Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele wooloong k tomuto seriálu (8)

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Když odhlédnu od knižní předlohy (úplně první detektivka Agathy Christie nebyla zdaleka tak brilantní jako většina jejích pozdějších děl), musím dát plný počet hvězdiček. David Suchet je tím pravým Poirotem přesně podle mých představ, na rozdíl od dříve obsazovaného Petera Ustinova, který s ním neměl společného absolutně nic. ()

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

Kterak vyřešil pan Hercule Poirot zapeklitý případ vraždy a přišel ke své zvláštní broži, jenž neodmyslitelně patří na klopu jeho obleku. ()

Případ v ulici Hickory (1995) (S06E02) 

Český překlad knižní předlohy se jmenoval Zlatá brána otevřená ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Tenhle příběh vlastně nerozluštil pan Pórek, ale jeho věrný čtyřnohý pomocník monsieur Bob. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Skvělá adaptace skvělé předlohy, co dodat víc? ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Tuhle svou knihu prý Agatha Christie neměla vůbec ráda. Na filmových adaptacích jejích detektivek miluju (kromě skvělého Davida Sucheta) i skvěle navozenou dobovou atmosféru (parní lokomotivy, stylová nádraží, úžasné funkcionalistické a modernistické vily, White Heaven Mansions. Tady si člověk především vlaků a nádraží užil do sytosti. ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Elliot Cowan byl opravdu velmi přesvědčivý. Doufám, že je "jen" hodně dobrý herec a není takový zmetek ve skutečnosti. Potěšilo mě závěrečné vyznění příběhu, co se týče hlavní hrdinky, které je dle mého mnohem pochopitelnější než v knižní předloze. ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

Paní Oliverová mě dost vytáčí svou zmateností a afektovaností a trochu mi kazí dojem ze všech příběhů, ve kterých se vyskytuje. ()

Reklama

Reklama