvěk reagoval BaronMartin

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

stepankoby1

No vidíš, skoro jsi to vyřešil. Teď si jen obrať dedukci. Není to o tom, že "my" jsme byli ochotni tohle všechno tehdy trpět, ale že "oni" to teď totálně posrali v této epizodě. Protože tvoje dedukce je z principu occamovy břitvy vadná, ale když ji otočíš, tak sedí jak hrnec na prdel!

stepankoby1

stepankoby1 (hodnocení, recenze)

cernakus

Fakt je zajímavé, kolik lidí miluje éru Daviesova pansexuálního Jacka, kopanců do tories a černé společnice Marthy, ale když se po letech vrátí, nezvládnou jednu trans postavu. :D

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

novoten

novoten:

buď v klidu vylil jsem si srdce a klidně si tu dále můžete teplíčkovat dle libosti beze mne.

Milky:

Však jsem to s Capaldim sledovat přestal, akorát když jsem četl, že se vrátil Tennant a Davies, v podstatě mí favorité celého seriálu, tak jsem překousl, že se má vrátit i arcipiča Tateová a podíval se na ten 1400. A poté co mi přestaly krvácet oči, jsem se hned sem šel vyblejt. Je mi jasný, že poslední dvě série s Whittakerovou si vychovaly buzíčky, jako je ten novoten níže, takže mi zde pšenka nepokvete. Ale dostat jsem to ze systému musel. Samozřejmě zůstanu u toho, že Doctor Who skončil s Capaldim. Akorát mně sere, že už prostě nevymažu z paměti fakt, že se desátý doktor, můj nejoblíbenější, až tak snížil a ponížil.

na příspěvěk reagoval stepankoby1

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Přestat sledovat bude třeba tuhle diskuzi, když ji nikdo nemoderuje a vulgární idiocie nevydařeného pokusu jménem cernakus nikoho neruší. 

na příspěvěk reagoval cernakus, Milky., cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Tak to se buď Davies a Tennant úplně zbláznili a nebo jim při podpisu smlouvy držely BBuznyC kvéry u hlav. Ale tohle je ještě větší buzarantsko-feministicko-negerský odpad, nežli byly ty sračky s "Doktorkou". 

Doctor Who skončil s Capaldim a lituji své největší chyby filmového života, že jsem si zkazil dobrý dojem ze svého nejoblíbenějšího Doktora.

Třetí světová by měla být co nejdříve a vyhubení anglosaského "kulturního" okruhu je nutnost ať to stojí, co to stojí. I kdybychom u toho měli chcípnout všichni, tady je už prioritní chránit od tohoto arcizla galaxii a naše planeta je již podružná.

na příspěvěk reagoval Milky.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

BaronMartin

To jasně, že je.. Ale furt lepší, než týpek co sebou nosí mikrovlnku na Nový rok, s tím, že by ji někde mohl prodat, i přesto, že každá postava okolo opakuje, že je všude ten den zavřeno. A vezme si ji s sebou i na usmíření se synem po letech a nakonec díky ní zachrání Doktorka svět...

Tohle bylo aspoň docela fajn a vrátili tam i Mattovu hudbu.

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

dragon94

Jsem jediný, kdo fakt nesnáší sonický šroubovák? :D Podle mě je to jenom scénáristická klička pro autory, kterým když dojdou nápady, jak vyřešit situaci, kterou napsali, tak prostě vymyslí šroubováku nějakou novou schopnost, která se z ničeho nic objeví a hrdinové můžou utéct. Třeba zde umí sonik najednou dělat silová pole a bořit stěny... ani nemluvím o tom, jak špatná je ta epizoda ze scénáristického hlediska obecně.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel Sepp37 smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

 Epizodu jsem čekal lepší, ale stejně je to lepší, než všechy speciály Jodie. Nové funkce šroubováku se mi líbí taky. Snad je budou využívat kreativním způsobem. Nová Tardis se taky povedla. Nebýt ale toho, že je to po x letech první DW, kterého jsem si fakt užil.. Tak snížím ještě hodnocení za tu agitku. Dokud to byla jen narážka na zájména tak ok.. ale na tom konci.. To už bylo fakt moc.

na příspěvěk reagoval BaronMartin

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

stepankoby1

Ajo, toho jsem si nikdy nevšiml :D Není zde nějaký způsob jak kontaktovat nějakého správce nebo tak nějak? :D Protože takhle je to strašně zmatený a podivný. 

