Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z těch několika dílů, co jsem viděl chápu, že si seriál našel své stoupence. Je dobový, je to stylová detektivka a má charismatického hrdinu. Nic, čím by slušný divák opovrhoval. Problém seriálu je jednak v samotné postavě, která mi prostě není sympatická, i kdyby byla sebevtipnější a sebechytřejší. Za to ale asi nemohou tvůrci seriálu nebo nedejbože sám David Suchet. Za druhé v příbězích a za to může také Agátha Christie! Na pranýř s ní! Ona totiž příhoda, kdy si detektiv shromáždí všechny postavy z okolí do jedné místnosti a tam začne propírat jejich "špinavé prádlo" je sice fajn, ale po padesáté osmé už to trochu nudí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechci urazit Poirotovi fanoušky, ale podstatný je napsat sem svůj osobní názor a ten je takový, že mě tenhle seriál nebaví. Každopádně házet Poirota do odpadu by bylo vůči němu taky nefér. Přece jenom to nelze srovnávat s hrůzou typu VKVéčka, takže proto jsem se rozhodl dát 1 hvězdičku a tak to z mé strany i zůstane. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by neznal Hercula Poirota, populární to belgický ekvivalent Sherlocka Holmese. Královna detektivek Agatha Christie vtiskla každé postavě, kterou vytvořila, něco tak charakteristického, tak osobitého (a nejen kladné vlastnosti), díky čemuž si je miliony diváků a čtenářů zkrátka zamilovali a já patřím mezi ně. Detektiv Poirot je můj nejoblíbenější, a to nejen díky své povaze, ale také díky Davidu Suchetovi, který jej dokázal tak verně a dokonale převést na televizní obrazovky. Všechna čest panu Ustinovi a Finneymu, ale proti tomuto Poirotovi nemají nejmenší šanci. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (130)

  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)

Reklama

Reklama