Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 17 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Diskuze

jh666

jh666 (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

No, zlynčovaly by ho ve většině zemí, možná v Severní Koreji Doctora neznaj, ale v Evropě nemá šanci

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Šimpy

A pak by za Capaldim přišel Doktor, kterého by pořád hrál Matt Smith... Muhaha :-D Moffat sice miluje překvapivé twisty, ale kdyby přišel s takovým mind fuckem, tak by musel emigrovat, protože Britové by ho zlynčovali...

na příspěvěk reagoval jh666

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Asmodin

Taky by se Doktor mohl probudit a pak najít RIver, jak se v klidu sprchuje, a celá právě končící série by byl sen :D Hej, nejsem moc mladá, abych se snížila k tomuhle popkulturnímu odkazu :DD

na příspěvěk reagoval niethustra

Whirt

Whirt (hodnocení, recenze)

Jen mě překvapilo, že jsem v diskuzi nenarazil na teorii, že by to mohla být Rani, vzhledem k tomu, že návrat Gallifrey se pravděpodobně blíží a pár narážek na Rani by se dalo odvodit - viz Tyranosaurus Rex v Deep Breath. Je to time lady a mohla by mít prostředky k vytvoření takového "nebe".

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Asmodin

Tak v Buffy tuhle scénaristickou kličku použili taky...dokonce celý díl končí tím, že Buffy  zůstává uvězněna ve svých představách (doktoři i matka ten boj o její mysl vzdali) a stejně se jelo dál ;-)

na příspěvěk reagoval Asmodin

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

To jsou ale bláznivý teorie...

Takže očekávám, že se jedna z nich skutečně stane :-))

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

Missy reálná postava? možná, že reálnější než kdokoliv jiný ;-). Četl jsem teorii, že Missy je Doktorka v blázinci, kde psychicky nemocný Capaldi sní o tom, že cestuje časem v modré budce a zachraňuje vesmír :-D

na příspěvěk reagoval Asmodin, HoneyBunny

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Tak to by byl nářez! :-D I když Michelle Gomez na to charisma i look má, navíc je výborná herečka. Ale mě by to naštvalo, Capaldiho Doktor je skvělý - vtipný, nevrlý, roztomilý, má autoritu a nerad se objímá a miliskuje, což je příjemná změna.

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Máte někdo taky takový pocit, že ve finále Moffat celou osmou sérii nějak zabalí do úhledného balíčku - že nějak všechno bude souviset se vším? Můžu se samozřejmě mýlit, ale prostě mám pocit, že ještě uvidíme jednak ty "mrtvé" postavy (např. robot z prvního dílu), tak ty "přátele", které si Doktor během osmé série udělal - ta vojanda z Into the Dalek, sidekickové z Time Heist atd. Jinak - víme vůbec, že Missy je reálná postava? Na promo fotkách je vidět jenom s Doktorem, ale není v interakci s nikým jiným. 

na příspěvěk reagoval Šimpy

Michal687

Michal687 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Nakonec to bude Irine Adler, která byla ztracenou paní času a začne nečekaný crossover DW a Sherlocka. Tohle by mě opravdu šokovalo, ale myslím, že nic racionálního nemůže být tak překvapivé jak si Moffat myslí že to bude.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Asmodin

Asmodin (hodnocení, recenze)

cjmafia

Podle mě se River už v seriálu neobjeví, stejně jako Vládce a slečinka je podle mě úplně někdo nový, kdo tu ještě nebyl.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

cjmafia

cjmafia (hodnocení, recenze)

Asmodin

Přesně, taky se moc těším, já jen opravdu doufám, že to nebude nějaká známá postava. Už bylo totiž tolik teorií, kdo Missy je, že se mi zdá, že nějaká je správná. Můj typ je vládce, nebo River, ale doufám, že se mýlím a Moffat nás překvapí, a bude to někdo nový :)

na příspěvěk reagoval Girili, Asmodin

Asmodin

Asmodin (hodnocení, recenze)

Já už se tak těším na další díl. Ti kyberlidé... jupí! Konečně se odtajní co je Slečinka zač. Nevíte jestli to byla taky ta šéfka banky?

na příspěvěk reagoval cjmafia

Jano...

Jano... (hodnocení, recenze)

Ondro1112

Tak vrchol stupidity to nebol! Hoci nemám rád, keď v epizóde ide o koniec ľudstva v súčastnosti, pri tejto lesnej epizóde som sa veľmi bavil. Malo to takú čarovnú atmosféru. A podivnosť tej myšlienky pekne prebili vydarené dialógy.

jh666

jh666 (hodnocení, recenze)

Ondro1112

Podle mě teda tak strašná nebyla. Nejhorší z týhle série bylo Kill the Moon a Into the Dalek ta nic moc, ale tohle bylo docela v pohodě, takový odlehčení před finále

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

No aspoň tá posledná epizóda bol vrchol stupidity - predvídateľný scenár, ktorý spravil z doktora debila, ktorý si nevie dať 2 a 2 dohromady, herecké výkony boli na bode ľadu(to sú fakt najlepšie decká-herci, čo v UK majú?! Veď tá hlavná hrdinka tam rozprávala ako robot!) a celý príbeh by sa dal skrátiť na 5min. Fakt takáto strašná epizóda tu už dávno nebola.

na příspěvěk reagoval jh666, Jano...

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama