Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Wishkah k tomuto seriálu (8)

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

I když se jedná o televizní seriál, tak se jedná o jeden z nejlepších případů Hercula Poirota. Výborná atmosféra a vynikající David Suchet, který se pro roli Poirota narodil stejně jako Jeremy Brett pro Holmese ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Jeden z nejlepších dílů tohoto skvělého seriálu. Vynikající David Suchet, dobová atmosféra a řádně zamotaný příběh s nečekanou pointou. Vynikající ()

Plymouthský expres (1991) (S03E04) 

Krátký, ale úderný případ belgického detektiva. Příběh je správně zamotaný a má skvělou atmosféru ()

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Temné, zamotané a vynikající. Tenhle příběh je jeden z nejlepších dílů, ne-li vůbec nejlepší, ze slavného seriálu. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Na filmovou verzi s Peterem Ustinovem to sice nemá, ale přesto je to vynikající zpracování. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Tak trochu protiklad slavné Lumetovi adaptace. Zatímco tam byla spíše o hercích a zápletce, tady je to víc o psychologii, atmosféře a morálních hodnotách. Musím přiznat, že novější díly tohoto seriálu se mi už nelíbí tak moc jako klasické ze začátků a nebo z poloviny devadesátých let, ale tohle bylo vynikající. David Suchet si herecky celý film ukradl pro sebe a atmosféra by se dala krájet. Nebýt některých nepřesvědčivých výkonů ostatních členů hereckého obsazení, bylo by to pro mě za pět hvězdiček ()

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (S13E04) 

Kniha Herkulovské případy, by lépe fungovala při rozložení do celé série hodinových dilů, které by byli propojené právě tím porovnáváním s antickým Herkulem. Z tohohle vznikl tak trochu mišmaš, kdy několik případů bylo na sebe naroubováno tak trochu na sílu. Ale kupodivu i přesto tenhle snímek funguje. Zápletka dokáže udržet a Suchet je jako v každém díle seriálu přesný a dokonalý. Slabší čtyři ()

Reklama

Reklama