Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Mapl k tomuto seriálu (7)

Záhada lovecké chaty (1991) (S03E11) 

Překrásný anglický venkov, temné kopce a pošmourné zimní počasí. Jinak zápletka zajímavá a rozuzlení jako vždy napínavé. Navíc díl má i prvky humoru. 90 % ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Pro mě jeden z nejlepších filmů s Davidem Suchetem v roli Hercula Poirota. Komorně laděný snímek plný sentimentu a melancholie umocňuje nádherná hudba, která nás provází v některých scénách filmu. I přes absenci Poirotových přátel a sekretářky slečny Lemonové nádherná podívaná, která snad i převyšuje knižní podobu... 94 % ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Další skvělý Poirot v podání Davida Sucheta. Ona vůbec Smrt na Nilu stojí za to - asi nejlépe napsané dílo od Agathy Christie spolu s Vraždou v Orient-Expresu a vůbec výprava, postavy a další aspekty jsou vybrány zcela výborně a místně. Mně se velice líbila ona tíživá atmosféra na lodi a hlavně závěrečná skoro až dechberoucí scéna. A jakožto příznivec Frances de la Tour patří ona pátá hvězdička i jí. Pokud jste neviděli, tak vřele doporučuji. 95 % ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Velice zajímavé umístění děje - v dívčí škole. Pokud si myslíte, že pan Poirot nepatří do prostředí náctiletých dívek, učitelek a zahradníka, tak se mýlíte! Oproti knížce zde Poirot dostává více prostoru a myslím, že je to ku prospěchu věci. Film je sice lehce obestřen prostředím politiky, tajných služeb a podobných mnou příliš neoblíbených věcí, ale i tak se jedná o velice povedené dílo. Bravurní jsou též kostýmy, jež skutečně navozují pocit, že se napínavý a tajemný děj odehrává před mnoha desítkami let v prestižní a zdánlivě morálně akurátní britské dívčí škole. 86 % ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Vždycky, než začnou vysílat premiérové díly Hercula Poirota, tak se v koutku duše bojím, že už filmaři nemohou přijít s něčím novým nebo že film nebude tak vynikající, ale i tentorkát je na velmi vysoké úrovni. Rafinované vraždy a závěrečné rozuzlení (to ovšem zejména) nemají prostě chybu. Hlavním kladem u české verze je dabing Jaromíra Meduny, který namluvil postavu tohoto belgického detektiva skoro až geniálně. Rád bych zde také vyzdvihl herce, který hraje Poirotova přítele - totiž Martina Shawa, kterého si valná většina diváků pamatuje jako neohroženého Doyla z Profesionálů z přelomu 70 a 80. let, kde si mimochodem David Suchet také jednu epizodní roli zahrál! Hodně se rozmýšlím, kolik hvězdiček, ale nebylo by to fér vůči těm nejlepším....takže 4*+, ale rozhodně se dívejte. 88 % ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Další velmi, velmi vydařená televizní podívaná. Zde bych (obdobně jako ve filmu Případ v ulici Hickory) vyzdvihl zdařilou, tajemnou a zajímavou hudbu a celý zvuk vůbec. David Suchet zde opět dokazuje, že je to pan herec a celé rozuzlení brutální vraždy si nezadá se všemi ostatními díly, bravo! 94% ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Viděl jsem ten nejfamóznější a nejlepší díl celé Herculovské série s Davidem Suchetem - dokonale natočené, nádherná hudba, brilantní herecké výkony a naprosto úžasný výkon Davida Sucheta. Nemůžu jinak, než 5* - stále se vzpamatovávám. Klidně by mohla být delší stopáž a ještě více rozvlečený děj, jinak bravo!!! 99 % ()

Reklama

Reklama