Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Dvojirakri k tomuto seriálu (2)

Hercule Poirot (1989) 

Malý zavalitý hrbatý Belgičan, který úzkostlivě dbá na svůj zevnějšek, čistotu, gentlemanské chování, každodenní rituály, vyhýbá se jakékoli možné fyzické námaze, nesnášející sport, zkrátka ukázkový asexuál 30.let středu Anglie. Přesto dokázal tento, v provedení fantastického Davida Sucheta, okouzlit nejednu generaci diváků kteří chtějí něco jiného než bezduché střílečky a honičky v autech současnými velkoměsty. Na stejné výši jako herecké výkony zmíněného musím postavit výpravu a také ty nádherné účesy a róby, jimiž se honosí krásné dámy prakticky v každém díle! Jaký to rozdíl oproti dnešní nudné módě! Odhadnout pachatele je často téměř nemožné, a tak to má u správné detektivky být! Agatha Christie's Poirot je televizní perlou svého žánru! ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

"...tak čestnou, tak ušlechtilou ženu pověsit jako dobytče v řeznictví..."  Pokaždé když vidím Pět malých prasátek tak se neubráním vlhkým očím. Překrásná Rachael Stirling! Nádherná hudba! Napínavý příběh, kdy každé z "prasátek" označuje stejnou osobu jako vražedkyni, aby to vše Poirot prostřednictvím svých šedých buněk mozkových vyvrátil... Je to dech beroucí podívaná která by jistojistě snesla plnohodnotné filmové plátno! Pokud je tento díl prvním který v rámci seriálu Agatha Christie's Poirot shlédnete, můžete být z dalších pokračování mírně zklamáni, ač jsou ostatní díly také napínavé, takových uměleckých hodnot jako recenzovaný snímek nedosahují... ()

Reklama

Reklama