Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Legrační mužíček !! Veliký parádník, ale nesmírně inteligentní.."Nepatřím zrovna k zástupu fans královny detektivních křížovek Agathy Christie, to spíš právě naopak, nicméně její tvorbě zkrátka její kvalitu nelze upřít, a tak tahle neskutečně atmosférická krimisérie rozhodně platí za britské kulturní dědictví, byť se vlastně jedná o dokonale televizní záležitost s nesmírně nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod, na čemž nese hlavní podíl viny zejména velká tvůrčí fluktuace, i zejména zpočátku krátká stopáž.. Zde ovšem lidem z LWT vyšla sázka na hlavní hereckou roli, jako se to poštěstí málokdy, když právě neopakovatelný David Suchet s podivně velkými prsty, jehož tvář zná nejspíš úplně každý, aniž by znal jeho jméno, činí celý projekt kultem.. Suchet i dík své dlouhé a pečlivé přípravě na ten nevděčný charakter Poirota hraje tak dokonale, že se mu žádný druhý nemůže rovnat, byť si Hercula Poirota v minulosti střihly už takové hvězdy jako Peter Ustinov či Albert Finney.. No, a tahle Záhada na zámku Styles platí za další výtečnou epizodu výtečného filmového seriálu, která zaujme zejména tím, že se jedná o vůbec první případ slavného detektiva, a tak dojde i na shledání Poirota s Hastingsem.. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agathu i Hercula miluji, seriál se snažím v televizi nikdy nevynechat. Je to Suchetova životní role, i když předtím s Ustinovem zkusil i Jappa. Ani Hugh Fraser, Philip Jackson a Pauline Moranová jako Poirotovi nejnližší spolupracovníci za ním nezaostávají. Nové díly bez nich právě tak dobré nebyly. Nechápu proč Prima předabovala svůj skvělý dabing jeho slabým odvarem. Petr Kostka mi s Poirotem opravdu hodně splynul, ale Jaromír Meduna je pan dabér a sám přiznal, že se snažil přiblížit způsobu dabingu pana Kostky a dá se na to koukat. Kapitána Hastingse geniálně daboval Ondřej Vetchý, který byl kvůli stáří postavy v novějších dílech vystřídán Miroslavem Středou. Bohužel Vladislav Beneš v novém dabingu mi připadá matný a jeho "Dobré nebe!" se vůbec nevyrovná Vetchého "Dobrý Bože!". Stanislava Fišera jako Jappa nahradil Jiří Čapka, u kterého to je jako s Medunou: slušné, ale originál nepřekoná. Jediným pozitivem je předabování některých vedlejších rolí a slečny Lemmonové, kdy Kateřinu Vlkovou nahradila Zuzana Skalická. Ostatně o celé té dabingové kauze si můžete přečíst tady. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Postavu Hercula Poirota stvořila Agátha Christie v pouhých 25 letech. (avonetka)
  • V archeologickom tábore si je možné všimnúť egyptskú vlajku, avšak variant, ktorý bol použitý sa začal využívať až v roku 1984, čo neodpovedá dobe, v ktorej sa dej seriálu odohráva. (Reacon)

Reklama

Reklama