Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo ještě si pamatuju tu dobu, když to (snad) poprvé běželo v TV, já se potřeboval učit do školy (ehm to kecám, byl jsem nucen) a moje o pět let mladší švigra na to čuměla jak blbá a ještě si to nahrávala na VHS. Moc si z toho nepamatuju, jen že tři čarodějky nejprve moc neuměly své síly používat, pak bojovaly s nejrůznějšími monstry – démony, následně se to celé změnilo v jakési romantické drama plné lásky a nenávisti, no a pak zhruba po druhé - třetí sérii se na to přestala dívat, protože se začala zajímat o kluky a byl klid…Úplně se mi to vykouřilo z hlavy, než jsem nedávno narazil na článek o nejoblíbenějších hororových seriálech a tohle figurovalo někde uprostřed. Sledovanost tomu zřejmě přinesla jen účast Shannen Doherty (tu všichni žrali ještě z 90210)a Alyssa Milano začínala dospívat (už z ní nebyla ta malá holka z Komanda). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jako "teen" jsem tento seriál milovala a stále budu:) Phoebe, Piper, Prue a Paige. Nádherné ženy a geniálními schopnostmi obdařeny mocné čarodějky. Luxusní úvodní znělka ♫ How Soon is Now od Love Spit Love ♫. V každé epizodě úvodní záběry na San Francisco a jejich nádherný, skutečně existující barák:) Nejlepší jsou zhruba první tři série, poté začala již kvalita znatelně upadat, a už to zkrátka nebyly ty čarodějnické holky jako na začátku. Plus oceňuji skvělý dabing hlavních představitelek. Nejvíce jsem si oblíbila Kateřinu Lojdovou, při jejímž hlasu si doteď v každém filmu vybavím rozvernou, vtipnou a milou Phoebe. Výborné epizody, správně béčkoví démoni, mocná zaklínadla, Kniha Stínů, a jeden z největších démonů, s jakým se nejspíše setkaly. Samotný Zdroj. Čarodějky v sobě mísí humorné, hororové i dramatické prvky, a pro mě tato kombinace excelentně funguje. Jako výstavní kousky si opatruji několik epizod na VHS:) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch posledních klasických seriálů 90. let. Ale není příliš konzistentní, na celkovém příběhu se podepsalo příliš mnoho recastů a každá série funguje vyloženě solitérně. Původně ty sestry byly tři - Shannen Doherty, Holly Marie Combs a Alyssa Milano. Po té byla Doherty nahrazena Rose McGowan a přišla ještě Kaley Cuoco. Z mužského ansámblu býval nejvíce sexy Julian McMahon, krátce před tím, než přešel do vlastního seriálu Nip/Tuck. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

2/2014 začínám sledovat odzačátku.. 1 serie - Naprosto vynikající herecké výkony všech. Nesedl mi tam pouze Andy a Prue, ani nevím proč, ale bylo to tak vždy. Alyssa Milano a Holly Marie Combs byli skvělé a ty jejich hlášky někdy..Kdybych je tu měla všechny vypisovat, tak tenhle text asi většina lidí nedočte :-) .. 22dílů a děj prakticky pořád stejný, vždy se najde jeden záporný člověk a čarodějky se ho snaží zlikvidovat. I když je to stále dokola, nevadilo mi to. Spíše mě zaujalo, že nebyl ani jeden díl, kdy by se nic nedělo (dokonce ani první..). Asi si scénáristi mysleli, že by to bylo nudné. Mě by to ovšem nevadilo vůbec. Masky a efekty nebyli bůhvíjak zvláštní ( víc jsem na rok 98 ani nečekala ) ale napínavé to občas bylo. Perfektní, zatím 4* silné a pokračuji na další serii. 2 serie - (znovu shlédnuto 25.2.2014) Už se těším jak Prue zmizne.Je sice lepší, než v první řadě, ale pořád to není ono, prostě se k nim nehodí! Zato jsem velmi ráda, že už se více objevuje Brian Krause (Leo), dost mi vadilo rozhodování Piper o tom koho miluje, bylo to od začátku jasné..Velmi dobré zakončení serie, i když to mohlo dopadnout tím zápornějším tragičtějším koncem a nic by se nestalo (nechci spoilerovat) .. Valím na třetí řadu :-) .. 3. serie - 5* za úžasný poslední dvojdíl se smrtí Prue! 4. serie - (znovu dodíváno 2.3.2014) - Nástup Page, hodně děje kolem Coula a Phoebe - perfektní..Skvělé scénky (vyměnění těla Page a Phoebe, zmenšení na figurky a mnoho dalšího..) .. Pokračuji na 5. serii :)) 5. serie - (znovu dodíváno 9.3.2014) - Velmi se mi líbil Coul, který hrál záporáka :)) , sedlo mu to..V posledním díle příchod Chrise..Jinak vtípky a herecké výkony zůstávají pořád na stejné výborné čáře. Scénky s Wyattem jsou taky super..Krátce se objevil Norman Reedus neboli Pagein přítel :)) .. Pokračuji na 6. serii. 6. serie - (znovu dodíváno 12.3.2014) V podstatě se celá točí okolo Chrise, což mi nevadilo, jen mi občas přišlo divné, že z něj víc netahají info ohledně budoucnosti, v realitě by se jim to určitě podařilo :D) .. Velice pěkný začátek - úžasný dvojdíl, a také zakončení skvělé!! Moc se mi nelíbilo odloučení Piper od Lea..Krátce se v jednom díle objevila Sarah Rafferty - zato palec nahoru :)) .. Pokračuji na 7. serii.. 7. serie - (znovu dodíváno 20.3.2014) - naprosto dokonalá série, Avataři vs Staří, Leo se mění, v jednom díle opět Coul, dokonalééé zakončení!!! Best!!!! Spousta skvělých forku a ještě lepší herecké výkony :)) .. Pokračuji na 8. serii 8. serie - naprosto úúúžasná!! Podle mě naprosto nejlepší série. Mnoho efektů, dojemných chvilek, děj úžasný..Příchod Billie, poté Christie, odchod Lea, příchod Lea, a znovu příchod a odchod Lea :D)) ..Dokonalý poslední dvojdíl s cestováním v čase.."Hele strejda Cup" :D) .. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tento seriál miloval, to víte už od dětství mě zajímaly záhady, mytologie a vůbec všechno co nějak souvisí s mysteriózní tématikou. Dnes už bohužel vidím, že ta fantasy linka je tam jenom proto, aby nalákala pubertální diváky respektive divačky. Seriál totiž vypráví úplně o něčem jiném. Snaží se Američanům vštípit zásadu, že rodina a láska jsou nade vše. Stejně jako to dělají ostatní americké seriály. Mé ohodnocení čtyřmi hvězdičkami je tedy spíše z nostalgie, dnes bych dál možná jenom dvě hvězdičky. 70% ()

Galerie (1 145)

Zajímavosti (75)

  • Latinské kouzlo "Di! Ecce hora! Uxor me mea necbit!“, které Gideon (Gildart Jackson) použije v 19. epizodě 6. série ke svolání tribunálu, lze přeložit jako "Bože! Koukni na hodinky! Manželka mě zabije!" (Kity162)
  • Otcové Shannen Doherty i Alyssy Milano se jmenují Tom. Obě se navíc narodily v prosinci. (MissVivi)
  • Phoebe (Alyssa Milano) byla první sestra, která byla těhotná. (MissVivi)

Reklama

Reklama