Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tohleje klasa, která mě nepřestane bavit. Suchetovi zobám z ruky, protože jeho Hercule Poirot je naprosto dkonalý a nedovedu si představit kohokoliv jiného. Příběh a ztvárnění Anglie je chytrý a šarmantní, hudba vhodná. Klasické shrnující finále je třešnička na dortu a ať se snažím, jak se snažím, tak během děje ty podstatné detaily nezachytím, kvůli čemuž mě konec vždy dostane. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • V celém filmu není zmíněno, proč titulu dala Agatha Christie jméno Pět malých prasátek. V knize Poirot připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)
  • Pokud by Lionel (Russell Tovey) už nešel do vody, ale vracel se hned do hotelu, šel by logicky s Redfernovou (Tamzin Malleson), která spěchala také do hotelu na tenis. Proto by se nemohla oddělit a běžet na místo vraždy. Jak by Lionelovi zdůvodnila zběsilý běh na jinou pláž, když spěchala na tenis do hotelu, tedy stejným směrem jako Lionel... Pro Lionela nebyl sebemenší důvod, aby šli do hotelu  odděleně. Kde tedy zůstal Lionel, když spěchal do hotelu a už neměl čas jít znovu plavat? Celý vražedný plán je postaven na zcela nepravděpodobných předpokladech, přičemž i sebemenší odchylka od plánu by jej zcela zhatila. Kdyby např. Redfernová nemohla hodinky přenastavit dopředu, např. proto, že by Lionel, pro teplotu vody, vůbec do vody nešel, celý plán by nevyšel. Totéž platí i pro zpětné nastavení hodinek. Jak mohla Redfernová vědět, že bude mít příležitost k jejich zpětnému přestavení? Plán byl sice geniální, ale reálně by se velmi těžko podařil, protože počítal s velkým množstvím neovlivnitelných okolností. (pjotri)
  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)

Reklama

Reklama