Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemný detektivní seriál odehrávající se v době mezi světovými válkami. David Suchet zahrál distingovaného belgického gentilhomme a detektiva s výjimečnými rozpoznávacími schopnostmi par excellence. Škoda, že s sebou musel tahat ten pivní sud, takhle vypadal jako pokřivený paragraf - hrbatá záda a břicho. Občas po tomto seriálu hodím očkem, nesleduji každý díl, na to bych čas opravdu neměla. Na závěrečném sedánku nám Herculovy šedé buňky mozkové objasní celý mord a hurá, jde se slavit další úspěšný případ. „Vrah si myslel, že může být chytřejší než Hercule Poirot. To si tedy myslel špatně. Nikdo není chytřejší než Hercule Poirot! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch a novelách vystupuje výstredný, distingovaný, belgický súkromný detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla kolekcia sedemdesiatich televíznych seriálových príbehov, v ktorých tento nesmierne inteligentný pán so starostlivo upraveným knírom vyšetruje zložité kriminálne prípady. Celkovo bolo vyprodukovaných trinásť sérií. Titulnú postavu perfektným, nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. **** ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak dobré, jako filmy o Poirotovi, ale přesto jsou to stále kvalitní detektivky. Je jasné, že tady musí příběh vměstnat do necelé hodiny a ve filmech měli asi hodinu a půl, ale přece jen jako u každého seriálu, nejsou úplně všechny detektivní příběhy tak dobré, aby se tohle dalo tolerovat. Jinak Suchet opět velice povedený. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by neznal Hercula Poirota, populární to belgický ekvivalent Sherlocka Holmese. Královna detektivek Agatha Christie vtiskla každé postavě, kterou vytvořila, něco tak charakteristického, tak osobitého (a nejen kladné vlastnosti), díky čemuž si je miliony diváků a čtenářů zkrátka zamilovali a já patřím mezi ně. Detektiv Poirot je můj nejoblíbenější, a to nejen díky své povaze, ale také díky Davidu Suchetovi, který jej dokázal tak verně a dokonale převést na televizní obrazovky. Všechna čest panu Ustinovi a Finneymu, ale proti tomuto Poirotovi nemají nejmenší šanci. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • David Suchet (Poiret) nechcel definitívne poslednú scénu natáčať ako poslednú. „Točil som scénu umierania s vedomím, že ma čakajú ešte ďalšie tri epizódy. Bolo to tak oveľa ľahšie." Na pamiatku si herec vzal domov vypchávky, ktoré nosil počas celého seriálu, fúzy a prsteň. (kacer4)

Reklama

Reklama