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

Čistě náhodou, nechce nějaký administrátor přiřadit k jednotlivým sériím i speciály (např. k první sérii dát i vánoční speciál Vánoční invaze)? Jelikož některé speciály jsou z nějakého důvodu na ČSFD jako filmy a ne jako přímo epizody zde u seriálu. Stejně se na to od 11. série vykašlali a už i speciály dávají jako díly k jednotlivým sériím, tak proč mít ty starší odděleně :D

na příspěvěk reagoval stepankoby1

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

SPOILER I přesto že jsem po 13. sérii přestal seriál sledovat, tak na regenarační epizodu jsem se celkem těšil. Zejména kvůli profláknuté účasti Davida Tennanta. A musím říct, že se nejspíš jedná o nejlepší Chibnallovu část. Teda příběh sice za moc nestojí, ale není plný deus ex stupidit jako v jeho předchozích epizodách a speciálech. Je tu hodně akce a spoustu návratů starých postav, které byly zvládnuty fakt dobře. Akorát tu zmrzlinu před regenerací si mohli odpustit…

Rafados

Rafados (hodnocení, recenze)

Milky. , cernakus

Podle mě byl Capaldi hodně dobrej, dal do toho hodně a svým výkonem vyrovnal nedostatky ve scenáři, bohužel Chibnail pak lore znásilnil už moc a žádnej herec by to nezachránil

Uživatel Rafados smazal svůj příspěvek.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Šimpy

Odpovím na tu poslední část - z novějších záporáků si myslím, že Andělé jsou dost možná nejoblíbenější a Silence taky mělo úspěch. A to, že je tam pokaždý Master nebo Dalekové, to je tím, že lidi přesně tohle chtějí. Chtějí ten koncept příběhu, který už tu byl, s takhle rozloženými silami. To, že se strhne nechutnej rant, když Doctor není bílej britskej chlap, je přece něco úplně jinýho. 

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

novoten

Já jsem stará konzerva. Tohle vidím spíš tak, že ten recept fungoval dlouho... až donedávna, nikoliv jen v těch šedesátých nebo sedmdesátých letech...je to jako svíčková... každá je jiná, ale patří k ní knedlík. Můžeme k ní uvařit rýži, naservírovat a dokonce sníst...ale proč to dělat, když to původní šlape dobře? Ale abych tu ze sebe nedělal boomera... třeba mě to překvapí... líbilo by se mi, kdyby ta změna měla nějaký background... třeba kdyby v regenerační epizodě hrál obyčejnýho týpka, který i přes všechnu snahu Doctorky jí umře v náručí...a z toho traumatu na sebe vezme jeho podobu. To by bylo super... ještě k tomu konzervatismu... proč jsou tedy nejoblíbenější zaporaci dalekove, cybermani a Master, vždyť se recyklují dokola? A noví zaporaci jsou hned zapomenuti? Možná spousta fanoušků ten konzervatismus oceňuje.

na příspěvěk reagoval novoten

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Šimpy

Jestli ono to nebude konzistentní a konzervativní vzhledem k roku vzniku, že ano.. Vážně se potřebujeme zlatých šedesátých a sedmdesátých držet pořád a ve všem?

na příspěvěk reagoval Šimpy

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

No, ono psát o dementech, plebsu a kreténech taky asi není nejlepší ukázka vyjadřování. ;-) Ale to jen rejpu. Mě na tomhle seriálu nevadila ženská, problém je v tom, že Jodie Whittaker neumí hrát a scénáře byly fakt mizerný...a ano, vadí mi černoch, protože je to nucený, nemá to opodstatnění...přes padesát let konzistentní, konzervativní seriál si vystačil s bílým, britským, (nejspíš) heterosexuálním mužem...a teď takovéhle laciné úlitby hyperkorektnímu světu? Ale no tak, to přece nikdo nemůže brát vážně....když se proměnil generál Gallifrey v černošku, tak jsem to bral jako příjemný a vtipný svěží vítr..ale šlo o vedlejší postavu, takže si nejspíš jen testovali, jak diváci zareagují...nicméně i vedlejší postavy mohou být silné a rovnoprávné s tou hlavní (a někdy jsou i líp napsaný)...takže já bych obměňoval společníky...tím můžou dokázat, že herecky můžou zazářit, ale nemusí kvůli tomu narušit Doctorův status quo.

na příspěvěk reagoval novoten

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Stačí nereagovat a ono to pochcípá samo :-)

Mně je úplně jedno, jakou barvu kůže nový Doktor bude mít, co mě zajímá, je scénář a nové skvělé díly, jaké byly za Tennanta nebo Smithe (a které tak zoufale chyběly posledním dvěma Doktorům). Víc ke štěstí nepotřebuju :-)

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Další csfd diskuze k zblití, zrušit sledování. Před pár lety bych se ještě asi pokoušel argumentovat a zdejším dementům vysvětlit, že zatímco barvu kůže nebo orientaci si člověk nevybírá, způsob, jakým se vyjadřuje o ostatních, si vybrat může, ale trpělivost se zdejším plebsem mi dávno došla, čili mi zbejvá říct jenom jedno - chcípněte, kreténi.

na příspěvěk reagoval Šimpy

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Tak po herecky toporné buchtě si arcibuzna britské scénáristické scény přitáhla do seriálu černou buznu. Tak jsem zvědav, jestli si Russell lajzne napsat černého doktora jako buznu. Nejspíše počká do druhé sezóny podle toho, jak ovce zkousnou negroidního Galifreyiana :-D 

Ještě, že jsem tuhle blbost přestal sledovat s Capaldim.

na příspěvěk reagoval Rafados, Rafados

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama