Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přitažený za vlasy...kdyby byl ten namyšlený floutek aspoň zčásti skutečným člověkem a ne kecajícím nadgéniem, dal bych víc. Takhle vítězí v kategorii nejprotivnější detektiv ever (já vím, lidem se to líbí). Nemůžu dát víc, vypěstoval jsem si nechuť k Poirotovi, k jeho úlisnému kníru, tučňáčí postavě, příšerně usedlému vystupování a tomu směšnému přemýšlivému výrazu, který nasadí pokaždé, když ho něco napadne. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...výborný seriál, to "televízno" je tam citiť,ale nevadí.Niektoré časti napr.Smrť na Níle - ak sa porovná s filmovým spracovaním,hercami,výpravou - tam to markantne vidieť,že z tohoto seriálu to spracovanie hrá druhú ligu.... Na Davida Sucheta som si dlhšie zvykal-keď ho najprv vidíte ako krutého arabského teroristu v americkom filme...a potom Poirot,moc mi to nepasovalo-akoby Jiřina Švorcová hrala Angeliku.....ale nakoniec som to "strovil"...oblúbený seriál - dá sa vidieť -i opakovane. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým prívržencom seriálov, rovnako tak ani kriminálnych (snáď ešte Columbo), ale tento seriál jednoducho zbožňujem a kedykoľvek ho vysielajú v televízii, vždy si ho s chuťou pozriem. Najväčší dôraz tohoto klenotu je kladený na bezchybnú vizuálnu stránku (výprava, masky, kostýmy, kamera - každý záber je dokonale komponovaný), samozrejme výborná je aj hudba Christophera Gunninga, ústredný motív dokonale vystihuje čaro doby, rovnako tak aj Poirotov charakter. Davidovi Suchetovi pasuje rola ako uliata (ani Ustinov nebol taký dobrý) , Poirot je elegatný, decetne humorný, zábavné je ako je jeho meno častokrát skomolovné; oproti tomu som si najviac zapamätal jeden jeho výrok: ,,ANGLIČANIA NEMAJÚ KUCHYŇU, IBA POTRAVINY." . Okrem toho nemožno tiež zabudnúť na množstvo vedľajších postáv, skvelý je hlavne pravý opak Poirota inšpektor Japp (Philip Jackson). Sprvu som tento seriál pozeral s výborným českým dabingom, neskôr aj v slovenčine, kde mi to prišlo rovnako dobre, možno aj ešte lepšie. Ako to už býva, niektoré časti sú viac vydarené, iné menej, väčšina si však plné hodnotenie právom zaslúži. Seriál je tu trocha slabšie hodnotení (dlhšie časti robené ako filmu sú na tom o dosť lepšie) , na IMDb zase dostal 8.9, myslím si, že vyššie hodnotenie by kľudne zniesol. Predsa len je to najlepší Poirot všetkých čias. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Pro Hercule Poirota dávám 5* natotata. Malý Suchet - velký duchem, poradí si se zloduchem. Komu se to nelíbí, ať si ... pustí Ustinova! David Suchet jako nejpoirovatější Poirot. Jedinečný perfekcionista, malý velký muž, který mě svým způsobem mluvy, chování, svým neopakovateným humorem a vzezřením naprosto ohromil a dostal. Přesně to je Hercule Poirot z knížek Agathy Christie. Když se řekne Poirot, vybaví se mi okamžitě David Suchet a ne třeba Peter Ustinov. A to je jeho kouzlo, kouzlo belgického detektiva s grácií anglického gentlemana. Pro mě 95% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • David Suchet (Poiret) si po skončení natáčania vzal na pamiatku vypchávky, ktoré nosil počas celého seriálu, fúzy a prsteň. (kacer4)
  • Překlad básně z filmu zní: "Žilo bylo, dávno tomu, maličkých pět prasátek. První na trh běží z domu koupit kornout cukrátek. Na peci se druhé válí, a třetímu maso dali, čtvrté hlodá kost, páté křičí jéje jéje, jak by ho na nože brali, copak se mu asi děje, že má na svět zlost?" (Robbi)
  • V čase přibližně 13:30 vidíme na tabuli v Roland Garros „finále: F. J. Perry a G. von Cramm“. Jedná se tedy o ročník 1935. Ale v tomto roce se letadla Douglas DC-3 ještě nevyráběla. Výroba započala až v roce 1936. Vražda se proto nemohla stát v letadle DC-3. (pjotri)

Reklama

Reklama