Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po odchodu Shannen Dohertyové a její nahrazení Rose McGowanovou se seriál začína o něco zhoršovat, ale ještě stále má svojí úroveň, až do IV. série 22. dílu. Ale od tohoto okamžiku každý další díl scénáře seriálu, je ostudně úpadkový a katastroficky se zkazil do trapného, kýčovitého, nehumorného nesmyslu. Což je obrovská škoda. Jinak by byl seriál dost kvalitní. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

zo začiatku (takých prvých desať dielov) ma to zaujalo a celkom aj bavilo, ale postupom času je z toho strašná nuda. scénaristom chýba viac invencie (skoro každý súboj medzi hlavnými hrdinkami a démonmi sa odohráva buď u nich na povale, alebo obyvačke) a nápadov, ktoré by pomohli fádnemu deju (je to ako s tymi súbojmi - stále o tom istom). celý seriál navyše pôsobí lacným dojmom. pozitivum je prítomnosť celkom pohľadných herečiek. ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdeční záležitost. Je to první seriál, na který jsem se kdy dívala a se kterým se pojí krásné vzpomínky a jedno velké přátelství. Nebudu tvrdit, že je to seriál kdo ví jak kvalitní, ale kvůli sentimentu si těch pět hvězd prostě neodpustím. Po technické stránce nic moc (upřímně spíš nic než moc), příběh fajn (i když místy to pokulhává a jsou v něm hodně velké mezery), ale co stojí za to, jsou herecké výkony (hlavně McGowan a Combs). První tři série byly super. Po odchodu Shannen Doherty seriál "ztrácí šťávu" a scénáristům vysychá studna nápadů. Čtvrtá série ještě jakž takž ušla, i ta pátá, šestá, sedmá. Jde už ovšem poznat, že to není to, co to bývalo, a vrcholí to sérií osmou, kam vecpali nesympatickou (alespoň podle mě), věčně pusu špulící Kaley Cuoco. (oblíbené postavy: Phoebe, Paige) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív zničit démona, manžela zabít potom." Priority jsou důležité, ale pojďme na začátek. V 17. století byla životnost čarodějky 15 minut, ale v současnosti přežijí klidně asi tak milion dílů. Jedná se přitom o díly stále stejné, ale vítězství dobra, odhazování osob mácháním rukou ve vzduchu a pestrý šatník hrdinek mne dokázali udržet u obrazovek poměrně dlouhou dobu. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Je to seriál, který je určený teenagerům a ti ho mají rádi... já už (bohužel) pomalu, ale jistě dospívám a teenagerovský věk budu mít jednoho dne za sebou. Někdy se ale "neudržím" a tu televizi si zapnu, abych se na to podívala. Sice se kvalita a originalita seriálu snižuje s přibýváním sérií, přesto mají Čarodějky něco do sebe. ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (77)

  • V prvním díle první série Piper (Holly Marie Combs) běží v dešti domů s tmavým deštníkem s bílým pruhem, ale doma odkládá deštník zdobený kytičkami. (Zdroj: charmed.mysteria.cz)
  • Původně zamýšlená Phoebeina (Alyssa Milano) schopnost levitace byla ze scénáře vyškrtnuta, protože speciální efekty by stály moc peněz. (LittleMonste)
  • Holly Marie Combs měla zájem o jednu z úloh v filmu The Craft (1996), konkurzem však neprošla. Jak později uvedla, byla to také jedna z možností, proč chtěla přijmout roli Piper, protože si vždycky chtěla zahrát něco zajímavé a netradiční jako například čarodějnici. (newpage)

Reklama

Reklama